Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2010 / juli-augustus / Stadspersoneel drinkt leidingwater

Stadspersoneel drinkt leidingwater

In de laatste week van juli 2010 werden in de meeste stadsgebouwen waterkoelers geplaatst. Op die manier kan het stadspersoneel gefilterd en gekoeld leidingwater drinken.

In het Stadskantoor zijn vijf waterkoelers geplaatst. De brandweer, de bibliotheek, CC De Herbakker, de begraafplaats, de sporthal, het stadhuis, LDC Zonneheem, de jeugddienst, het containerpark en het zwembad kregen elk één waterkoeler. De koelers in de Academies en de locaties van de buitenschoolse kinderopvang zullen eind augustus geplaatst worden.

Het voordeel van leidingwater is dat er geen drinkwaterflessen meer moeten worden gekocht en dat rechtstreeks gebruik kan worden gemaakt van leidingwater. Dit is veel goedkoper en kan gratis worden aangeboden aan het personeel. Bovendien is bewezen dat leidingwater drinken gezonder is dan bronwater en dit door de strenge normen voor leidingwater.

Door het gebruik van leidingwater kan afval vermeden worden. In het Stadskantoor zijn er glazen flessen die in principe gerecycleerd/gespoeld worden. Maar in andere diensten zijn er soms grote bidons. Bij het gebruik van leidingwater is er geen afval.

Natuurlijk verbruikt een waterkoeler energie. Maar er wordt op andere plaatsen energie bespaard: de werkmannen moeten in de zomer van fris water worden voorzien. Tot nu toe werden plastic flesjes gekocht die vervolgens gekoeld werden. Dit vraagt veel energie. Nu kunnen ze koel water tappen in speciale drinkflessen.

De waterkoelers zullen niet kunnen gebruikt worden door de bezoekers. Het is wel de bedoeling dat voor vergaderingen het leidingwater in speciaal daarvoor bestemde kannen wordt getapt. Als stad hebben wij een voorbeeldfunctie en door het drinken van leidingwater geven wij het goede voorbeeld naar de burger toe.

De firma WATERCOMPANY verhuurt de toestellen en staat in voor onderhoud / vervanging van de filters.

(30 juli 2010)

Gerelateerd nieuws
milieu

Gerelateerd nieuws
leidingwater


Zoeken