Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2010 / januari-februari / Eeklose steun voor Haïti

Eeklose steun voor Haïti

Het benefietconcert ten voordele van Haïti, georganiseerd door de GROS, de Culturele raad en het stadsbestuur, kende een groot succes. Het werd een aangename en vruchtbare avond, vol muziek en getuigenissen. Het was ook het bewijs dat Eeklo moedige vrijwilligers en gulle inwoners heeft.

De scholen toonden de afgelohart haiti 10022010pen weken hun grote hart. De scholengroep van College O.-L.-V.-ten-Doorn haalde iets meer dan 7000 euro binnen. Daarvoor waren allerlei acties gebeurd: de middenschool (1ste graad middelbaar) had een munttapijt gelegd, op initiatief van Jameson Cannoodt (Waarschotenaar, maar afkomstig uit Haïti); de zesde klas van de Meidoorn verkocht popcorn, er was een wandeltocht en de kleuters maakten kunstwerkjes; De Wegel hield een pannenkoekenverkoop; Sint-Jozef verkocht primula's. Jameson was present op het benefietconcert van dinsdagavond, om de cheque symbolisch te overhandigen.

De Sint-Antoniusschool van Balgerhoeke bood allerlei lekkere dingen aan tijdens het oudercontact (450 euro). De jonggivers (11 tot 13 jaar) van de Scouts en gidsen Baden-Powell verzamelden een dikke 200 euro door het verrichten van 'goede daden'. De vele organisaties van de welzijnsboulevard (Zuidmoerstraat/Moeie) haalden meer dan 600 euro aan muntstukken bij elkaar en legden het in de vorm van een hart in de foyer van de Herbakker.

AZ Alma haalde met diverse acties 8000 euro op. De personeelsvereniging 'Mellon' van de stad Eeklo verzamelde na een spaghettimiddag voor stads- en OCMW-personeel 1400 euro in. Het benefietconcert zelf leverde meer dan 800 euro aan inkomsten op. Tellen we daarbij de 1000 euro toelage van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, dan komen we aan net geen 20.000 euro. Ook Open-VLD, Groen! en Vlaams Belang verklaarden al eerder dat ze de zitpenningen van de gemeenteraad van januari aan HaÏti willen afstaan.

Het benefietconcert bestond uit optredens van de koren Moderato, Oxalis en het Tweede couplet en van Peter De Zutter / Geert Faes. Er waren ook getuigenissen van Miriam Meersschaut (die deel uitmaakte van het B-fast team), Joan De Bruyckere (die zeven maanden in Haïti verbleef) en zuster Annie.

 

(10 februari 2010)

Zoeken