Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2010 / november-december

november-december

 • SOS Piet kookt in LDC Zonneheem
  01 april 2014
  piet banner.jpg
  Het kookprogramma SOS Piet met de bekende kok Piet Huysentruyt was vandaag 15 december de hele dag te gast in Lokaal Dienstencentrum Zonneheem. Drie hobbykoks wilden een kookprobleem uit de wereld helpen. Bovendien kookte Piet daarna nog een menu voor de 60 vrijwilligers van Zonneheem. Het programma is te zien op zondag 26 december rond 18.30 uur op VTM.
 • Balgerhoeke daagt jullie uit
  24 augustus 2012
  Ben je jonger dan 26 jaar, en ben je bezig met Kunst, dan dagen we jou uit! Dien je ontwerp(en) van een kunstig speelobject in en maak kans op een mooie prijs!
 • Verzakking in Korte Moeie
  05 september 2011
  kortemoeie.jpg
  Er is een wegverzakking in de Korte Moeie ter hoogte van huisnummer 31 (tussen het kruispunt Korte Moeie-Tieltsesteenweg en de Ijzerstraat). Een dringende herstelling is noodzakelijk. Deze wordt woensdag 22 december uitgevoerd vanaf 8.30 uur en zal vermoedelijk de ganse dag duren.
 • Nieuwe dienstregelingen van De Lijn
  05 september 2011
  Vanaf 27 december 2010 past De Lijn in Oost-Vlaanderen nieuwe dienstregelingen toe. We raden u aan alvorens de bus of tram te nemen, even de nieuwe dienstregeling te raadplegen van de lijnen die u gebruikt. U kan de nieuwe dienstregelingen via drie manieren bekomen.
 • Geen huisvuil opgehaald in diverse straten
  05 september 2011
  In een aantal Eeklose straten werd de afgelopen twee weken geen huisvuil opgehaald, omwille van de slechte weersomstandigheden. Enkele straten bleken niet bereikbaar voor de grote ophaalwagens. Iedere ophaler beoordeelt zelf of ze de ophaling veilig kunnen doen of niet. Fracties die niet opgehaald werden, moeten door de inwoners weer binnengehaald worden.
 • AZ Alma bereidt zich voor op nieuwbouw
  05 september 2011
  AZ Alma nieuwbouw.jpg
  Het VIPA (Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden) besprak gisteren voor het eerst het AZ ALMA-dossier voor de bouw van een nieuw ziekenhuis aan de Ringlaan in Eeklo en vroeg nog enkele bijkomende inlichtingen. Begin februari wordt het bijgewerkte dossier opnieuw besproken.
 • Geen ophaalronde voor huisvuil vandaag, wel morgen
  05 september 2011
  De vrachtwagens van de ophaalfirma’s van het huisvuil zijn deze ochtend in Eeklo niet uitgereden omwille van het slechte weer. Er zijn ook geen inhaalrondes voorzien. De bewoners in de straten waar het huisvuil op maandag wordt opgehaald dienen hun vuilniszak opnieuw binnen te halen en volgende week aan te bieden.
 • Eeklo geeft aan Music for Life
  05 september 2011
  organisatie.jpg
  De Studio-Brusselcollectebus was zondagavond in Eeklo. Na een helse rit door de sneeuw kwam Absynthe Minded enkele nummers brengen op het Marktplein. Enkele honderden fans van de groep en/of Studio Brussel trotseerden de kou, maar het bleef wel droog. De presentatoren Stijn Van de Voorde en Otto-Jan Ham haalden ondertussen centen op.
 • Eeklo ten toon in Goes
  05 september 2011
  Op de beurs Contacta in Goes zijn op 2, 3 en 4 november de regio's Meetjesland-Leiestreek-Schelde te gast. De steden Eeklo en Deinze worden er in de kijker geplaatst. Er was hoog bezoek van premier Yves Leterme en van Jan-Pieter Balkenende.
 • Neuzeneuze in CC op 12, 13 en 14 november
  05 september 2011
  neuzeneuze.jpg
  CC De Herbakker wil haar jong publiek en hun families een herfstig weekend lang verwennen met heerlijke muziek, prachtige voorstellingen en feestelijke randactiviteiten: zo werd 'Neuzeneuze' geboren, een muziekfestival voor kinderen en hun familie!
 • Plechtigheden voor 11 en 15 november
  05 september 2011
  Op 11 en 15 november zijn er plechtigheden in Eeklo. Op 11 november wordt het einde van de eerste wereldoorlog (11 november 1918) herdacht. Op 15 november wordt Koningsdag gevierd (het vroegere feest van de dynastie).
 • Tom krijgt schilderij in Vreeze Gods
  05 september 2011
  tom en schilderij.jpg
  In het café De Vreeze Gods aan de kerk in Eeklo prijkt voortaan een schilderij van Tom Dice. Elie Prins zorgde voor dit kunstwerk dat naast andere bekende Eeklonaren in het café te zien is. Tom was zelf aanwezig om het aan pers en publiek voor te stellen.
 • Asfalteringswerken in de stad
  05 september 2011
  In de loop van de week van 15 november staan diverse asfalteringswerken op de agenda. Ze zijn het gevolg van de forse winter. Het gaat om de Koning Albertstraat, Tieltsesteenweg, Burg. Lionel Pussemierstraat en Hoge Bosstraat. De werken brengen verkeershinder mee.
 • Archief ziet 1000ste bezoeker in 2010
  05 september 2011
  1000 bezoekers.JPG
  Het stadsarchief mocht dit jaar zijn duizendste bezoeker verwelkomen. De vorige jaren kwam er nooit zoveel volk langs om het archief te bezoeken en er allerlei opzoekingen te verrichten.
 • Zwembaddagen op 20 en 21 november
  05 september 2011
  Op zaterdag 20 en zondag 21 november zijn er zwembaddagen in het stedelijk zwembad aan de Oostveldstraat. Die dagen staan er allerlei leuke activiteiten op het programma.
 • Sint komt op zondag 21 november
  05 september 2011
  Het stadsbestuur van Eeklo en de stedelijke jeugddienst nodigen alle kinderen op zondag 21 november uit voor een ongelooflijk Sinterklaasfeest in de evenementenhal. Kinderen t.e.m. het derde leerjaar zijn van harte welkom!
 • Sluitingsdagen stadsdiensten
  05 september 2011
  Alle stadsdiensten zijn gesloten op donderdag 11 en maandag 15 november. Op vrijdag 12 november zijn de diensten open, behalve LDC Zonneheem. Er is wekelijkse markt op het Markt- en Ceremonieplein en in de Boelare.
 • Werken Vrouwestraat in twee delen
  05 september 2011
  De herstellingswerken in de Vrouwestraat zullen in twee fasen worden uitgevoerd. Ze starten niet op 15 november, zoals aanvankelijk voorzien. Omwille van het slechte weer en te drassige zijkanten werd besloten nog voor de winter voorlopige ingrepen te doen. Na de winter volgt de definitieve afwerking.
 • Burgemeester kookt Spaans
  05 september 2011
  burg kookt.jpg
  Het bleef vrij droog tijdens 'de burgemeester kookt' op zondagvoormiddag. Daardoor was er nogal wat volk op de been om te proeven van de Spaanse tortilla en de wijn. Vertegenwoordigers van de verzusterde en bevriende Europese steden waren ook in de stad om de grote Verzusteringsfeesten van volgend jaar voor te bereiden.
 • Werken in Kriekmoerstraat
  05 september 2011
  Aan het einde van de Veldstraat in Eeklo wordt een verkaveling gerealiseerd voor een dertigtal bouwloten. Om deze verkaveling aan te sluiten op de riolering, moet de Kriekmoerstraat ter hoogte van deze verkaveling (huisnummers 128 tot 132) opgebroken worden om de aansluiting met de bestaande riolering te maken. Deze werken zullen duren van 22 tot en met 30 november.
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag - N.V. DE SWEEMER IJZER- EN METAALGIETERIJ van 17 november tot 17 december 2011
  05 september 2011
  De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door N.V. DE SWEEMER IJZER- EN METAALGIETERIJ gevestigd Industrielaan 38 te 9900 Eeklo, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op het perceel gelegen, Industrielaan 38 te 9900 Eeklo, kadastraal bekend : EEKLO 2 AFD, sectie F, nr. 360/X, een inrichting te exploiteren met als voorwerp : het verder exploiteren en veranderen door wijziging en uitbreiding van een ijzer- en metaalgieterij met volgende rubrieken...
 • Werken in Blommekens en Prinsenhofstraat
  05 september 2011
  Maandag 22 en dinsdag 23 november wordt in Blommekens de weg opengebroken ter hoogte van huisnummer 70 voor werken door Eandis. Eén baanvak blijft berijdbaar. Verkeerslichten zullen het verkeer regelen. Diezelfde dagen worden de kasseien in de Prinsenhofstraat/Canadaplein aangepakt. Daar wordt enkel kleine hinder verwacht.
 • Communicatietoren Kaaistraat blijft voorlopig
  05 september 2011
  De communicatietoren op het terrein van de oude rijkswachtkazerne in de Kaaistraat blijft voorlopig staan. Hij is onontbeerlijk voor het Ministerie van Defensie. Het schepencollege wenst op termijn wel de kazerne te slopen voor parkeren, wonen en groen.
 • PSBLO wint soepketel en soepkommen
  05 september 2011
  soep op school 9.jpg
  Ter gelegenheid van de Week van de Smaak werd in de Eeklose basisscholen een wedstrijd 'Soep op School' georganiseerd. Na een proefronde van de jury werd de PSBLO Meetjesland afdeling Eeklo als winnaar bekroond. Ze ontving een splinternieuwe soepketel en 200 soepkommen.
 • Wegmarkeringen voor nieuwe asfaltwegen
  05 september 2011
  De opnieuw geasfalteerde Tieltsesteenweg, Koning Albertstraat en Burg. Lionel Pussemierstraat krijgen nieuwe wegmarkeringen op maandag 22 november. Om dit veilig te laten verlopen is er in deze straten een parkeerverbod.
 • Schuberts strijkkwintet in Sint-Jankapel
  05 september 2011
  Zondag 28 november vindt in de kapel van Psychiatrisch Centrum Sint-Jan het concert 'Meisterhäftig' plaats. Dyades vertolkt Schuberts Strijkkwintet in C. De organisatie is in handen van Krekenland.
 • Laureatenconcert Kunstacademie
  05 september 2011
  Zaterdag 27 november om 15 uur is er in de theaterzaal van CultuurCentrum De Herbakker de prijsuitreiking van de Kunstacademie Muziek & Woord schooljaar 2009-2010, opgeluisterd met een laureatenconcert Muziek en Woord.
 • Collegestraat afgesloten op 24 november
  05 september 2011
  Voor het in orde brengen van een gasaansluiting wordt woensdag 24 november de Collegestraat afgesloten tussen de Vlamingstraat en Schuttershof. Het verkeer kan via de Vlamingstraat en Cocquytstraat naar de Zuidmoerstraat.
 • Moderne rotonde vervangt zwart kruispunt op N9
  05 september 2011
  Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen start op maandag 6 december met werken in de Leopoldlaan (N9) in Eeklo. Vooral het kruispunt van de N9 met de Brugsesteenweg en de H. Grafstraat ondergaat een ingrijpende verandering.
 • Werk aan bomen in Mandeweegsken
  05 september 2011
  De bomen in het Mandeweegsken worden verwijderd en/of gesnoeid in de week van 20 tot en met 23 december. Daarvoor zal er parkeerverbod geplaatst worden langs beide kanten van de weg. Doorgang voor het verkeer blijft mogelijk.
 • Eeklo in de ban van de winter
  05 september 2011
  Net als in andere delen van het land had ook Eeklo te kampen met forse sneeuwval. Man en macht wordt ingezet om de wegen sneeuwvrij te krijgen, maar dat is niet zo eenvoudig. We roepen alle inwoners op om het trottoir voor hun woning zo veel mogelijk sneeuwvrij te maken, zoals het politiereglement vraagt. Brandweer (09 | 376 75 82) en politie (09 | 376 46 46) zijn het hele weekend bereikbaar indien u vragen heeft of als er moeilijkheden zijn.
 • Containerpark betalend vanaf 1 januari
  05 september 2011
  Op het containerpark van Eeklo wordt vanaf 1 januari 2011 een retributie van kracht. Dit kadert in het principe van 'de vervuiler betaalt'. Afval voorkomen staat bovenaan de lijst, daarna wordt hergebruik, recyclage en tenslotte afvalverwerking gestimuleerd. Er zijn diverse tarieven voor particulieren die in Eeklo wonen, instellingen, scholen, jeugdverenigingen, KMO's en toekomstige inwoners.
 • Daniel Willems krijgt stadsmedaille
  05 september 2011
  stadsmedaille willems.jpg
  Daniel Willems, grondlegger van De Eiken Zetel en jarenlange bezieler van FC Eeklo, ontving de medaille voor stadsverdienste. Het bedrijf De Eiken Zetel bestaat vijftig jaar, bovendien was hij afgelopen week 50 jaar getrouwd met Jeannine De Lange.
 • 'Naar de ‘Ecopolis’ Vlaanderen' in College O.-L.-V.-ten-Doorn
  05 september 2011
  ecopolis.jpg
  Vlaanderen is een van de meest verstedelijkte regio’s ter wereld. Dat hierdoor problemen ontstaan ondervinden we allemaalwekelijks of dagelijks fileleed, dalende luchtkwaliteit, versnippering van de steeds schaarsere open ruimte en natuur, exponentieel stijgende bouwgrond- en woningprijzen, werkgelegenheid- en andere problemen van sociale aard. Maar hoeft verstedelijking noodzakelijk tot deze problemen te leiden?
 • Allerlei dringende werken
  05 september 2011
  Op een aantal locaties in Eeklo zijn dringende werken noodzakelijk. Dit is het geval aan de rotonde aan het kerkhof en in de Zuidmoerstraat. Het verkeer moet hierdoor via een andere weg rijden.
 • Ereschepen Alfons Van Mossevelde overleden
  05 september 2011
  Moss985.jpg
  Ereschepen en ere-OCMW-voorzitter Alfons Van Mossevelde is op zaterdag 27 november 2010 overleden. Hij werd geboren in Zele op 7 juni 1930. Het schepencollege, de gemeenteraad en de OCMW-raad bieden hun medeleven aan.
 • Stad bestrijdt gladheid
  05 september 2011
  De stad maakte een gladheidbestrijdingsplan op. Daarin wordt uitgetekend wat, wanneer en door wie wordt gestrooid, en in welke volgorde. Overdag gebeurt het strooien door de eigen diensten. ’s Avonds, ’s nachts en bij hoogdringendheid staat een externe firma voor het strooien in.
 • Sociaal tarief voor PWA-cheques sneeuwruimen
  05 september 2011
  Naar aanleiding van de vroege winterprik en de vele problemen die daar mee gepaard gaan heeft de Raad van Bestuur van PWA Eeklo beslist om een sociaal tarief in te voeren voor de PWA-cheques die gebruikt worden voor het ruimen van sneeuw.
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag - Provinciebestuur Oost-Vlaanderen van 4 december 2010 tot 3 januari 2011
  05 september 2011
  De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door het PROVINCIEBESTUUR OOST-VLAANDEREN gevestigd Gouvernementstraat 1 te 9000 Gent, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op het perceel gelegen, Roze 131 te 9900 Eeklo, kadastraal bekend : EEKLO 1 AFD, sectie D, nr. 45/M, een inrichting te exploiteren met als voorwerp : het verder exploiteren en veranderen door uitbreiding van een technische school met volgende rubrieken...
 • Afwerking Tieltsesteenweg
  05 september 2011
  De greppel van de Tieltsesteenweg ter hoogte van het nieuwe asfalt is vrij diep en dient nog bijgewerkt te worden. Daarvoor worden eerst de straatkolken opgehoogd, daarna komt er gietasfalt in de greppel. Bij het ophogen van de straatkolken – duur 3 werkdagen op 6, 7 en 8 december – is alle verkeer nog mogelijk. Er is wel een parkeerverbod en snelheidsbeperking opdat het verkeer vlot kan passeren.
 • Vervoer op Maat blaast 10 kaarsjes uit
  05 september 2011
  vervoer op maat.bmp
  Vervoer op Maat, de vervoerdienst van LDC Zonneheem, viert het tienjarig bestaan. Dertien vrijwillige en enkele beroepschauffeurs zorgen dag in dag uit voor het vervoer van senioren en gehandicapten. Op die tien jaar werd 800.000 km gereden, verspreid over 50.000 ritjes.
 • Voorbereidende werken voor ovonde gestart
  05 september 2011
  De werken ter voorbereiding van de ovonde aan de Heilig Grafstraat zijn gestart. Deze week wordt de afslagstrook op de N9 richting expresweg E34 aangepast voor vrachtverkeer. Deze werken zullen één week duren. De aanleg van de ovonde zelf start na de kerstvakantie. Er wordt dan in twee fasen gewerkt, telkens van 35 werkdagen.
 • Eindejaarsactie tot 31 december
  05 september 2011
  Bij 64 handelaars in Eeklo krijgt u loten voor de eindejaarsactie. De actie loopt heel de maand december. Er zijn 15.000 euro aan prijzen te winnen. De prijzen zijn onder de vorm van Eeklo-cheques, die u kan inruilen bij de deelnemende handelaars. De hoofdprijs bedraagt 3.000 euro aan Eeklo-cheques.
 • Nomineer mooie etalage voor een THEO
  05 september 2011
  Op 1 juni 2011 worden voor de vierde keer de awards voor ondernemers uitgereikt. Deze THEO’s (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) krijgen een plaats op de kast bij die ondernemers die het in een bepaalde categorie ver geschopt hebben. Voor het eerst dienen ook de etalages genomineerd te worden: ofwel meldt u uzelf aan als winkel, ofwel nomineert iemand anders uw zaak. Deze kandidaturen hebben we graag ten laatste 17 december binnen.
 • Afbraakwerken voor nieuw jeugdcentrum
  05 september 2011
  jeugdcentrum afbraak jan11.jpg
  Maandag 13 december beginnen de afbraakwerken als voorbereiding op de realisatie van het nieuwe jeugdcentrum aan de Kerkstraat 121. In dat jeugdcentrum worden de stedelijke jeugddienst, het jeugdhuis (De Lochtink) en de jeugdzaal ondergebracht.
 • Boelare-Blommekens grootste kostenpost
  05 september 2011
  Het budget van 2011 voor de gewone ontvangsten en uitgaven toont een tekort van € 2,2 miljoen. Dit wordt aangezuiverd door een overboeking vanuit het reservefonds. Personeelsuitgaven en de dotaties voor politie en OCMW zijn de grootste uitgavenposten. Belastingen en inkomsten uit dividenden moeten de inkomstenzijde spijzen. De stad plant bijna € 7,7 miljoen aan investeringen.
 • 70 extra asielzoekers voor Eeklo
  05 september 2011
  De ministerraad legde deze namiddag aan de stad Eeklo de verplichting op om 40 minderjarige asielzoekers te herbergen in het voormalige klooster op de campus van WZC Sint-Elisabeth aan de Tieltsesteenweg. Bovendien komen er in het Asielcentrum aan de Pokmoere op korte termijn 40 asielzoekers (volwassenen/gezinnen) bij.
 • Bomen verwijderen in Dullaert
  05 september 2011
  De bomen aan de onpare kant van de Dullaert tussen huisnummer 65 en 89 worden woensdag en donderdag verwijderd. Deze bomen hebben na al die jaren een omvang bereikt die schade berokkent aan het openbaar domein en aan de nutsvoorzieningen.

Zoeken