Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2010 / september-oktober

september-oktober

 • Regeling begraafplaatsen Allerheiligen
  05 september 2011
  De stedelijke begraafplaatsen van Eeklo centrum en Eeklo Balgerhoeke, zijn op maandag 1 november (Allerheiligen) en dinsdag 2 november (Allerzielen) voor het publiek open van 8 tot 18 uur. Plaatsen van grafzerken en het kuisen van de grafzerken, kan tot en met woensdag 27 oktober van 8 tot 19 uur.
 • Week van de Smaak met mooi programma
  05 september 2011
  wvdsmaak partners.jpg
  De Week van de Smaak van 11 tot 21 november doet het op zijn Spaans. De stad heeft samen met een heleboel partners een gevarieerd programma uitgewerkt. Liefhebbers van de smaak kunnen een Tapaswaaier aanschaffen waarmee ze een heleboel leuke dingen kunnen proeven.
 • Werken drinkwaterleiding in Waaistraat
  05 september 2011
  Als gevolg van de werkzaamheden aan de toevoerleiding van het drinkwater is er verkeershinder van woensdag 20 oktober tot vrijdag 19 november in de Waaistraat (Eeklo) en Eindeken (langs pare kant - Kaprijke). Er zal beurtelings verkeer zijn, geregeld door verkeerslichten.
 • Hinder door Telenetwerken
  05 september 2011
  Vrijdag 29 oktober tussen 7.30 en 16 uur kan u hinder ondervinden bij telefonie, internet of televisie via Telenet. Telenet voert namelijk heel de dag in een deel van Eeklo onderhouds- en verbeteringswerken uit aan hun kabelnetwerk.
 • Tom 'Dice' Eeckhout jongste ridder ooit
  05 september 2011
  tom ridder.jpg
  Tom Eeckhout - in heel Europa bekend als Tom Dice - werd tot ridder geslagen in de Orde van den Eeclooschen Herbacker. Deze ceremonie die door VVV Eeklo al meer dan veertig jaar in ere wordt gehouden, leverde dit jaar de jongste ridder ooit op. Tom moet in november nog 21 jaar worden. Hij komt in het gezelschap van onder meer de broers De Vlaeminck en Wilfried Martens.
 • Veel jeugd op post
  05 september 2011
  Zo'n vijfhonderd jongeren waren vrijdagmorgen aanwezig op de Markt voor de Dag van de Jeugdbeweging. Ze kregen er vanwege de jeugdraad allemaal een boterkoek en drankje. De meeste waren uitgedost in hun jeugdbewegingskledij: korte Chirorokjes, mooie vendeloutfits van de KLJ, enz...
 • Prijswinnaars Open Monumentendag
  05 september 2011
  prijs omd.jpg
  De prijswinnaars van de Eeklose Open Monumentendag konden op 25 oktober hun prijs afhalen in het Jeneverhuis. Ze werden er vergast op een hapje en een drankje. Op zondag 12 september werd de 22ste Open Monumentendag georganiseerd rond het thema: ‘De vier elementen’.
 • Eeklose politiek unaniem over zwembad
  05 september 2011
  De Eeklose gemeenteraad gaf unaniem groen licht voor het dossier van het nieuwe zwembad naast de sporthal. Vlaanderen geeft voor de bouw van dit zwembad een dik anderhalf miljoen euro subsidie. De totale kostprijs van het project (nieuw zwembad, nieuwe ruimte tussen zwembad en sporthal met cafetaria, nieuwe kleedkamers en een eigen energieopwekking) is op 9 miljoen euro geraamd.
 • Boelare deze namiddag langer afgesloten
  05 september 2011
  Deze namiddag 28 oktober wordt een lading beton geleverd voor het bouwwerk op de hoek Molenstraat-Boelare. Dit betekent dat de Boelare tot rond 16 uur afgesloten blijft voor het verkeer dat van aan de richting van de watertoren komt. Het verkeer van aan de N9 richting watertoren kan wel door.
 • Grof huisvuil betalend na afroep
  05 september 2011
  Vanaf 1 januari kost het u 20 euro om maximum drie kubieke meter grof huisvuil te laten ophalen. Voortaan wordt er geen vaste ophaling - twee keer per jaar - meer gedaan, maar dient u zelf te laten weten als u van uw grof huisvuil af wil. Op zes ogenblikken, verspreid over het jaar, wordt grof huisvuil dan opgehaald.
 • Dag van de Jeugdbeweging op 22 oktober
  05 september 2011
  Naar aanleiding van de 'Dag van de jeugdbeweging' op vrijdag 22 oktober, organiseert de stedelijke jeugdraad vanaf 7.30 uur een gratis ontbijt op de Markt van Eeklo voor iedereen die in jeugdbewegingskledij komt opdagen. De vlaggen van de Eeklose jeugdbewegingen zullen wapperen aan het stadhuis.
 • Werken in de Roze
  05 september 2011
  werken roze.jpg
  In de Roze, tussen de Rabautstraat en de Burg. Lionel Pussemierstraat wordt er een overstort op de riolering gerealiseerd. Dit is een noodzakelijke ingreep in het kader van mogelijke wateroverlast bij hevige regenval. Om dit werk uit te voeren zal de volledige breedte van de rijweg in beslag genomen worden. De werken worden uitgevoerd van dinsdag 2 t.e.m. vrijdag 5 november. Het verkeer wordt omgeleid via de Rabautstraat en de Vrombautstraat.
 • Eén uur extra zaterdagnacht
  05 september 2011
  In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober start het winteruur. Om 3 uur 's nachts zetten we de klok een uurtje terug. We slapen dus een uurtje extra, of het lang weekend wordt nog een uurtje langer...
 • Asfaltering gepland
  05 september 2011
  De komende weken worden asfalteringswerken uitgevoerd in de Antwerpse Heirweg, de Moerstraat, de Maroyendam en Boterhoek.
 • Armoede onder de aandacht in toneelstuk
  05 september 2011
  armoede.jpg
  De OCMW’s van Eeklo en Evergem hebben samen met het Wijkcentrum De Kring vzw de krachten gebundeld om het grote publiek te sensibiliseren over armoede en sociale uitsluiting. Uit deze samenwerking is de theaterproductie 'Het Café' gegroeid. Acteurs zijn zowel mensen in armoede als anderen, waarvan velen voor het eerst op de planken staan. De voorstelling is te zien op maandag 18 oktober om 20 uur in CC De Herbakker.
 • Piv Huvluv tegen Zinloos Geweld
  05 september 2011
  piv huvluv.jpg
  Stand-up comedian Piv Huvluv - één van de artistieke ambassadeurs van vzw Zinloos Geweld - speelt op 20 oktober om 20.30 uur in CC De Herbakker zijn show 'Bed, bad, brood'. De opbrengst schenkt hij aan de preventieprojecten van de vzw.
 • Draagtassenactie op de markt
  05 september 2011
  marktzak.jpg
  Nog tot eind oktober loopt de draagtassenactie op de wekelijkse donderdagmarkt. Het stadsbestuur wil in samenwerking met de marktkramers de marktbezoekers ontlasten van de verschillende plastieken draagtasjes. Er is gekozen voor een milieuvriendelijke herbruikbare boodschappentas. Zo kan u winkelen bij uw favoriete marktkramer en toch zo duurzaam mogelijk zijn.
 • Eeklose jeugd schittert
  05 september 2011
  jonggeweld.jpg
  Voor de tweede maal is de Eeklose jeugdraad erin geslaagd om kinderen en jongeren tot 25 jaar en organisaties die werken met die doelgroep in de bloemetjes te zetten, omwille van hun verdienste. Op het podium van de Kaaifeesten en in samenwerking met het organiserend comité werden de prijzen uitgereikt voor het JONG GEWELD van 2010.
 • Week van het IBO
  05 september 2011
  ibo.jpg
  Deze week is de week van de buitenschoolse kinderopvang. In de vijf Eeklose vestigingen van het IBO zijn er volop activiteiten. De ganse week wordt er buiten gespeeld en in bepaalde locaties wordt zelfs het vieruurtje buiten genomen. Iedere avond vinden er op alle locaties buitenactiviteiten plaats.
 • Winterfoor
  05 september 2011
  Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober is er winterfoor op de markt. Vrijdag zijn de foorkramen open vanaf 16 uur, op zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Vrijdag tussen 16 en 18 uur krijgt elk kind een gratis ritje aangeboden. Met een stempelkaart kan je ook een ballon oplaten aan het stadhuis.
 • Openbaar onderzoek bosbeheerplan Het Leen
  05 september 2011
  Naar aanleiding van de opmaak van een uitgebreid bosbeheerplan voor het provinciaal domein Het Leen dat op grondgebied Eeklo, Waarschoot en Zomergem gelegen is, loopt vanaf 1 tot en met 30 september 2010 een openbaar onderzoek.
 • Belgacompanne beperkt dienstverlening stad
  05 september 2011
  Diverse buitendiensten van de stad (stadhuis, CultuurCentrum, bibliotheek, Academies, brandweer,...) zijn beperkt in hun dienstverlening. Ten gevolge van een defect zijn ze per mail niet bereikbaar. Telefoneren is wel mogelijk. In bijvoorbeeld het stadhuis en de bib kunnen ook geen gegevens worden opgezocht.
 • Open Landbouwdag op 5 september
  05 september 2011
  Op zondag 5 september vindt de jaarlijkse Open Landbouwdag plaats op de Schoolhoeve in de Tieltsesteenweg. Er is een provinciale melkveeprijskamp, een tentoonstelling van schapenrassen, gymkana (behendigheidswedstrijd met tractoren), kinderanimatie, ... Iedereen is welkom vanaf 10 uur. Toegang gratis.
 • Ommekeer lokt met fietslintjes
  05 september 2011
  Op zondag 5 september start het nieuwe werkjaar van Chiro Ommekeer. Om de start van het nieuwe Chirojaar kracht bij te zetten, lanceerde de jeugdbeweging een grootse flyeractie. Zo werden bij de start van het nieuwe schooljaar een heleboel fietsen van de lagere scholen voorzien van een lintje met daarop de coördinaten van de startdag.
 • Openbaar onderzoek zuidelijke Ring R43
  05 september 2011
  De infovergadering tijdens het openbaar onderzoek voor de zuidelijke Ring R43 lokte maandagavond zo'n 180 aanwezigen. Ze vernamen er hoe het tracé er uitziet, wat de milderende maatregelen kunnen zijn en op welke wijze er bezwaren kunnen worden ingediend.
 • Beeld ter ere van Jan Frans Willems
  05 september 2011
  In het kader van de Meetjeslandse Kunst- en Poëzieroute wordt op 12 september, in de overgangszone Jan Frans Willemsplein en het aanpalende park, een beeld ter ere van Jan Frans Willems ingehuldigd. Maen Florin ontwierp het 2 meter hoog bronzen kunstwerk, de Grote Kop.
 • Beeld ter ere van Jan Frans Willems
  05 september 2011
  kop.jpg
  In het kader van de Meetjeslandse Kunst- en Poëzieroute werd in de overgangszone Jan Frans Willemsplein en het aanpalende park, een beeld ter ere van Jan Frans Willems ingehuldigd. Maen Florin ontwierp het 2 meter hoog bronzen kunstwerk, de Grote Kop.
 • Open Monumentendag zet speculoos in kijker
  05 september 2011
  Open Monumentendag staat dit jaar in het thema van DE VIER ELEMENTEN: water, aarde, vuur en lucht. Het Schipdonkkanaal, ballonvaren, speculoos bakken, iedereen vindt zijn gading. De Sint-Antoniuskerk in Balgerhoeke is het centrale infopunt: ze is open van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Je kan er terecht voor alle vragen over Open Monumentendag en de opengestelde gebouwen.
 • 65 jaar vrede op 17 en 18 september
  05 september 2011
  Vrijdag 17 en zaterdag 18 september wordt in Eeklo de 65ste verjaardag van de vrede herdacht. Diverse activiteiten zoals een concert, een militaire colonne en een tentoonstelling moeten de herinnering aan de bevrijding levendig houden.
 • Guido Gezellestraat afgesloten
  05 september 2011
  In de Guido Gezellestraat is een put in de weg gevallen. De weg wordt vrijdag hersteld. De straat is afgesloten voor het doorgaand verkeer. Er is enkel plaatselijk verkeer toegelaten.
 • Infoavonden Duurzaam bouwen en wonen
  05 september 2011
  In oktober en november organiseert de provincie Oost-Vlaanderen samen met acht centrumsteden 30 gratis infoavonden over duurzaam bouwen en wonen. Je krijgt tijdens deze avonden heel wat praktische informatie waarmee je zelf aan de slag kan. Ook de kostprijs van bepaalde maatregelen, de mogelijke subsidies en de besparing die deze maatregelen kunnen opleveren, komen aan bod. Inschrijven via www.oost-vlaanderen.be/dubo
 • Cultuurmarkt op 19 september
  05 september 2011
  Op zondag 19 september organiseert de Cultuurraad de 12de Eeklose Cultuurmarkt op het Marktplein. Het evenement start om 14 uur, het einde is voorzien omstreeks 18 uur.
 • Opendeur Zonneheem op 17 september
  05 september 2011
  Vrijdag 17 september van 10 tot 17 uur staan de deuren van Lokaal Dienstencentrum Zonneheem open voor alle geïnteresseerden. Spring eens binnen en maak kennis met alle activiteiten voor het volgende werkjaar.
 • Laatste kans voor verwaarloosde grafmonumenten
  05 september 2011
  Grafmonumenten die op 16 oktober 2009 een akte van verwaarlozing kregen en waarvoor nog geen restauratiedossier is ingediend of waarover nog geen reactie van de nabestaanden is geweest, dreigen op 16 oktober van dit jaar de concessie kwijt te spelen. Het schepencollege kan dan zelf beslissen over het monument en de stoffelijke resten.
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag Frank DE BAERE 20 september - 20 oktober 2010
  05 september 2011
  De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door de heer DE BAERE FRANK wonende Vrombautstraat 155 te 9900 Eeklo, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op het perceel gelegen, Vrombautstraat 155 te 9900 Eeklo, kadastraal bekend : EEKLO 1 AFD, sectie C, nr(s) 544/E, 548/E, 552/P, 554/F, een inrichting te exploiteren met als voorwerp : het verder exploiteren en het veranderen door wijziging en uitbreiding van een gemengd veeteeltbedrijf (runderen en varkens) met volgende rubrieken :
 • Bekendmaking milieuvergunningsaanvraag Ronny en Kristof INGELS 20 september - 20 oktober 2010
  05 september 2011
  De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door de heren INGELS RONNY EN KRISTOF wonende Bus 22 te 9900 Eeklo en Ketsebroek 12 te 9970 Kaprijke, een milieuvergunningsaanvraag is ingediend om op het perceel gelegen, Bus 22 te 9900 Eeklo, kadastraal bekend : EEKLO 1 AFD, sectie C, nr(s) 571/M, 582/F, een inrichting te exploiteren met als voorwerp : het verder exploiteren en het veranderen door wijziging en uitbreiding van een gemengd veeteeltbedrijf (runderen + varkens) met volgende rubrieken :
 • Genomineerden voor Jong Geweld gekend
  05 september 2011
  De genomineerden voor de Jong Geweld Awards zijn bekend: in de categorieën EVENT, PERSONALITY, MUSIC-DANCE en ART zijn er telkens vier genomineerden. Iedereen kan nu stemmen via de website www.eeklo.be/jonggeweld. Op vrijdag 1 oktober worden de prijzen uitgereikt. Die avond (start van de Kaaifeesten) kan ook nog gestemd worden.
 • Dag van de Klant op 25 september
  05 september 2011
  Unizo Eeklo viert op zaterdag 25 september zijn Dag van de Klant. Diverse handelaars bieden een presentje aan de klanten. Om 14 uur is er een modeshow op de Markt. Ter gelegenheid van de Dag van de Klant is er geen parkeercontrole in de stad.
 • Europadag op Huysmanhoeve
  05 september 2011
  europadag.bmp
  Dankzij Europa is er al heel wat gerealiseerd in Oost-Vlaanderen en meer specifiek in het Meetjesland. Op zaterdag 25 september kan het grote publiek in de Huysmanhoeve in Eeklo kennismaken met deze realisaties. Er is een gevarieerd programma voor zowel kinderen als volwassenen van 14 tot 18 uur. Een fietstocht kan je starten vanaf 11 uur.
 • Balgerhoekedorp wordt aangepakt
  05 september 2011
  Het dorpsplein van Balgerhoeke krijgt volgend jaar een heel ander uitzicht. De parkeerstroken ruimen plaats voor een verkeersvrij kerkplein met podium en voor een bomenplein. Er wordt parkeerruimte gecreëerd op de stationskoer. De inwoners van Balgerhoeke konden deze week horen wat er te gebeuren staat.
 • Cocquytstraat afgesloten op 27 september
  05 september 2011
  Omwille van werken in het eerste deel van de Cocquytstraat zal op maandag 27 september de Cocquytstraat (tussen de Koning Albertstraat en de Vlamingstraat) afgesloten zijn voor het verkeer. Het tweede deel van de Cocquytstraat is bereikbaar via de Collegestraat en Vlamingstraat.
 • Arsis4 en Marie Hallynck voor Festival van Vlaanderen
  05 september 2011
  Donderdag 30 september is het jaarlijkse concert voor het Festival van Vlaanderen in Eeklo. U kan terecht in de kapel van het College O.-L.-V.-ten-Doorn om 20 uur. Het strijkkwartet ARSIS4 en celliste Marie Hallynck staan op de planken. U kan kaarten verkrijgen in CultuurCentrum De Herbakker.
 • Eeklo krijgt één Kunstacademie
  05 september 2011
  De Academies voor Schone Kunsten en voor Muziek en Woord smelten samen tot één KUNSTACADEMIE Beeld Muziek Woord. De huidige twee scholen komen samen onder één bestuurlijk niveau, met een gemeenschappelijk secretariaat, gezamenlijk gebruik van de infrastructuur en één algemeen directeur.
 • Openbedrijvendag in twee Eeklose bedrijven
  05 september 2011
  Zetelfabriek Be-st aan de Zeelaan en chocoladeproducent Cavalier aan de Burg.Lionel Pussemierstraat zetten op zondag 3 oktober hun deuren open tijdens de Openbedrijvendag.
 • Stadsbestuur wil ring
  05 september 2011
  ring.png
  Het Eeklose stadsbestuur geeft een positief advies over het ontwerp provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Zuidelijke omleidingsweg R43 Eeklo’. Hierdoor is opnieuw een ambtelijke stap gezet in de aanleg van een zuidelijke ring rond de stad.
 • Regen leidt tot andere parkings voor rommelmarkt
  05 september 2011
  Omwille van het vele regenweer van de afgelopen weken zijn een aantal parkings voor de rommelmarkt van de Kaaifeesten (zondag 3 oktober) onbruikbaar geworden. De organisatie voorziet in een aantal alternatieven in de Industrielaan en de Zandstraat. Een pendelbus brengt de mensen naar de marktzone.
 • Werken Boelare-Blommekens beginnen...
  05 september 2011
  Maandag 4 oktober beginnen de eerste werkzaamheden in Boelare-Blommekens. De nutsmaatschappijen werken vanaf dan in het trottoir aan de onpare zijde van de straat, beginnend van aan de Zandvleuge. De werken zullen duren tot juni 2012. Op dat ogenblik ligt er een nieuwe riolering én een nieuwe weg.
 • Wereldwinkeldag op 9 oktober
  05 september 2011
  Met de week van de fair trade wordt op zaterdag 9 oktober een wereldwinkeldag georganiseerd. ook de Oxfam-wereldwinkel in Eeklo doet hier aan mee. De wereldwinkel bevindt zich in de Boelare 66 en is op zaterdag open van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur.
 • Patrick Ysebaert overleden
  05 september 2011
  patrick.jpg
  Vrijdag 8 oktober overleed Patrick Ysebaert ten gevolge van kanker. Hij was kunstenaar in hart en nieren en gaf vele jaren les aan de Academie voor Schone Kunsten.
 • Begraafplaats Balgerhoeke aangepakt
  05 september 2011
  begraafplaats balgerhoeke.jpg
  De begraafplaats van Balgerhoeke – aan de Zeelaan – kreeg een grondige opfrisbeurt. Er werd ook gras ingezaaid op de paden en om dit zo goed mogelijk te laten groeien, wordt de toegang tot het kerkhof gesloten tot en met 17 oktober.
 • Ovonde aan de Heilig Grafstraat
  05 september 2011
  Het Agentschap Wegen en Verkeer start ten vroegste op 15 november met de aanleg van de ovonde aan het kruispunt Heilig Grafstraat – N9 – Brugsesteenweg. De werken nemen in totaal 80 werkdagen in beslag. Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer.

Zoeken