Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / werken in oktober 2017

werken in oktober 2017

Verkeershinder door:

wegenwerken - andere omstandigheden

(Ben je ondernemer? Wat kan je doen bij hinder door openbare werken?) 

 

nieuwsbrief button


Verkeershinder door WEGENWERKEN 

NIEUW ZEELAAN/LEOPOLDLAAN/BRUGSESTEENWEG/RINGLAAN/KREKELMUIT - 30 oktober t.e.m. 22 december 2017 

 VROMBAUTSTRAAT - 11 september t.e.m. 24 december 2017 

 PATERSSTRAAT - 6 juni 2017 t.e.m. maart 2018

 FIETSBRUG BALGERHOEKE – 23 november 2016 – nog geen einddatum

 

Beëindigde werken

NIEUWENDORPE - 16 oktober 2017

VLAMINGSTRAAT - 16 en 17 oktober 2017


 

werken 0procent

Zeelaan/Leopoldlaan/Brugsesteenweg/Ringlaan/Krekelmuit - 30 oktober t.e.m. 22 december 2017

Van 30 oktober 2017 tot 22 december 2017 zal Eandis (i.sm. Hardo) werken uitvoeren aan de nutsleidingen in de Zeelaan, Leopoldlaan, Ringlaan, Krekelmuit en Brugsesteenweg.  Er wordt een nieuw distributienet aangelegd. De werken worden opgesplitst in drie fasen zodat de hinder tot een minimum kan beperkt worden.

 • De eerste fase van de werken start op 30 oktober en wordt nog eens opgesplitst in drie subfasen. Gedurende deze eerste fase zal de hinder voor het verkeer op de Zeelaan en Leopoldlaan het grootst zijn waardoor er filevorming mogelijk is op de N9. Gelieve rekening te houden met vertragingen indien u dit traject moet passeren.: 
  fase 1a: Leopoldlaan tussen Brugsesteenweg en afslag richting Ringlaan. Werken worden gedeeltelijk uitgevoerd op de rijbaan. Fietsers in richting naar Eeklo worden via de Brugsesteenweg geleid. 
  fase 1b: Zeelaan tussen Krekelmuit en Balgerhoeke, buiten de rijbaan en het fietspad 
  fase 1c: Brugsesteenweg tussen Leopoldlaan en Ringlaan, enkel in het voetpad
 • De  tweede fase start op 6 november en bevindt zich in Krekelmuit. Dit werk gebeurt in synergie met werken van De Watergroep. De hinder voor het verkeer op de N9 zal tijdens deze fase eerder beperkt zijn.
 • De derde fase start op 20 november en bevindt zich in de Brugsesteenweg tussen Leopoldlaan en Ringlaan. Ook hier zal de hinder voor het verkeer op de N9 eerder beperkt zijn. 

Tussen 2 en 19 november worden in de zone ‘Kunstdal-Brugsesteenweg-Zeelaan’ ook werken uitgevoerd in opdracht van Proximus. De hinder zal eerder beperkt blijven aangezien er vooral in de berm wordt gewerkt. 


werken 10pct

Vrombautstraat - maandag 11 september t.e.m. 24 december 2017 

Van maandag 11 september tot en met zondag 24 december wordt wegens rioleringswerken de Vrombautstraat, tussen de rotonde en de Roze, afgesloten in 2 fasen:

 • Fase 1 is het deel van de Vrombautstraat vanaf de Roze tot de Colruyt. 
 • Fase 2 is het deel van de Vrombautstraat vanaf Peperstraat tot de Colruyt. Deze fase start op dinsdag 31 oktober 2017.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt de rijrichting in de Roze niet omgedraaid omwille van veiligheid en bereikbaarheid.

Er wordt een omleiding voorzien richting Lembeke vanaf de rotonde - Zandvleuge - Ovonde - Molenstraat - Markt - Stationsstraat - Oostveldstraat. In de omgekeerde richting via de Stationsstraat - Markt - Boelare. Er wordt ook  éénrichtingsverkeer ingevoerd in Kruiskenstraat in de richting van Bus–Vrombautstraat. 


FASE 2: de Colruyt is bereikbaar via de Vrombautstraat komende van de richting 'Lembeke'.

 

Vrombautstraat werken 2 

 


werken 0procent

Patersstraat - 2 juni 2017 t.e.m. maart 2018

De Patersstraat wordt afgesloten van 6 juni 2017 t.e.m. maart 2018 voor de aanleg van een semi-gescheiden rioleringsstelsel en de volledige herinrichting van de wegenis. 

Fasering

Vanaf dinsdag 6 juni zal de volledige wegenis van de Patersstraat opengebroken worden en zal een tijdelijke steenslag aangebracht worden.

Op maandag 12 juni zullen de nutsmaatschappijen (Eandis, De Watergroep en Proximus) starten met het vernieuwen van hun leidingen. Dit zal gebeuren in 2 fasen om zo de woningen optimaal bereikbaar te houden:

 • Fase 1 - tussen de Stationsstraat en Patersstraat 27. 
 • Fase 2 - tussen Patersstraat 29 tot Zuidmoerstraat. 

Vanaf maandag 23 oktober zullen de effectieve wegenis- en rioleringswerken starten, deze worden uitgevoerd door aannemer Cochuyt-De Smet. De werken starten aan het kruispunt met de Zuidmoerstraat (t.e.m. 12 november) en verschuiven richting de Stationsstraat. 
Omleiding
Het kruispunt van de Zuidmoerstraat met de Patersstraat wordt volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. De Zuidmoerstraat wordt doodlopend, komende van de Moeie. 
Er is een omleiding voorzien langs de Zandstraat-Leikensweg-Dullaert.
De enkelrichting in de Zuidmoerstraat tussen de Kaaistraat en de Patersstraat wordt opgeheven.

Schoolstraat

Er wordt een schoolstraat ingericht in een gedeelte van de Zuidmoerstraat tussen de Patersstraat en de Kaaistraat. De schoolstraat is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit verbod zal gelden tussen 8 - 8.30 uur en tussen 15.30 - 16 uur, op woensdag is dit van 8 - 8.30 uur en 11.45 - 12.15 uur.

 

De totale uitvoeringstermijn van bovenstaande werken wordt geschat op 10 maanden, het einde is voorzien in maart 2018, de werken zullen sowieso afgerond zijn voor de paasvakantie. Intussen wordt intern nagedacht over het definitief statuut van de Patersstraat, dit kan als een trage straat (maximaal 30 km/h) of als fietsstraat zijn. 


werken 0procent

Fietsbrug Balgerhoeke - 23 november 2016 – nog geen einddatum

Wegens ernstige schade aan de fietsbrug in Balgerhoeke, heeft Waterwegen en Zeekanaal beslist om voor de veiligheid de brug onmiddellijk te sluiten. De fietsers kunnen over de brug van de Oude Staatsbaan.

 

fietsbrug Balgerhoeke 251116 AE 

(Albert Everaert - 25 november 2016) 


 

Beëindigde werken

Nieuwendorpe - maandag 16 oktober 2017

Op maandag 16 oktober wordt in Nieuwendorpe met een telescopische kraan een prefabconstructie geplaatst. Hierdoor zal het niet mogelijk zijn om vanuit de Ringlaan naar links Nieuwendorpe in te rijden. Er wordt een omleiding voorzien via de Industrielaan-Slachthuisstraat en omgekeerd. 

Vlamingstraat - maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2017

Wegens nutsvoorzieningswerken zal op maandag 16 oktober de Vlamingstraat afgesloten zijn. Het verkeer vanuit de Collegestraat kan de Vlamingstraat niet in, uitgezonderd het plaatselijk verkeer. Het verkeer vanuit de Sterrestraat is verplicht om links af te slaan in de Vlamingstraat. Deze werken worden verlengd t.e.m. dinsdag 17 oktober 2017.


Verkeershinder door ANDERE OMSTANDIGHEDEN 

NIEUW Zilverstraat - woensdag 21 juni t.e.m. donderdag 31 augustus 2017 - verlenging tot zondag 24 december 2017

Wegens verbouwingen aan een huis is de Zilverstraat afgesloten nog tot en met zondag 24 december. Tijdens de werkuren (tussen 7 en 18 uur) wordt een omleiding voorzien via de Prinsenhofstraat-Teirlinckstraat-Boelare.

 

Zilverstraat - 11 & 16 september en 2 & 6 oktober 2017

Wegens werken aan een woning wordt de Zilverstraat op volgende dagen afgesloten:

 • maandag 11 september
 • zaterdag 16 september
 • maandag 2 oktober 
 • vrijdag 6 oktober

 

Kaaifeesten - vrijdag 29 september t.e.m. maandag 2 oktober 2017 / rommelmarkt - zondag 1 oktober

De Kaaifeesten en de rommelmarkt van 1 oktober nemen verschillende straten in, waardoor het plaatselijk verkeer hinder mag verwachten. Een kort overzicht:

maandag 25 september 7 uur tot dinsdag 3 oktober 17 uur: 
Het is verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan: Gebroeders van de Woestyneplein (plein) - Gebroeders Van de Woestyneplein (huisn° 1-huisn° 15), Zuidmoerstraat (huisn° 104-huisn° 106). 
maandag 25 september 13 uur tot dinsdag 3 oktober 17 uur: 
Dullaert open: De toegang van volgende straten en pleinen of  gedeeltes ervan is verboden voor alle motorvoertuigen: Gebroeders van de Woestyneplein (plein) en Gebroeders van de Woestyneplein (huisn° 1-huisn° 12). 
Volgende maatregelen zijn van toepassing op: 

 • vrijdag 29 september van 17.30 uur tot 24 uur
 • zaterdag 30 september van 14.00 uur tot 24.00 uur
 • zondag 1 oktober van 17.30 uur tot 24.00 uur.

Dullaert afgesloten: De toegang is verboden voor alle motorvoertuigen op het Gebroeders van de Woestyneplein (huisn° 12A-huisn° 15). De toegang tot volgende straten en pleinen of  gedeeltes ervan is verboden voor alle motorvoertuigen, “uitgezonderd plaatselijk verkeer”: Zuidmoerstraat, tussen de Euerardstraat en het Gebroeders van de Woestyneplein, Dullaert. 
Er wordt een omleiding georganiseerd voor het plaatselijk verkeer vanaf het kruispunt Zuidmoerstraat/Euerardstraat - Euerardstraat - Hendrik Consciencestraat - Dullaert en omgekeerd. 

 

Winterkermis - vrijdag 12, zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober staat de jaarlijkse winterkermis op het marktplein. Vanaf donderdag 12 oktober om 13 uur tot maandag 16 oktober om 10 uur is het verboden op het marktplein te rijden, te parkeren en stil te staan. De kermisreizigers nemen het plein in nadat de marktkramers van de donderdagmarkt vertrokken zijn.
Het is op donderdag 12 oktober tussen 13 en 19 uur verboden te parkeren en stil te staan op de Markt, tussen huisnummer 2 en 10.

 

Dag van de Jeugdbeweging - vrijdag 20 oktober 2017

Op vrijdag 20 oktober vindt de 'Dag van de Jeugdbeweging' plaats. Het is dan verboden te parkeren en stil te staan op het marktplein van 6 tot 11 uur. De toegang tot het marktplein is in dezelfde periode ook verboden.

 

NIEUW Lijnendraaierstraat - maandag 30 oktober 2017

Op maandag 30 oktober wordt de Lijnendraaierstraat afgesloten door verbouwingen. De Kerkstraat is bereikbaar via de Stationsstraat-Markt of de Raamstraat.

 

NIEUW Collegestraat - donderdag 2 november 2017

Wegens een verhuis wordt op donderdag 2 november het tweede gedeelte van de Collegestraat afgesloten. Hierdoor draait de rijrichting van het Schuttershof. 

 


2017

verkeershinder september 2017

verkeershinder in augustus 2017

verkeershinder in juli 2017

verkeershinder in juni 2017

verkeershinder in mei 2017

verkeershinder in april 2017

verkeershinder maart 2017

verkeershinder in februari 2017

verkeershinder in januari 2017

 

2016

werken in december 2016

werken in november 2016 

werken in oktober 2016

werken in september 2016 

 

 

 


Zoeken