Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2011 / januari / Meetjeslanders van het jaar

Meetjeslanders van het jaar

Jongdementiewerking ‘De Zandkorrel’ van het woon- & zorgcentrum Sint-Elisabeth uit Eeklo won de publieksprijs van de Meetjeslander van het jaar. Ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van Streekplatform+ werden ook de andere Meetjeslanders van het jaar in de bloemetjes gezet: Meetjeslandse Balloonmeeting, drukkerij Verstraete (Maldegem), Netelvuur (Oostwinkel) en de Kruiskenshoeve (Sint-Laureins).

De meters en de peters van het Meetjeslandse toekomstplan 2020 selecteerden vijf kandidaten, die zich Meetjeslander van het jaar 2010 mogen noemen. Elk van deze winnaars werd tijdens het academisch gedeelte, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van Streekplatform+ Meetjesland, in de bloemetjes gezet en kreeg een mooie Meetjesland Award.
De voorbije maand stemden 3.347 Meetjeslanders via www.meetjesland.be en bepaalden zo wie de publieksprijs kreeg. Het werd een nek aan nek race tussen de twee organisaties uit de welzijnssector. Uiteindelijk bleek de Jongdementiewerking ‘De Zandkorrel’ van het WZC Sint-Elisabeth uit Eeklo de lieveling van het Meetjeslandse publiek. Ze haalden 32 % van de stemmen.
Joris Rombaut (in het midden), algemeen directeur van WZC Sint-Elisabeth, nam de prijs in ontvangst. Hij ontving uit handen van gedeputeerde Marc De Buck een grote fles Augustijn en een uitnodiging voor de voltallige personeelsploeg van De Zandkorrel voor een bedrijfsbezoek aan brouwerij Van Steenberge en een bijhorende bierdegustatie.EEKLO STREEKPLATFORM LAUREATEN

(foto Michel Moens)

 

(13 januari 2011)

Zoeken