Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / werken in april 2016

werken in april 2016

OOSTVELDSTRAAT fietspaden - 11 april tot 18 juli 2016 

BALGERHOEKE - 21 september t.e.m. voorjaar 2017 - OP 22 FEBRUARI STARTEN WERKEN AAN TUNNEL !

Polydoor LIPPENSLAAN - 14 januari t.e.m. 30 april 2016

Burg. Lionel Pussemierstraat - 31 maart tot 22 april 2016 

Jan Breydelstraat - 13 april tot 13 mei 2016

Collegestraat - 29 april 2016

Collegestraat - 30 april 2016 

knooppunt N49/N44 in Maldegem - 11 tot 25 april 2016

Patersstraat - 3 mei 2016 
Prinsenhofstraat - 13 mei 2016 

 

EVENEMENTEN:

Avond- en Tamboermarkt - 1 mei 2016 

Eeklo GASTSTAD - 1000 km voor KOM OP TEGEN KANKER - 7 MEI 2016 

 

 

nieuwsbrief button 


 

werken 75pctP. Lippenslaan - 14 januari tot eind april 2016

Vanaf eind deze week tot eind april is de toegang tot de Polydoor Lippenslaan vanuit Blommekens opnieuw afgesloten (dit voor de afwerking van het appartementsgebouw langs Blommekensj). 

Het plaatselijk verkeer en de hulpdiensten kunnen tijdelijk vanuit Blommekens via rijplaten tot aan de Pieter Van de Puttestraat rijden. Doorgaand verkeer is absoluut niet mogelijk.

De toegang van de P. Lippenslaan aan de kant van de Roze is nog niet open omdat daar de laatste hand wordt gelegd aan de aanpassing van de straat. De werken in de Roze zullen vermoedelijk eind deze maand achter de rug zijn, zodat er dan opnieuw toegang is tot de P. Lippenslaan via de Roze. 

 


 

werken 25pct

Balgerhoeke - 21 september 2015 tot voorjaar 2017

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 21 september 2015 met de bouw van een nieuwe rotonde aan de Sint-Laureinsesteenweg (N455) in Balgerhoeke. Dit zal zorgen voor een betere en veiligere ontsluiting van het verkeer. De aanleg van de rotonde is zo goed als afgerond. Vorige week startte de bouw van de nieuwe tunnel onder de Expresweg (E34/N49) in Balgerhoeke. De tunnel kadert in de ombouw van de N49 naar een autosnelweg. Om de expresweg vlotter en veiliger te maken besliste de Vlaamse overheid om de weg om te bouwen tot een autosnelweg. 

De tunnel krijgt twee rijstroken, één per rijrichting. Er komt ook een apart en verhoogd dubbelrichtingsfietspad. De nieuwe rotonde en de tunnel zorgen voor een veilige noordzuidverbinding ter hoogte van Balgerhoeke en de Sint-Laureinsesteenweg. Tijdens de bouw van de tunnel geven we de nabijgelegen brug op de N49 over het Schipdonkkanaal een grondige sanering en onderhoudsbeurt. Door deze werken tezelfdertijd uit te voeren, blijft de hinder op de N49 beperkt.

 

22 februari tot juli 2016

 

Wat?

Vanaf 22 februari bouwt de aannemer aan de zuidelijke helft van de tunnel (kant Balgerhoeke), tot halverwege de expresweg. Dit betekent dat de aansluitingen van de N455 definitief worden afgesloten van de N49. Ook het kruispunt op de N49 nabij de verbrandingsoven verdwijnt en daarmee ook de verkeerslichten op het kruispunt. Ondertussen wordt de brug van de E34/N49 over het Schipdonkkanaal aangepakt. 

 

Hoe rijdt het verkeer?

Autoverkeer en fietsers

 • Het verkeer op de Expressweg (E34/N49) rijdt in elke rijrichting op één rijstrook in plaats van twee. Alle verkeer wordt op de noordelijke helft van de N49 geleid, via een doorsteek in de middenberm. De maximumsnelheid op de N49 wordt teruggebracht tot 70 km/u.
 • De N455 wordt aan beide zijden afgesloten ter hoogte van de N49. Dit is definitief. 

In Eeklo kan je de N49 enkel nog op- en afrijden via het knooppunt met de R43. 

Het verkeer op de N49 van en naar Sint-Laureins, kan op een aantal manieren rijden:

van (en naar) Antwerpen rijd je best via Kaprijke: je kan afrijden aan de Vaartstraat (N456) en via N434 of lokale wegen naar Sint-Laureins rijden; 

vanuit (en naar) de kust rijd je best via Maldegem: je slaat noordwaarts af op het kruispunt Aardenburgkalseide(N410) en rijdt even door Nederland via Rijksweg N251, om rechtsaf via Brieversweg naar Sint-Laureins te rijden;

vanuit Eeklo kan je via Boelare-Blommekens (N434)  en de Peperstraat de brug over de N49 nemen naar Sint-Laureins. 

 • In Maldegem blijft het lichtengeregeld kruispunt van de N49 met Celieplas open voor plaatselijk verkeer van en naar Sint-Laureins, maar wordt de zijtak richting Maldegem afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers van en naar Maldegem kunnen er wel door. Ze kunnen ook gebruik maken van de weg langs het kanaal 'Steentjes' of via de Maroyendam.

 

Landbouwvoertuigen

 • Landbouwvoertuigen die in Eeklo de N49 willen kruisen, rijden via de Pastoor Bontestraat, Maroyendam (brug over N49) en Boterhoek in de beide richtingen.  Ook de fietsers kunnen deze brug nemen.  Aan de brug over de E34 komt een tractorsluis om te verhinderen dat ook autoverkeer gebruik maakt van deze brug. Dit zal de veiligheid van de fietsers ten goede komen.
 • Voor landbouwvoertuigen blijft in Maldegem de Bredeweg over de N49 beschikbaar.

 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer volgt de omleidingsroutes. De haltes nabij de werfzone worden niet bediend tijdens de werken.

 half augustus 2016- voorjaar 2017

In deze fase wordt de noordelijke tunnelhelft gebouwd (richting Sint-Laureins). Ondertussen pakken we ook verder de brug van de E34/N49 over het Schipdonkkanaal aan. 

 • Het verkeer op de N49 behoudt per rijrichting 1 rijstrook, maar zal nu nabij de werfzone op de zuidelijke rijbaan van de N49 worden geleid.
 • Alle omleidingen voor het plaatselijk verkeer, de landbouwers en de fietsers blijven dezelfde als in de vorige fase.
 

ALLE INFO VIA WWW.WEGENENVERKEER.BE/BALGERHOEKE 

 

tunnel balgerhoeke 240216 AE1 web 

(Albert Everaert - 24 februari 2016)

 

rotondebalgerhoeke 241115 AE 1 web 

(Albert Everaert - 24 november 2015) 

 

rotondebalgerhoeke 071115 AE 1 web 

(Albert Everaert - 7 november 2015) 

 werken 75pctBurg . Lionel Pussemierstraat - 31 maart tot 22 april 2016

Er wordt van 31 maart tot 8 april gewerkt in de Burg. Lionel Pussemierstraat tussen de Oostveldstraat en het Scoutspad. Verkeer is enkel mogelijk vanuit de Oostveldstraat. Van 11 tot 22 april wordt gewerkt in de Pussemierstraat ter hoogte van de parking, het verkeer dient rond de parking te rijden, langsheen de sporthal. De werken worden uitgevoerd door De Watergroep en Eandis, in voorbereiding op de werken voor het nieuwe zwembad.

 


 

werken 10pctOostveldstraat - 11 april tot 18 juli 2016

Vanaf maandag 11 april wordt gestart met de voorbereidende werken om de fietspaden te herstellen in de Oostveldstraat (zone Sportlaan tot aan grens met Lembeke). De fietspaden langs beide zijden van de Oostveldstraat liggen al enige tijd slecht. De stad investeert € 430.000 om het voor de vele (schoolgaande) fietsers comfortabeler te maken. Het fietspad dat nu in klinkers ligt, wordt heraangelegd in rood asfalt. De werken zullen in totaal duren tot 18 juli 2016. 

 

Van 11 tot 18 april is De Watergroep aan het werk aan de noordkant van de straat (kant van Sportlaan), tussen Sportlaan en Kriekmoerstraat. Op dat ogenblik zijn beide kruispunten vrij voor het verkeer. Vanaf 11 april wordt wel al een deel eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Oostveldstraat tot aan de Kriekmoerstraat: verkeer kan enkel vanuit het centrum van Eeklo richting Lembeke rijden. Dit omdat gewerkt wordt in het fietspad en omdat tweerichtingsverkeer te gevaarlijk zou zijn. Autoverkeer dat van Lembeke naar Eeklo wil, dient te rijden via Kriekmoerstraat en Vrombautstraat. De fietsers richting Eeklo worden via Kriekmoerstraat, Veldstraat, Parklaan en Sportlaan gestuurd.

 

Vanaf 18 april 2016 start fase 2: openbreken fietspad tussen Kriekmoerstraat en grens Lembeke aan de noordelijke kant. Tegelijkertijd wordt het zuidelijke fietspad (kant zwembad) tussen Sportlaan en Kriekmoerstraat opengebroken. Fietsers die van het stadscentrum richting Lembeke rijden, worden omgeleid langs Zwembadstraat en Lekestraat. Het eenrichtingsverkeer is dan vanaf de Sportlaan tot aan de grens met Lembeke. Autoverkeer dat van Lembeke naar Eeklo wil, dient te rijden via de Gentstraat en de Vaartstraat richting Vrombautstraat. Fietsers die van Lembeke richting Eeklo rijden, worden op grondgebied Lembeke al afgeleid van de Eeklostraat richting Windgatstraat, oude spoorwegbedding, Schaapsdreef, Lekestraat en Zwembadstraat. 

 


 

werken voltooidRaamstraat - 4 april 2016 

Op maandag 4 april 2016 wordt een betonmixer geplaats in de Raamstraat, t.h.v. Melkerij 20. Het verkeer wordt die dag omgeleid vanuit de Raamstraat via de Melkerij.

 werken voltooidCollegestraat 81 - 4 t.e.m. 6 april 2016 

Van maandag 4 tot en met woensdag 6 april 2016 worden werken uitgevoerd aan een woning aan Collegestraat 81. De straat is er afgesloten. De rijrichting van het Schuttershof wordt tijdelijk omgekeerd.

 werken voltooidCollegestraat / hoek Markt - 4 t.e.m. 8 april 2016

Ook van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april wordt gewerkt op de hoek van de Collegestraat en de Markt (dit loopt dus op hetzelfde moment als voornoemd werk). Collegestraat is afgesloten. Hiervoor wordt ook de rijrichting in de Vlamingstraat omgekeerd. Er is een omleiding voorzien via Koning Albertstraat, Cocquytstraat en Vlamingstraat.

 werken voltooidSportlaan - 4 t.e.m. 8 april 2016

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april worden werken uitgevoerd in de Sportlaan. De straat is toegankelijk voor autoverkeer in de richting Oostveldstraat naar Kerkesteestraat. Verkeer vanuit de kant Kerkestee wordt omgeleid via Rode Kruisstraat, Tuinbouwstraat, Kriekmoerstraat naar Oostveldstraat. Fietsers kunnen via Rode Kruisstraat, Parklaan, Veldstraat en de fietswegel. 

 


 

werken voltooidTeirlinckstraat - 6 april 2016

Op woensdag 6 april worden werken uitgevoerd in de Teirlinckstraat, ter hoogste van huisnummers 1 en 53. De straat is er afgesloten. Enkel plaatselijk verkeer kan tot aan de werf rijden. 

 werken voltooidLeikensweg - 6 april 2016 

Op woensdag 6 april werkt de Watergroep ter hoogte van Leikensweg 20. De straat is er afgesloten. Het lokale verkeer kan aan weerszijden van de straat tot aan de werf rijden.

 


 

werken voltooidPatersstraat - 11 april 2016 

Ter hoogte van de Patersstraat 47 worden werken uitgevoerd aan een woning. De straat is tijdens deze werken afgesloten voor het verkeer. Lokaal verkeer wordt toegelaten tot aan de werf.

 werken voltooidCocquytstraat - 13 april 2016 - verplaatst naar 22 april 2016

Aan Cocquytstraat 76-78 wordt gewerkt aan de nutsleidingen. De straat is afgesloten voor het verkeer. Als je de Cocquytstraat in rijdt, word je links de Vlamingstraat ingestuurd (is de omgekeerde rijrichting !!), en dan rechts de Collegestraat in.

 


 

werken 0procent

Jan Breydelstraat - 13 april tot 13 mei 2016

In deze periode worden gedurende 10 werkdagen de nutsleidingen van Eandis uitgebreid. De werken gebeuren aan de kant van de pare huisnummers, over de hele straat, in trottoir/parkeerstrook. Verkeer blijft mogelijk, maar zal wel hinder ondervinden.

 werken voltooid

Kerkplein - 16 april 2016

Omwille van een verhuis wordt het Kerkplein richting stadhuis (zijde ingang kerk) afgesloten voor het verkeer. Als je van de Markt achter de kerk langs rijdt, moet je rechtsaf de Prinsenhofstraat / Zilverstraat in en kan je niet terugkeren naar de N9 (Markt).

 


 

werken 0procent

Collegestraat - 29 april 2016

ter hoogte van Collegestraat 76 is de straat afgesloten (verhuis). De rijrichting van het Schuttershof wordt omgekeerd.

 werken 0procent

Collegestraat - 30 april 2016

ter hoogte van Collegestraat 47 is de straat afgesloten (verhuis). De rijrichting van het Schuttershof wordt omgekeerd

 werken 0procent

Patersstraat - 3 mei 2016

Er worden werken uitgevoerd ter hoogte van Patersstraat 3. Vanuit de Stationsstraat kan je de Patersstraat niet inrijden. Plaatselijk verkeer kan vanuit de Zuidmoerstraat de Patersstraat in rijden, tot aan de werf.

 


 

werken 0procent

Prinsenhofstraat - 13 mei 2016

ter hoogte van de Prinsenhofstraat 36 wordt een container geplaatst. De straat wordt er afgesloten voor 1 dag. Het verkeer wordt omgeleid via de Zilverstraat

 

 werken 75pctknooppunt N49/N44 in Maldegem - 11 tot 25 april 2016

Op maandag 11 april starten onderhoudswerken op het knooppunt van de N49 met de N44. Het brugdek van de brug van de N44 over de N49 krijgt een nieuwe toplaag in asfalt. Ook aan het dienstpad op de brug wordt gewerkt. Zowel het verkeer van de N44 naar de N49 richting kust als verkeer van de N49 uit Zelzate naar de N44 zal hinder ondervinden. Eind april moeten de werken afgerond zijn. 

De brug van de N44 over de N49 krijgt in beide richtingen een nieuwe toplaag in asfalt. Tegelijkertijd krijgt het dienstpad naast de pechstrook een onderhoudsarme asfaltverharding. 

 • Werfzone 1: oprit van N44 naar N49 richting kust - 11 april tot 25 april 2016

De aannemer werkt aan het brugdek van de brug van de N44 over de N49 of de lus vanuit Aalter naar de N49 richting kust. De werken vinden plaats op de rechterrijstrook en de pechstrook. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs de werf rijden. Er gelden geen omleidingen. 

 • Werfzone 1: oprit van N44 naar N49 richting kust - 25 en 26 april 2016

De laatste twee dagen pakt de aannemer de linkerrijstrook aan. Nu kan het verkeer langs de werfzone rijden op het rechterrijvak.

 

 • Werfzone 2: afrit van N49 richting kust naar N44 - 14 april tot 25 april 2016

De aannemer werkt aan het brugdek van de lus van de N49 richting kust naar de N44. Deze lus moet volledig dicht om de werken op een veilige manier uit te voeren. Verkeer met bestemming N44 richting Aalter moet op de N49 blijven rijden tot het kruispunt met de Koning Albertlaan (N498), keren op het kruispunt en terugrijden tot de afrit naar de N44. 

Tijdens deze fase worden ook herstellingen uitgevoerd op de rechterrijstrook en de pechstrook van de N49 richting kust. Verkeer op de N49 zal plaatselijk maar één rijstrook ter beschikking hebben. Deze werfzone bevindt zich voor het knooppunt met de N44. Verkeer van de N44 dat de N49 oprijdt richting kust ondervindt hier geen hinder van. 

 


 

EVENEMENT:

 

 

 

AVOND- en TAMBOERMARKT - 1 mei 2016 

Op zondag 1 mei 2016 is er de traditionele Tamboer- en avondmarkt in het centrum. De kramen staan – net als bij de donderdagmarkt – opgesteld op het markt- en ceremonieplein, tussen De Pluim en Kleding De Koninck en in de Boelare. Volgende verkeersregels gelden tussen 14 uur en 22.30 uur.

 

Het is verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen:

 • Markt, van nummer 2 t.e.m. 72;
 • Marktplein;
 • Kerkplein, van nummer 1 t.e.m. 6;
 • Boelare, tussen Markt en August Van Ackerstraat.

 

De toegang tot volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is verboden voor alle voertuigen:

 • Markt, van nummer 2 t.e.m. de Lijnendraaierstraat;
 • Marktplein;
 • Kerkplein, van nummer 1 t.e.m. 6.

De toegang is verboden voor alle motorvoertuigen ‘uitgezonderd fietsers’ in de Boelare, tussen de Markt en de August van Ackerstraat. Er wordt een omleiding georganiseerd vanaf het kruispunt Markt/Boelare via Molenstraat, Heilig Grafstraat, Zandvleuge, kruispunt Zandvleuge / Blommekens en omgekeerd. 

 


 

Eeklo GASTSTAD - 1000 km voor KOM OP TEGEN KANKER - 7 MEI 2016 

Op zaterdag 7 mei is Eeklo gaststad voor meer dan 700 fietsers voor De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Tussen 12.16 en 12.31 uur komen zes pelotons aangereden, vanuit 2 richtingen: drie pelotons komen vanuit de Tieltsesteenweg (N499) via Koning Albertstraat, Markt (N9), Stationsstraat en Oostveldstraat naar de sporthal in de Burg. Lionel Pussemierstraat. Drie andere pelotons komen vanuit de Peperstraat, via Blommekens, Boelare ook naar de Markt (N9), Stationsstraat en Oostveldstraat naar de Burg. Lionel Pussemierstraat. De aankomstboog staat in de Burg. Lionel Pussemierstraat.

Vanaf 13.20 uur vertrekken de pelotons na hun middagmaal opnieuw richting Mechelen, via dezelfde weg (3 langs de Boelare, 3 langs de Koning Albertstraat). Om 13.45 uur vertrekt de laatste groep. 

Tijdens het toekomen en vertrekken van de pelotons zal er op de N9 enig oponthoud ontstaan.

 

Het is op zaterdag 7 mei tussen 8 en 14 uur verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan:

• parking sporthal (voorbehouden voor fietsers)

• parking rechtover het psychiatrisch centrum Sint-Jan (Oostveldstraat)

• Oostveldstraat, tussen de Stationsstraat en de Burg. Lionel Pussemierstraat

• Burg. Lionel Pussemierstraat, tussen huisnummer 120/155 en de Oostveldstraat

• Zonnebloemstraat, tussen de Burg. Lionel Pussemierstraat en de Burg. Maurice Goethalslaan, langs de zijde met de even huisnummers

• Burg. Maurice Goethalslaan, langs de zijde met de even huisnummers

• Burg. Lionel Van Dammelaan, langs de zijde met de even huisnummers

• Sportlaan, tussen de Burg. Lionel Van Dammelaan en het Scoutspad, langs de zijde met de oneven huisnummers

• Schaperijstraat, tussen Guido Gezellestraat en Lekestraat, langs de zijde met de oneven huisnummers

• Lekestraat, tussen Schaperijstraat en Kottemstraat, langs de zijde met de even huisnummers

• Kottemstraat, langs de zijde met de oneven huisnummers (zijde zwembad).

 

Het parkeren in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is voorbehouden aan voertuigen waarop op de binnenkant van de voorruit de gemeentelijke parkeerkaart is aangebracht:

• Zonnebloemstraat

• Burg. Lionel Pussemierstraat (gedeelte tussen parking sporthal en sporthal).

 

De toegang tot volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is verboden voor alle voertuigen, ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’:

• Oostveldstraat, tussen de Stationsstraat en de Burg. Lionel Pussemierstraat

• Burg. Lionel Pussemierstraat, tussen huisnummer 120/155 en de Oostveldstraat

• Zonnepark

• Geraniumlaan. 

 

De toegang en het verlaten van deze straten zal enkel mogelijk zijn via het kruispunt Oostveldstraat/Burg. Lionel Pussemierstraat.

 

Er wordt een omleiding georganiseerd voor het doorgaand verkeer komende van Lembeke richting Gent en Brugge via de Gentstraat (Lembeke), ook omwille van de wegenwerken in de Oostveldstraat.

 

Er wordt een omleiding georganiseerd voor het doorgaand verkeer komende van Gent en Brugge richting Lembeke vanaf het kruispunt Oostveldstraat/Stationsstraat/Koningin Astridplein/Visstraat - Koningin Astridplein - Gentsesteenweg - Oude Gentweg - Spoorwegstraat - Schaperijstraat - Lekestraat - Kottemstraat - Oostveldstraat.

 

Er wordt een tijdelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Zonnebloemstraat, tussen de Burg. Lionel Van Dammelaan en de Burg. Maurice Goethalslaan, voor het verkeer komende uit de Burg. Lionel Van Dammelaan.

 


 

2016

werken in maart 2016 

werken in februari 2016 

werken in januari 2016 

 

2015

werken in december 2015

werken in november 2015

werken in oktober 2015 

werken in september 2015

werken in augustus 2015

werken in juli 2015 

werken in juni 2015 

werken in mei 2015 

werken in april 2015 

werken in maart 2015 

werken in februari 2015 

werken in januari 2015 

 

2014

werken in december 2014 

werken in november 2014

werken in oktober 2014 

werken in september 2014

werken in augustus 2014 

werken in juli 2014 

werken in juni 2014 

werken in mei 2014

werken in april 2014 

werken in maart 2014 

werken in februari 2014 

werken in januari 2014

 

 


Zoeken