Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2012 / augustus / Werken aan expresweg E34

Werken aan expresweg E34

Op 13 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werken voor de heraanleg van de E34. Vanaf 27 augustus krijgen verschillende zones van de E34 tussen Moerbeke en Eeklo een grondig onderhoud. Tot midden oktober wordt tussen Kaprijke en Eeklo (richting kust) gewerkt. Van midden oktober tot midden december is de andere rijrichting aan de beurt (Eeklo tot Kaprijke, richting Antwerpen).

Tussen Moerbeke en Wachtebeke worden ook betonnen stootbanden geplaatst langs de middenberm. De werken worden in vijf verschillende fases uitgevoerd om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken.

 

Voorbereidende werken

Van 13 tot en met 17 augustus zal de aannemer voorbereidende werken uitvoeren. De werfsignalisatie wordt geplaatst en op de E34 tussen Moerbeke en Eeklo worden vijf doorsteken door de middenberm gemaakt. Het verkeer wordt telkens over een korte afstand in beide rijrichtingen op één rijstrook gebracht. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Heraanleg in vijf fases tot eind 2012 (zie faseringskaart)

De heraanleg zelf start op 27 augustus. Tijdens de eerste twee fases tot midden oktober wordt het wegdek vernieuwd van Kaprijke tot Eeklo en van Moerbeke tot Wachtebeke richting kust. Tijdens fase drie worden betonnen stootbanden geplaatst langs de middenberm tussen Moerbeke en Wachtebeke. Fases vier en vijf gaan van start vanaf midden oktober en zullen twee maanden duren. Tijdens deze laatste fases krijgt de E34 tussen Eeklo en Kaprijke (richting Antwerpen) en tussen Wachtebeke en Zelzate (richting kust) een nieuwe betonverharding. Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer steeds mogelijk op één rijstrook in beide rijrichtingen. Volgens de huidige planning zullen de werken beëindigd zijn voor het einde van dit jaar.

faseringskaart heraanleg E34 600

Sluiting op- en afritten

In de werfzones liggen enkele op- en afritten. Deze worden tijdelijk afgesloten tijdens de werken op de E34. Als in fase 1 (27 augustus – midden oktober) gewerkt wordt van Kaprijke tot Eeklo richting kust, wordt het verkeer elk op één rijvak gestoken op de zuidelijke kant van de E34 (= richting Antwerpen). Op dat ogenblik kan je vanuit Kaprijke niet richting Eeklo de Teut op rijden. Vanaf de Teut kan je in die periode ook de expresweg richting kust NIET op.
Als er gewerkt wordt op de E34 richting Antwerpen (dus van Eeklo tot Kaprijke) – midden oktober tot midden december – dan wordt het verkeer elk op één rijvak gestoken op de noordelijke kant van de E34 (= richting kust). Op dat ogenblik kan je vanaf de verbrandingsoven niet de Teut op richting Eeklo en kan je vanaf de Teut niet de E34 op richting Antwerpen.

Het verkeer dat de op-en afritten niet kan gebruiken, wordt omgeleid: E34 - Sint-Laureinsesteenweg - N9 - Boelare - Vrombautstraat - Vaartstraat - E34.


Minder hinder & veiligheid

Het kruispunt Vaartstraat /E34 in Kaprijke is tijdens de werken VERBODEN voor fietsers. Ze worden omgeleid via Aalstgoedbrug (fietsersbrug). Dit is noodzakelijk daar dit kruispunt levensgevaarlijk zal zijn voor fietsers wegens het veelvuldig zwaar werfverkeer. Er komt een filedetectiesysteem aan de tunnel in Zelzate.
De aannemer zal 24/24 en 7/7 doorwerken.


Laat u niet verrassen....

Deze werf is één van de grote werven van 2012 die vorig jaar werden aangekondigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zet verschillende kanalen in om weggebruikers te informeren over deze werven. Op www.wegenenverkeer.be kunnen weggebruikers alle informatie terugvinden.

Zowel voor de veiligheid van de arbeiders op de werf als van de weggebruikers zelf wordt er bij wegenwerken een snelheidsbeperking opgelegd. Nog te veel automobilisten houden zich niet aan de verlaagde snelheid en brengen daarmee niet enkel zichzelf maar ook de andere weggebruikers en de arbeiders op de werf in gevaar. Daarom voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer een aantal verplaatsbare flitspalen, die flexibel kunnen worden ingezet, om de snelheidsbeperkingen in de verschillende werfzones te handhaven.

Meer info over deze werf op www.wegenenverkeer.be/heraanlegE34

Foto's

E34 091112 AE3 480x250 

(Albert Everaert - 9 november 2012)

 

E34 021112 AE2 480x250 

(Albert Everaert - 9 november 2012)

 

E34 231012 AE2 480x250 

(Albert Everaert - 23 oktober 2012)

 

 


Zoeken