Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / werken in februari 2016

werken in februari 2016

ROZE - riolering en heraanleg - 20 april 2015 tot februari/maart 2016  - stand van zaken ! 

BALGERHOEKE - 21 september t.e.m. voorjaar 2017 - OP 22 FEBRUARI STARTEN WERKEN AAN TUNNEL !

Polydoor LIPPENSLAAN - 14 januari t.e.m. 30 april 2016

GARENSTRAAT - 2 maart 2016

COCQUYTSTRAAT - 2 maart 2016 

 

 

nieuwsbrief button 

 


werken 75pctWerken Roze- 20 april 2015 tot februari/maart 2016 

Vanaf 20 april wordt gewerkt aan de Roze, tussen het kruispunt met de Vrombautstraat en de spoorweg. Over heel de lengte wordt de riolering vervangen en krijgt de straat een nieuw wegdek en nieuwe trottoirs.

De herinrichting moet van de Roze een mooiere en betere woonstraat maken. Bovendien wordt het ver­keersveiliger. Daarnaast wordt ook de verkeerscirculatie aangepast: in de zone tussen de Burg. Lionel Pusse­mierstraat en de Rabautstraat wordt eenrichtingsver­keer ingevoerd. Met de auto kan je dan enkel richting Kerkstraat rijden. Met de fiets blijven uiteraard beide richtingen mogelijk. Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden en stijgt zelfs in het deel dat als eenrich­tingsstraat wordt heraangelegd.

 

Fasering

Aannemer Heijmans Infra NV start op 20 april 2015 en krijgt 135 werkdagen om de werken uit te voeren. Uiteraard moet hier rekening gehouden worden met bouwverlof, slecht weer en onverwachte problemen.  Toch zouden de werken achter de rug moeten zijn tegen februari-maart 2016.

De werken worden in 4 fasen uitgevoerd, telkens een fase is afgewerkt, komt er een onderlaag in asfalt, zodat die zone makkelijk berijdbaar is. De finale toplaag wordt in één keer aangebracht, over de volledige lengte van de straat.

De vier fasen zijn:

FASE 1: kruispunt Vrombautstraat tot kruispunt Désiré Steyaertstraat (kruispunt inbegrepen)

FASE 2: kruispunt Désiré Steyaertstraat tot kruispunt Burg. Lionel Pussemierstraat (kruispunt inbegrepen)

FASE 3: kruispunt Burg. Lionel Pussemierstraat tot kruispunt Rabautstraat (dit kruispunt blijft open)

FASE 4: kruispunt Rabautstraat (kruispunt blijft open) tot net voorbij de spoorweg 

 

 

NIEUW STAND VAN ZAKEN - 5 FEBRUARI 2016

In februari worden de trottoirs en de parkeerstroken afgewerkt tussen de Rabautstraat en de spoorweg. Terzelfdertijd worden de groenaanplantingen over de ganse straatlengte uitgevoerd en zal de nieuwe LED-verlichting in dienst worden genomen. 
Als laatste krijgt eind februari het kruispunt Roze-Rabautstraat een nieuwe bestrating. Voor deze werken worden de vier straten op het kruispunt doodlopend gedurende twee weken. Het eenrichtingsdeel in de Roze zal dan tijdelijk voor de twee richtingen worden opengesteld. 
De wijk Ghevers kan ontsluiten via de Zakmeersstraat en verder richting Teirlinckstraat. De woningen Roze 2 tot en met 73 zullen ook via deze weg moeten rijden. De Polydoor Lippenslaan wordt niet aangeraden als omleidingsweg omdat daar door wegenwerken via metalen rijplaten moet worden omgereden. 
De asfalttoplaag in het gedeelte Rabautstraat-spoorweg zal pas in maart worden aangelegd. Daarvoor gaat deze zone nog 1 maal volledig dicht.

 

 

STAND VAN ZAKEN - 13 OKTOBER 2015

In de zone tussen de Rabautstraat en de Burg. Lionel Pussemierstraat worden nu rioleringen geplaatst. In de zone tussen de Burg. Lionel Pussemierstraat en D. Steyaertstraat zijn de klinkerwerken in uitvoering. De bedoeling is om eind oktober de rijweg, waar momenteel riolering geplaatst wordt, terug open te kunnen stellen voor plaatselijk verkeer. Ook het kruispunt met de Burg. Lionel Pussemierstraat zal tegen dan terug open zijn. Op dit kruispunt werd een grote ondergrondse constructie geplaatst die wateroverlast moet tegengaan.

 

Begin november wordt gestart met het laatste deel van de Roze. Dit is vanaf de Rabautstraat tot aan de spoorweg. De toegang tot Ghevers blijft in deze fase mogelijk via de Rabautstraat. Dit kruispunt wordt pas op het einde van de werken heraangelegd. Dan zal er mogelijkheid zijn om via de Zakmeersstraat weg te rijden.

De bewoners van de Polydoor Lippenslaan zullen via de kant Blommekens kunnen wegrijden wanneer het kruispunt met de Roze onderbroken is. Dit wordt afgestemd met de huidige werken ter hoogte van Blommekens in opdracht van de Meetjeslandse Bouwmaatschappij. De aannemer tracht om voor het eind van het jaar de rioleringswerken afgerond te hebben. Deze werken zijn het meest weersafhankelijk. In de maanden januari en februari 2016 kan dan de afwerking van de bestrating gebeuren.

 

  

STAND VAN ZAKEN - 17 SEPTEMBER 2015

De werfzone bevindt zich tussen het kruispunt met de Desiré Staeyaertstraat (is wel toegankelijk voor lokaal verkeer) en de Rabautstraat (kruispunt vrij). Het kruispunt met de Burg. Lionel Pussemierstraat is dus nog afgesloten voor doorgaan verkeer. Deze fase duurt tot ongeveer 31 oktober 2015. 

 

STAND VAN ZAKEN - 5 AUGUSTUS 2015

Bij de riolerings- en wegenwerken in de Roze wordt het kruispunt Burg. Lionel Pussemierstraat met Roze onderbroken, tot eind september. 

In de J. d’Huyvetterstraat, Kerkesteestraat en het deel Roze (Vrombautstraat tot Pussemierstraat) is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. 

 

 

STAND VAN ZAKEN - 18 JUNI 2015

 • KRUISPUNT VROMBAUTSTRAAT T.E.M. KRUISPUNT DÉSIRÉ STEYAERTSTRAAT 

Nu de rioleringen zijn geplaatst en aangesloten kan er aan de eigenlijke wegopbouw worden gestart. De asfaltering is voorzien tussen 22 en 26 juni 2015. Nadien kan plaatselijk verkeer terug over het wegdek rij¬den. De trottoirs zullen ook in deze week en de weken daarna aangelegd worden. 

Begin september dient de zone van fase 1 nog voor 1 dag afgesloten te worden voor het gieten van de eind¬laag in asfalt.

 

 • DEEL TUSSEN DÉSIRÉ STEYAERT & BURG. LIONEL PUSSEMIERSTRAAT 

Het wegdek wordt vanaf woensdag 24 juni 2015 opgebroken voor de aanleg van de riolering. De trottoirs worden pas half augustus uitgebroken. 

Er is bouwverlof tussen 10 juli en 4 augustus. De aan¬nemer zal ervoor zorgen dat de rijweg tijdens deze pe¬riode op eigen risico berijdbaar is voor bewoners. Het kruispunt met de Burg. Lionel Pussemierstraat blijft ook open tot net na het bouwverlof. 

Tijdens de Balloonmeeting (25-26 juli) kan het verkeer weg via Roze richting Rabautstraat.

 

 

PLANNEN:

 • zone kruispunt Vrombautstraat - Roze 148
 • zone Roze 148 - kruispunt Rabautstraat
 • zone kruispunt Rabautstraat - spoorweg 

 

KLIK HIER VOOR NIEUWSBRIEF ROZE 2 - JUNI 2015 

KLIK HIER VOOR NIEUWSBRIEF ROZE 1 - EIND MAART 2015

 

roze 120116 AE 1 web 

(Albert Everaert - 12 januari 2016)

 

roze 041215 AE 1 web 

(Albert Everaert - 4 december 2015) 

 

roze 021115 AE 3 web 

(Albert Everaert - 2 november 2015) 

 

roze 010915 AE 1 web 

(Albert Everaert - 1 september 2015) 

 

roze 310815 AE 1 web 

(Albert Everaert - 31 augustus 2015) 

 

roze 250815 AE 1 web 

(Albert Everaert - 25 aug 2015)

roze 130815 AE 2 web 

(Albert Everaert - 13 aug 2015)

 

roze 250615 AE1 web 

(Albert Everaert - 25 juni 2015) 

 

roze 110515 AE1 web 

(Albert Everaert - 11 mei 2015) 

 

roze 200415 AE1 web 

(Albert Everaert - 20 april 2015) 

 


 

werken 25pctP. Lippenslaan - 14 januari tot eind april 2016

Vanaf eind deze week tot eind april is de toegang tot de Polydoor Lippenslaan vanuit Blommekens opnieuw afgesloten (dit voor de afwerking van het appartementsgebouw langs Blommekensj). 

Het plaatselijk verkeer en de hulpdiensten kunnen tijdelijk vanuit Blommekens via rijplaten tot aan de Pieter Van de Puttestraat rijden. Doorgaand verkeer is absoluut niet mogelijk.

De toegang van de P. Lippenslaan aan de kant van de Roze is nog niet open omdat daar de laatste hand wordt gelegd aan de aanpassing van de straat. De werken in de Roze zullen vermoedelijk eind deze maand achter de rug zijn, zodat er dan opnieuw toegang is tot de P. Lippenslaan via de Roze. 

 

 


 

werken 25pct

Balgerhoeke - 21 september 2015 tot voorjaar 2017

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 21 september 2015 met de bouw van een nieuwe rotonde aan de Sint-Laureinsesteenweg (N455) in Balgerhoeke. Dit zal zorgen voor een betere en veiligere ontsluiting van het verkeer. De aanleg van de rotonde is zo goed als afgerond. Vorige week startte de bouw van de nieuwe tunnel onder de Expresweg (E34/N49) in Balgerhoeke. De tunnel kadert in de ombouw van de N49 naar een autosnelweg. Om de expresweg vlotter en veiliger te maken besliste de Vlaamse overheid om de weg om te bouwen tot een autosnelweg. 

De tunnel krijgt twee rijstroken, één per rijrichting. Er komt ook een apart en verhoogd dubbelrichtingsfietspad. De nieuwe rotonde en de tunnel zorgen voor een veilige noordzuidverbinding ter hoogte van Balgerhoeke en de Sint-Laureinsesteenweg. Tijdens de bouw van de tunnel geven we de nabijgelegen brug op de N49 over het Schipdonkkanaal een grondige sanering en onderhoudsbeurt. Door deze werken tezelfdertijd uit te voeren, blijft de hinder op de N49 beperkt.

 

22 februari tot juli 2016

 

Wat?

Vanaf 22 februari bouwt de aannemer aan de zuidelijke helft van de tunnel (kant Balgerhoeke), tot halverwege de expresweg. Dit betekent dat de aansluitingen van de N455 definitief worden afgesloten van de N49. Ook het kruispunt op de N49 nabij de verbrandingsoven verdwijnt en daarmee ook de verkeerslichten op het kruispunt. Ondertussen wordt de brug van de E34/N49 over het Schipdonkkanaal aangepakt. 

 

Hoe rijdt het verkeer?

Autoverkeer en fietsers

 • Het verkeer op de Expressweg (E34/N49) rijdt in elke rijrichting op één rijstrook in plaats van twee. Alle verkeer wordt op de noordelijke helft van de N49 geleid, via een doorsteek in de middenberm. De maximumsnelheid op de N49 wordt teruggebracht tot 70 km/u.
 • De N455 wordt aan beide zijden afgesloten ter hoogte van de N49. Dit is definitief. 

In Eeklo kan je de N49 enkel nog op- en afrijden via het knooppunt met de R43. 

Het verkeer op de N49 van en naar Sint-Laureins, kan op een aantal manieren rijden:

van (en naar) Antwerpen rijd je best via Kaprijke: je kan afrijden aan de Vaartstraat (N456) en via N434 of lokale wegen naar Sint-Laureins rijden; 

vanuit (en naar) de kust rijd je best via Maldegem: je slaat noordwaarts af op het kruispunt Aardenburgkalseide(N410) en rijdt even door Nederland via Rijksweg N251, om rechtsaf via Brieversweg naar Sint-Laureins te rijden;

vanuit Eeklo kan je via Boelare-Blommekens (N434)  en de Peperstraat de brug over de N49 nemen naar Sint-Laureins. 

 • In Maldegem blijft het lichtengeregeld kruispunt van de N49 met Celieplas open voor plaatselijk verkeer van en naar Sint-Laureins, maar wordt de zijtak richting Maldegem afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers van en naar Maldegem kunnen er wel door. Ze kunnen ook gebruik maken van de weg langs het kanaal 'Steentjes' of via de Maroyendam.

 

Landbouwvoertuigen

 • Landbouwvoertuigen die in Eeklo de N49 willen kruisen, rijden via de Pastoor Bontestraat, Maroyendam (brug over N49) en Boterhoek in de beide richtingen.  Ook de fietsers kunnen deze brug nemen.  Aan de brug over de E34 komt een tractorsluis om te verhinderen dat ook autoverkeer gebruik maakt van deze brug. Dit zal de veiligheid van de fietsers ten goede komen.
 • Voor landbouwvoertuigen blijft in Maldegem de Bredeweg over de N49 beschikbaar.

 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer volgt de omleidingsroutes. De haltes nabij de werfzone worden niet bediend tijdens de werken.

 half augustus 2016- voorjaar 2017

In deze fase wordt de noordelijke tunnelhelft gebouwd (richting Sint-Laureins). Ondertussen pakken we ook verder de brug van de E34/N49 over het Schipdonkkanaal aan. 

 • Het verkeer op de N49 behoudt per rijrichting 1 rijstrook, maar zal nu nabij de werfzone op de zuidelijke rijbaan van de N49 worden geleid.
 • Alle omleidingen voor het plaatselijk verkeer, de landbouwers en de fietsers blijven dezelfde als in de vorige fase.
 

ALLE INFO VIA WWW.WEGENENVERKEER.BE/BALGERHOEKE 

 

rotondebalgerhoeke 241115 AE 1 web 

(Albert Everaert - 24 november 2015) 

 

rotondebalgerhoeke 071115 AE 1 web 

(Albert Everaert - 7 november 2015) 

 


 

werken voltooidGeraniumlaan - 15 t.e.m. 18 februari 2016

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 februari 2016 worden bomen gerooid aan de Geraniumlaan / Zonnepark. Het kruispunt ter hoogte van het Scoutspad wordt met nadar afgesloten. Plaatselijk verkeer kan wel via dat kruispunt de Geraniumlaan inrijden. Volgens vordering van de werken zal de lokale verkeerssituatie wijzigen. 

 


werken voltooidWilgenpark - 4 of 5 februari 2016 

Voor de renovatie van de appartementsblokken aan Wilgenpark 6-8 wordt op donderdag 4 of vrijdag 5 februari 2016 een torenkraan geplaatst. Daarvoor wordt de weg tijdelijk afgesloten voor het verkeer, tussen het kruispunt Wilgenpark/Meibloemstraat en Wilgenpark/Doornstraat.

 


 

werken voltooidRinglaan - 23 februari 2016 - 1 dag uitgesteld !!

De toegang tot het containerpark aan de Ringlaan wordt bemoeilijkt om de kabels voor de nieuwe hoogspanningslijn te trekken.

Er wordt gewerkt met een helikopter die gaat landen ter hoogte van het containerpark. De toegang tot het containerpark wordt gewaarborgd.

 


 

werken voltooidRaamstraat - 22 februari 2016

Op de hoek van de Raamstraat met de Stationsstraat is de straat afgesloten omwille van een verhuis. Het verkeer wordt via de Markt en Kerkstraat gestuurd en dan in omgekeerde rijrichting in de Raamstraat toegelaten.

 


 

werken voltooidPatersstraat - 24 februari 2016

Omwille van werken in de Patersstraat ter hoogte van huisnummer 24 is de weg afgesloten. Plaatselijk verkeer kan langs beide zijden tot aan de werf rijden.

 


 

werken 0procent

Garenstraat - 2 maart 2016

Op woensdag 2 maart wordt gewerkt ter hoogte van Garenstraat 2. De straat is er afgesloten. Vanuit de Raamstraat kan er enkel plaatselijk verkeer in de Garenstraat.

 


 

werken 0procent

Cocquytstraat - 2 maart 2016

Op 2 maart is de Cocquytstraat afgesloten ter hoogte van de Koning Albertstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Markt, Collegestraat en Vlamingstraat.

 


 

 

 

EVENEMENT - VELDRIT 14 FEBRUARI 2016 

Op zondag 14 februari vindt de internationale veldrit plaats aan industrieterrein Nieuwendorpe. De organisatie is in handen van de Sportvrienden. Het parcours loopt langs de Ringlaan, Industrielaan, Oosterdienstweg en Nieuwendorpe. De eerste wedstrijd start om 11.30 uur, de eliterenners starten om 15.15 uur. Volgende maatregelen gelden die dag van 8.30 tot 18 uur.

 

De toegang is verboden voor alle motorvoertuigen in volgende straten:

• Ringlaan, vanaf de terreinen ter hoogte van de ‘watertoren’ tot aan Nieuwendorpe;

• Industrielaan, vanaf de Ringlaan tot en met huisnummer 11 (Automobielinspectie);

• Nieuwendorpe, vanaf huisnummer 49 (De Jonghe) tot aan de brug over het afleidingskanaal;

• Oosterdienstweg, vanaf de Industrielaan tot aan de watertoren;

• Oosterdienstweg, tussen de Industrielaan en Nieuwendorpe.

Het is er ook verboden te parkeren en stil te staan.

 

Het doorgaand verkeer komende van de R43 richting N499 (Tieltsesteenweg) wordt omgeleid vanaf het kruispunt Ringlaan/Raverschootstraat via Raverschootstraat en kruispunt Raverschootstraat / Tieltsesteenweg (N499). Het doorgaand verkeer komende van de Nijverheidskaai richting R43 wordt omgeleid vanaf het kruispunt Nijverheidskaai / Slachthuisstraat via Slachthuisstraat, Korte Moeie, Mandeweegsken, Raverschootstraat naar het kruispunt Raverschootstraat / R43. Bij het parkeren op en langs de Ringlaan plaatsen de voertuigen op de buitenring zich op de grasberm loodrecht op de Ringlaan; de voertuigen op de binnenring parkeren op de parkeerstrook.

 

Van zaterdag 13 februari 14 uur tot zondag 14 februari 18 uur is de toegang verboden voor fietsers op het fietspad gelegen tussen de Oosterdienstweg en Nieuwendorpe.

 


 

 

2016

werken in januari 2016 

 

2015

werken in december 2015

werken in november 2015

werken in oktober 2015 

werken in september 2015

werken in augustus 2015

werken in juli 2015 

werken in juni 2015 

werken in mei 2015 

werken in april 2015 

werken in maart 2015 

werken in februari 2015 

werken in januari 2015 

 

2014

werken in december 2014 

werken in november 2014

werken in oktober 2014 

werken in september 2014

werken in augustus 2014 

werken in juli 2014 

werken in juni 2014 

werken in mei 2014

werken in april 2014 

werken in maart 2014 

werken in februari 2014 

werken in januari 2014

 

 


Zoeken