Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2010 / maart-april

maart-april

 • Boelare vandaag iets langer afgesloten
  05 september 2011
  Na de donderdagmarkt van 29 april zal de Boelare afgesloten blijven tot ongeveer 16 uur. Er dient materiaal geleverd te worden voor de bouwwerken van het appartementsblok op de hoek Boelare-Molenstraat.
 • Wilfried Van Kerrebroeck nieuw raadslid
  05 september 2011
  wilfriedvk raadslid 28042010.jpg
  In vervanging van Johan Claeys, die op Pasen overleed, wordt Wilfried Van Kerrebroeck gemeenteraadslid. Hij legde de eed af in de gemeenteraad. Van Kerrebroeck is voorzitter van CD&V Eeklo.
 • Workshop ‘Schud de hand van je boer’
  05 september 2011
  Op 10 mei vindt in het kader van de campagne ‘duurzaam winkelen’ in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Eeklo de workshop ‘schud de hand van je boer’ plaats.
 • Bloemenmarkt op 25 april
  05 september 2011
  Zondag 25 april is er bloemenmarkt op het Marktplein, tussen 9 en 13 uur. Iedereen is welkom.
 • Dag van de Aarde in het Leen
  05 september 2011
  Op 24 en 25 april wordt de nieuwe inventaris met alle planten en dieren van Het Leen voorgesteld. We nemen je mee naar de intiemste plekken in Het Leen. Kijk wat je in het programma boeit en kom langs…
 • Week van de Amateurkunsten
  05 september 2011
  Er worden een pak activiteiten georganiseerd ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten van 24 april tot en met 2 mei. Tentoonstellingen, proeverijen, markten, ... en dat op diverse locaties in de stad.
 • Huysmanhoeve wordt 'Portaal van het Meetjesland'
  05 september 2011
  huysmanshoeve.jpg
  De Huysmanhoeve in de Bus krijgt een echt tweede leven. De Provincie Oost-Vlaanderen bouwt vanaf nu samen met de stad Eeklo en met het Plattelandscentrum Meetjesland de site uit. Vanaf 13 mei staan de deuren open...
 • Raad van State drukt op pauzetoets voor bedrijventerrein Balgerhoeke
  05 september 2011
  De Raad van State schorst enkele besluiten die betrekking hebben op het bedrijventerrein van Balgerhoeke. Het stadsbestuur stelt dat het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen initiatiefnemer is in dit dossier; de Provincie zal de verdere (juridisch) stedenbouwkundige stappen bepalen.
 • Supergenomineerden THEO gekend
  05 september 2011
  De supergenomineerden voor de THEO (Trofee hedendaags Eekloos ondernemen) zijn bekend gemaakt. Op vrijdag 30 april worden de THEO's uitgereikt: etalage, starter, creativiteit/innovatie, persoonlijkheid, persprijs en lifetime achievement. Wie er nog wil bij zijn kan nog inschrijven tot 21 april.
 • Blakstraat volgende week afgesloten
  05 september 2011
  Vanaf maandag 19 april om 9 uur tot ten laatste vrijdagnamiddag 23 april worden 13 populieren gerooid in de Eeklose Blakstraat (tussen Boterbloemstraat en Abdijstraat). Deze bomen zijn kaprijp en moeten verdwijnen. Omdat bij het rooien van sommige bomen een deel van de weg zal gebruikt worden, zal de Blakstraat voor het verkeer afgesloten worden.
 • Herbakkerstaartje in nieuwe gedaante
  05 september 2011
  herbakkerstaartje 14042010.jpg
  Het 'Herbakkerstoartjen' krijgt een nieuw elan. Er werd een nieuw recept ontwikkeld, met echte Eeklose producten: cuberdons van Geldhof en speculoos van Biscuiterie Willems. Het is een verrassende combinatie, maar héél lekker. Tijdens de Week van de Amateurkunsten van 23 april tot 2 mei is het verkrijgbaar bij zes Eeklose bakkers.
 • Fred De Winne krijgt stadsmedaille
  05 september 2011
  freddewinne stadsmedaille 10042010.jpg
  Fred De Winne (79), al 30 jaar huisregisseur bij EKTT Hermelijn, ontving de medaille voor stadsverdienste. Daarnaast was en is hij ook acteur en auteur van toneelspelen en eenakters. De toneelvereniging Hermelijn werd zelf ook in de bloemetjes gezet omwille van haar dertigste verjaardag.
 • EekloRun op zondag 11 april
  05 september 2011
  Zondag 11 april vindt de tweede editie van EekloRun plaats. Vanaf 13.15 uur zijn de kinderen aan de slag, met wedstrijden van 900 meter voor 6-7-jarigen, 8-9-jarigen en 10 tot 12-jarigen. Deze vinden plaats aan de sporthal. Om 14 uur start de stratenloop, met een wedstrijd over 5 kilometer. Om 15 uur start de 10 kilometer.
 • Straten afgesloten
  05 september 2011
  Zondag 11 april zal tussen 5 en 13 uur de Dullaert tussen het Gebroeders Van de Woestyneplein en de toegang tot het College O.-L.-V.-ten-Doorn niet toegankelijk zijn wegens een feestelijke Kaaise Zondagsmarkt. Maandag is de Patersstraat afgesloten omwille van werken, dinsdag is de beurt aan de Collegestraat.
 • Schietspoelstraat opnieuw open
  05 september 2011
  De Schietspoelstraat is terug open voor het verkeer. De toegang tot RVT Dr. Coppens verloopt opnieuw via de Schietspoelstraat. De voorlopige toegang naar het RVT via het J.F. Willemsplein wordt terug afgesloten.
 • Eeklo haalt historische kaap van 20.000 inwoners
  05 september 2011
  lois 04032010.jpg
  Het aantal inwoners in Eeklo overschreed de kaap van de 20.000. Lois Gasnier uit de Vergeet-mij-nietjeshoek 3 werd na lottrekking uit de geboortes van december en januari uitgeroepen tot 20.000ste inwoner van de stad. Daarbij werd de jonge spruit in de bloemetjes gezet.
 • Ann Van Elsen bevalt in AZ Alma
  05 september 2011
  Deze middag is radio- en televisiepersoonlijkheid Ann Van Elsen in AZ Alma campus eeklo bevallen van haar eerste kindje. Anns echtgenoot, papa Gunter Van Handenhoven, was bij de bevalling aanwezig. Dochter June werd ter wereld gebracht door dokter Fleur De Metsenaere, een vriendin van het koppel. Ann en Gunter willen de komende week in alle rust genieten van hun baby.
 • Sjaals voor Haïti in de bib
  05 september 2011
  De bibliotheek heeft met het project ‘Beestig Bezig’ 154 handgebreide sjaals verzameld. Deze worden vanaf donderdag 4 maart verkocht ten voordele van Haïti tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De sjaals worden verkocht tegen 3 – 5 of 10 euro.
 • Jerusalem Syndrome in halve finale Rock Rally
  05 september 2011
  De jonge rockgroep met veel Eeklose roots 'Jerusalem Syndrome' treedt vandaag zondag in de Vooruit in Gent aan als één van de 20 halve finalisten van Humo's Rock Rally.
 • 'Me and my guitar' voor Tom Dice
  05 september 2011
  Het liedje waarmee Eeklonaar Tom Dice naar het Eurovisiesongfestival in Oslo trekt is bekend: 'Me and my guitar'. Hij doet er op dinsdag 25 mei mee aan de halve finale. Haalt hij deze selectie, dan staat de finale op zaterdag 29 mei op het programma. Eeklo kwam uitvoerig in beeld tijdens de Eurosonguitzending op één.
 • Zuidkaai renoveert verder
  05 september 2011
  zuidkaai tekening 07032010.png
  Het OCMW kan de renovatie van de Zuidkaai verder zetten. Het gebouw Marseille (cafetaria en winkel van het wijkcentrum, ook bekend als de oude broederschool) mag worden afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Het gebouw is al ontruimd, de Kringwerking gaat verder in de grote theaterzaal aan de Kaaistraat. De nieuwbouw zal begin 2012 afgewerkt zijn.
 • Herstellingswerken aan wegen
  05 september 2011
  Dinsdag 9 en woensdag 10 maart worden - als het weer het toelaat - herstellingswerken uitgevoerd aan de Tieltsesteenweg, tussen de rotonde en de kop van de Vaart. Er zal af en toe verkeershinder zijn. Hiermee wordt de winterschade op deze veel gebruikte weg hersteld. Donderdag 11 maart wordt de toplaag gegoten in de Pastoor Bontestraat.
 • Ruimtelijk uitvoeringsplan Broeken
  05 september 2011
  In uitvoering van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is het stadsbestuur gestart met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Broeken.
 • Boelare donderdag tijdje afgesloten
  05 september 2011
  Nu donderdag 18 maart zal na de wekelijkse markt de Boelare richting watertoren langer afgesloten zijn (vermoedelijk tot ongeveer 15.30 uur). Er zijn opnieuw leveringen gepland voor de bouw van de appartementen op de hoek Boelare/Molenstraat.
 • Infoavond over pensioensystemen
  05 september 2011
  Het stadsbestuur organiseert in samenwerking met de federatie van Bruggepensioneerden en Gepensioneerden (FBG) een infosessie over de mogelijke pensioensystemen. Elke nog beroepsactieve of gepensioneerde inwoner van de stad die vragen heeft of info wil over zijn of haar pensioen, is welkom op WOENSDAG 24 MAART OM 19 UUR in LDC Zonneheem, Schietspoelstraat, Eeklo. Gratis toegang.
 • Paasactie op zaterdag 3 april
  05 september 2011
  Op paaszaterdag 3 april is er net als vorig jaar paasactie in het centrum. Kinderen kunnen met een zelfgemaakt mandje paaseitjes afhalen in een aantal kraampjes.

 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag - NV VAN GANSEWINKEL van 23 maart tot 22 april 2010
  05 september 2011
  De Burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door N.V. VAN GANSEWINKEL gevestigd Berkebossenlaan 7 te 2400 Mol, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op het perceel gelegen, Ringlaan 58 te 9900 Eeklo een wijziging van de milieuvergunningsvoorwaarden aan te vragen.
 • Vrouwestraat wordt heraangelegd
  05 september 2011
  De Vrouwestraat - zijstraat van de R43 - is aan herstelling toe. De weg ligt er zeer slecht bij en krijgt nog dit jaar een nieuwe asfaltlaag. Het is de bedoeling dit nog voor de zomer af te ronden. De stad betaalt hierin 235.000 euro.
 • Hinder bij werken
  05 september 2011
  Op donderdag 25 en vrijdag 26 maart zal de Visstraat ter hoogte van de appartementen in opbouw (hoek Visstraat-Zuidmoerstraat) afgesloten worden. Plaatselijk verkeer is mogelijk. Op vrijdag 2 april zal het Kerkplein 11 voor 1 dag afgesloten worden.
 • Zomeruur start dit weekend
  05 september 2011
  In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart wordt de klok een uur doorgedraaid: twee uur wordt drie uur. Daarmee start het zomergevoel pas echt. Het wordt kiezen tussen een uurtje minder slapen of een uurtje minder uitgaan...
 • BK shorttrack in Eeklo
  05 september 2011
  Vandaag zaterdag 27 maart vindt het Belgische Kampioenschap shorttrack plaats in de Yeti-ijspiste aan de Leopoldlaan. De finalewedstrijden vinden plaats tussen 17 en 20 uur. De toegang is gratis.
 • Vangst wilde katten aan psychiatrie
  05 september 2011
  Op het terrein van psychiatrisch centrum Sint-Jan in de Oostveldstraat heerst er een heuse plaag van wilde katten. Omwille van de hygiëne zal er op 29, 30 en 31 maart een kattenvangst gehouden worden door Dierenbescherming Meetjesland. Om te vermijden dat er huiskatten zouden gevangen worden, kreeg de ruime buurt een oproepingsbrief om hun dieren te beschermen tegen deze vangst en om ze herkenbaar te maken door middel van een halsbandje.
 • Visstraat wordt tweerichtingsverkeer
  05 september 2011
  Van 1 april (het kan ook enkele dagen later zijn) tot 1 september zal de Visstraat kant Zuidmoerstraat afgesloten worden voor alle verkeer (ook voor fietsers). In de Visstraat zelf geldt vanaf dan tweerichtingsverkeer.
 • Open milieuraad: 'Behaag je tuin’
  05 september 2011
  Op woensdag 31 maart om 19.30 uur is er in het Stadskantoor aan de Industrielaan 2 een Open Milieuraad i.s.m. Velt: 'Behaag je tuin'. De toegang is gratis.
 • Grof huisvuil op 2 en 9 april
  05 september 2011
  Het grof huisvuil wordt aan huis opgehaald op vrijdag 2 april (voor de straten waar op maandag restvuil wordt opgehaald) en op vrijdag 9 april (voor de straten waar op dinsdag restvuil wordt opgehaald).
 • Gemeenteraadslid Johan Claeys overleden
  05 september 2011
  johan claeys overleden 04042010.png
  Gemeenteraadslid Johan Claeys (67) is op Paaszondag overleden. Hij zetelde sedert 1995 in de gemeenteraad als lid van CD&V. Hij vertegenwoordigde de stad ook in verschillende intercommunales en in de politieraad. Het stadsbestuur leeft mee met zijn echtgenote, zijn kinderen en kleinkinderen.
 • Gespreksavond met Flandriens
  05 september 2011
  Op dinsdag 6 april om 19.30 uur vindt in CC De Herbakker een gespreksavond plaats met en over de Flandriens van het Meetjesland. Mark Van Hamme, wielerkenner bij uitstek, leidt dit gesprek. Volgende Flandriens zijn te gast: Romain De Loof, Frank Hoste, Johan De Muynck en Bert De Backer. De toegang is gratis.

Zoeken