Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2010 / januari-februari

januari-februari

 • Jarige IVM met nieuw logo
  05 september 2011
  ivm 27022010.jpg
  De intergemeentelijke opdrachthoudende vereniging voor huisvuilverwerking Meetjesland (IVM) bestaat 30 jaar. Bovendien werd de vereniging door alle 19 deelnemende gemeenten voor 18 jaar verlengd. Dit werd gevierd in aanwezigheid van Joke Schauvliege, minister van Leefmilieu. Tegelijk werd een nieuwe huisstijl geïntroduceerd en werd afscheid genomen van de directeur en secretaris.
 • Bosinfocentrum met nieuwe tentoonstelling
  05 september 2011
  Het bosinfocentrum in het Leen heeft na 16 jaar een nieuwe permanente tentoonstelling. De thema's zijn gebleven: bos, bomen en hout. De tento werd officieel geopend door Gedeputeerde Peter Hertog.
 • Standbeeld Welgezinden krijgt vlag
  05 september 2011
  Het standbeeld van de Welgezinden in de Cocquytstraat krijgt de eigen Jubileumvlag als achtergrond. In het gemetselde vierkant op de gevel achter het monument zal die vlag worden geschilderd. Dit voorstel van raadslid Jaak De Muynck (N-VA) werd door de gemeenteraad positief onthaald.
 • Geurstudie voor composteringsterrein
  05 september 2011
  In opdracht van I.V.M./ Van Gansewinkel wordt een geurstudie uitgevoerd voor het composteringsterrein aan de Ringlaan. Na overleg tussen de opdrachtgevers, het stadsbestuur en de Milieu-inspectie werd besloten twaalf metingen uit te voeren in de loop van de komende maanden.
 • Zonneheemdeur weer open?
  05 september 2011
  Tijdens de jongste gemeenteraad kwamen Jaak De Muynck (N-VA) en Wilfried Van Durme (Groen!) actief tussen om de doorgang tussen de Zonneheemflats en het dienstencentrum weer open te maken. Na de verbouwingswerken werd de doorgang gesloten, met de bedoeling een extra bureel bij te maken voor het personeel. Het schepencollege beloofde de doorgang tijdelijk open te maken en ondertussen de alternatieven voor bureelruimte te bekijken.
 • Stadsbestuur krijgt gelijk in Zonneheemzaak
  05 september 2011
  Het Hof van Beroep heeft de stad Eeklo in het gelijk gesteld in het dossier van de Zonneheemnieuwbouw. De oorspronkelijk aangeduide aannemer Mevaco, die de nieuwbouw niet afwerkte omdat hij niet het noodzakelijke materiaal vond, moet de stad een schadevergoeding betalen.
 • Kaaistraat tijdelijk afgesloten
  05 september 2011
  Vooraan in de Kaaistraat werd een ingezakte rioolbuis ontdekt. Vandaag maandag en morgen dinsdag zal de toegang tot de straat afgesloten worden. De herstellingswerken moeten over de hele breedte van de straat uitgevoerd worden.
 • Oudste Eeklonaar overleden
  05 september 2011
  De oudste inwoonster van de stad, Germana Geirnaert, is overleden. Ze zou op 21 juni 106 jaar worden. Ze wordt donderdag 25 februari begraven in de Parochie Sint Jozef om 11 uur. Germana verbleef al enkele jaren in RVT Avondzegen.
 • Patersstraat afgesloten
  05 september 2011
  Omwille van het aansluiten van twee woningen op de waterleiding wordt de Patersstraat donderdag 18 februari tijdelijk afgesloten. Deze werken waren eerst vroeger gepland, maar werden omwille van het winterweer uitgesteld.
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag - NV ELECTRABEL van 17 februari tot 19 maart 2010
  05 september 2011
  De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door NV ELECTRABEL gevestigd Regentlaan 8 te 1000 Brussel, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op de percelen gelegen, ten noorden van de N49 tussen de Sint-Laureinsesteenweg, de Grote Boterhoek en Maroyendam te 9900 Eeklo, kadastraal bekend : EEKLO 1 AFD, sectie A, nr(s) 139, 155, 165, 166, een inrichting te exploiteren met als voorwerp : exploitatie van een windmolenpark met 3 windmolens met volgende rubrieken:
 • Strooizoutvoorraad zeer beperkt
  05 september 2011
  De Eeklose strooizoutvoorraad is op dit ogenblik zeer klein. De bestellingen die begin januari werden geplaatst, zijn nog altijd niet geleverd. Dit betekent dat – in navolging van provincie en Vlaamse Gewest – ook de stadswegen enkel worden gestrooid als het echt noodzakelijk is.
 • Romain De Loof krijgt stadsmedaille
  05 september 2011
  Romain De Loof ontving de stadsmedaille tijdens de sportkampioenenviering. Hij was een begenadigd pistewielrenner en behaalde enkele wereldtitels op de halve fond.
 • Bart Wellens wint veldrit in Eeklo
  05 september 2011
  Bart Wellens wint de veldrit Grote Prijs Stad Eeklo. Dieter Vanthourenhout werd tweede, Sven Nys was derde. Vele duizenden mensen zakten af naar het industrieterrein van Eeklo en trotseerden de koude.
 • Definitieve stap naar doortrekking Ring
  05 september 2011
  De provincie kan starten met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de realisatie van de doortrekking van de Ring rond Eeklo, tussen de Ringlaan en de Gentsesteenweg (N9). Het voorkeurtracé ligt dicht bij de stadskern en zo ver mogelijk van het Leen. De R43 moet zorgen voor een leefbaarder stadscentrum en een goede ontsluiting van de industrieterreinen, het nieuwe AZ Alma en de scholencampus College O.-L.-V.-ten-Doorn. De burgemeester hoopt dat in 2014 de eerste auto over de ring kan rijden.
 • Eeklose steun voor Haïti
  05 september 2011
  Het benefietconcert ten voordele van Haïti, georganiseerd door de GROS, de Culturele raad en het stadsbestuur, kende een groot succes. Het werd een aangename en vruchtbare avond, vol muziek en getuigenissen. Het was ook het bewijs dat Eeklo moedige vrijwilligers en gulle inwoners heeft.
 • Herziening structuurplan Vlaanderen
  05 september 2011
  De Vlaamse Regering heeft op 18 december 2009 de actualisatie en gedeeltelijke herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) voorlopig vastgesteld. Over de herziening loopt een openbaar onderzoek van 10 februari tot 11 mei 2010.
 • Benefietconcert voor Haïti
  05 september 2011
  Dinsdag 9 februari om 20 uur vindt in CC De Herbakker een benefietconcert voor Haïti plaats. Diverse Eeklose koren treden op, naast Geert Faes en Peter De Zutter. Eeklose scholen en verenigingen zullen er hun symbolische opbrengst afgeven van alle activiteiten die ze de afgelopen weken op poten zetten.
 • ABC-site is Beestig Bezig
  05 september 2011
  De Academies, de bib en het CultuurCentrum De Herbakker zijn van zaterdag 6 tot en met zaterdag 13 februari 'Beestig Bezig'. Dit is het thema van de dag van het DKO (Deeltijds Kunstonderwijs). Maar in Eeklo maken ze er meteen een hele week feest van. Hoogdag wordt zaterdag 6 februari, met allerlei beestige animatie in de academies, de bib, het CC en op het Herbakkersplein.
 • Veldrit op zaterdag 13 februari
  05 september 2011
  De internationale veldrit Grote Prijs Stad Eeklo vindt plaats op zaterdag 13 februari. Het parcours ligt te midden van het industrieterrein Nieuwendorpe. Grote namen als wereldkampioen Zdenek Stybar, Sven Nys, Niels Albert, Klaas Van Tornhaut, Sven Vanthourenhout,... zullen present zijn.
 • Ronde van België doet Meetjesland aan
  05 september 2011
  Het traject van de tempo-team Ronde van België werd voorgesteld in Eeklo. De startrit Eeklo-Eeklo op woensdag 26 mei doorkruist het Meetjesland, met twee ronden van 65 km en één ronde van 30 km. De donderdagrit start in Eeklo en gaat richting Knokke-Heist.
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag Ronny VAN DE WALLE van 5 januari tot 4 februari 2010
  05 september 2011
  De Burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door de heer Ronny VAN DE WALLE wonende Vrombautstraat 151 te 9900 Eeklo, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op het perceel gelegen, Vrombautstraat 151 te 9900 Eeklo, kadastraal bekend : EEKLO 1 AFD, sectie C, nr(s) 558/G, 558/H, 560/F, 560/G, een inrichting te exploiteren met als voorwerp : het verder exploiteren en het veranderen door wijziging en uitbreiding van een varkenshouderij met volgende rubrieken :
 • BK zangkanaries in Sparrenhof
  05 september 2011
  Tot en met zondag 10 januari vindt in feestzaal Sparrenhof het Belgisch Kampioenschap voor zangkanaries plaats. De organisatie is in handen van 'De Waterslagers', de zangkanariemaatschappij uit Eeklo.
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag - Kristof HAMERLINCK van 3 februari tot 5 maart 2010
  05 september 2011
  De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door de heer HAMERLINCK KRISTOF wonende Moerstraat 9 te 9900 Eeklo, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op de percelen gelegen, Moerstraat 9 te 9900 Eeklo, kadastraal bekend : EEKLO 1 AFD, sectie B, nr(s) 258/H, 262/C, een inrichting te exploiteren met als voorwerp : het verder exploiteren en veranderen door uitbreiding van een gemengd veeteeltbedrijf (varkens en paarden) met volgende rubrieken :
 • Nieuw jeugdcentrum verwelkomt
  05 september 2011
  Het gebouw aan de Kerkstraat 123, waar het nieuwe jeugdcentrum wordt ingericht, stond woensdagavond open voor het publiek. De plannen voor jeugddienst, jeugdhuis en jeugdzaal werden er voorgesteld.
 • Nieuwe look voor Eikenblad
  05 september 2011
  Vanaf 2010 ziet het informatieblad van de stad – Het Eikenblad – er helemaal anders uit. Het is een magazine op A4-formaat in full color, van minimum 32 pagina’s dik en wil zoveel mogelijk de belichaming zijn van de kernwoorden van de stad: ENERGIEK, EIGENZINNIG en ECHT.
 • Ruimtelijk Uitvoeringsplan De Waai
  05 september 2011
  In uitvoering van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is het stadsbestuur gestart met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) De Waai. De screeningsnota en de bijhorende beslissing kunnen worden geraadpleegd op www.mervlaanderen.be en op de dienst stedenbouw, Industrielaan 2 te Eeklo.
 • Administratief Centrum wordt Stadskantoor
  05 september 2011
  Het Administratief Centrum aan de Industrielaan krijgt de naam 'Stadskantoor'. Dit zal voortaan ook gebruikt worden in alle verwijzingen naar het gebouw waar de meeste administratieve diensten van de stad zijn ondergebracht.
 • Eeklonaar vliegt met ballon over Alpen
  05 september 2011
  Eeklonaar Geert Leloup is er gisteren dinsdag in geslaagd om met zijn luchtballon de Alpen over te steken. Samen met zijn piloot Filip Audenaert maakte hij een vijf uur durende vlucht, tot op hoogtes van 5.500 meter. Hij steeg op in het Zwitserse Chateau d'Oex en landde in het Italiaanse Ivrea.
 • Eeklo in de bres voor Haïti
  05 september 2011
  jameson haiti coltd 22012010 230x230.jpg
  Leerlingen van de middenschool van het College O.-L.-V.-ten-Doorn legden vanmiddag een munttapijt in de vorm van de letters 'Help Haïti'. Eén van de initiatiefnemers is Jameson Cannoodt, leerling in het eerste leerjaar van de middenschool en afkomstig van Haïti. Daarnaast zijn er vanuit AZ Alma, de stadsdiensten en de welzijnssector diverse acties ontstaan.
 • Rosita Meiresonne wint prijs voor cultuur
  05 september 2011
  rosita cultuurprijs 25012010 ft230.jpg
  Rosita Meiresonne ontving zondag de prijs voor Cultuurverdienste. Ze haalde het van Patrick Ysebaert, Bart Koubaa en Jozef Arens. Rosita werd door verschillende culturele verenigingen voorgedragen als kandidaat. Ze is actief in diverse geledingen van het cultureel leven.
 • Heraanleg Boelare-Blommekens op komst
  05 september 2011
  De voorontwerpplannen voor de herinrichting van Boelare en Blommekens werden aan de bewoners van beide straten voorgesteld. De voorbereidende werken starten in het najaar. De straten zullen voorzien zijn van nieuwe riolering, wegdek en fietspaden tegen de zomer van 2012.
 • Wilfried Van Durme opnieuw in gemeenteraad
  05 september 2011
  wilfried van durme 28012010 ft 230.jpg
  Door het ontslag van Groen!-gemeenteraadslid Koen Waterschoot keert Wilfried Van Durme als eerste opvolger terug in de gemeenteraad. Het is voor de derde maal dat hij in de raad zetelt.
 • Oproep tot borstkankeropsporing
  05 september 2011
  De Valentijnsmaand staat in het Meetjesland in het teken van borstkankeropsporing. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. In het Meetjesland overlijden jaarlijks zo’n 40 vrouwen aan borstkanker. Logo Gezond + wil samen met de stad Eeklo en de andere Meetjeslandse gemeenten sensibiliseren tot meer deelname aan borstkankerscreenings.
 • Kapdag in Stadsbos op 6 februari
  05 september 2011
  Op zaterdag 6 februari vindt de kapdag plaats in het stadsbos aan de Galgenstraat. De bomen zullen gekapt worden door professionele vaklui om ongevallen te vermijden. Daarna moet het gekapte hout verwijderd worden uit het bos en moeten er stapels gemaakt worden met het fijne hout. Daarvoor kunnen we een helpende hand gebruiken! Het gekapte hout wordt achteraf eerlijk verdeeld onder de vrijwilligers.

Zoeken