Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / april 2014 / Erfgoeddag - zondag 27 april 2014

Erfgoeddag - zondag 27 april 2014

Je kan op de Erfgoeddag deelnemen aan activiteiten in het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve en de bibliotheek.

 

Je kan op de Erfgoeddag deelnemen aan activiteiten in het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve en de bibliotheek.

 

erfgoeddag 2014 

 

 

PROV. STREEKCENTRUM HUYSMANHOEVE, Bus 1

van 10 tot 18 uur.

Onthaal van bezoekers & visite

vanaf 14 uur i.s.m. het Rode Kruis Opvangcentrum, Het Culinair Genootschap van Plattelandscentrum Meetjesland en vzw Groep INTRO
Bezoekers die tijdens Erfgoeddag naar de Huysmanhoeve komen, zullen door het Culinair Genootschap Meetjesland onthaald worden zoals 100 jaar geleden. Daarnaast zullen bewoners van het  Rode Kruis Opvangcentrum van Eeklo de bezoekers ontvangen in hun woonkamer en kennis laten maken met hun familie, gebruiken, culinaire tradities en het cultureel erfgoed.

 

varkensmarkt

Tento De Eeklose varkensmarkt

i.s.m. VVV Eeklo
In de 19de eeuw onderhield Eeklo al internationale handelsbetrekkingen. La Feuille d’ Ostende publiceerde in 1864 het volgende over de Eeklose biggenmarkt: “De zwynsmerkt van Eecloo is iets wonderbaers: ze treft hare weerga niet aen in Europa”. Tot in 1975 bleef dit hoe dan ook een folkloristisch gebeuren met tal van volksfiguren.

 

Shoppen in het erfgoed van het Meetjesland

Collectie VVV Eeklo
Je kan er ronddwalen tussen erfgoedobjecten uit Eeklo en het Meetjesland.

De tentoonstelling i.v.m. de biggenmarkt en de collectie van de VVV in het woonhuis en de koeienstal zijn ook na Erfgoeddag te bezichtigen. Je kan deze tentoonstellingen bezoeken tijdens de openingsuren van woensdag tot en met zondag (en feestdagen) van 11 tot 18 uur.

 


 

 

BIBLIOTHEEK - Molenstraat 36

Vanaf 10 uur lezing over de geschiedenis van het reizen en het verbroederen. Nadien wordt er aan alle aanwezigen een aperitief aangeboden en is er kans om de tentoonstellingen te bekijken.

 

reis

tento Eertijdse reizigers

i.s.m. VVV Eeklo
De tentoonstelling toont aan de hand van oude foto’s en prentkaarten hoe de mensen in de jaren ’20 en ’30 op reis gingen. De reizigers van toen hadden andere kleren aan (= hun zondagse kleren, een badpak met lange pijpen,...) en verplaatsten zich nog vaak per fiets.

 

zustersteden

tento ZUSTERSTEDEN

i.s.m. CIS
Eeklo is verzusterd met vier steden van vergelijkbaar formaat in de omringende landen. Kom ontdekken waarom deze stedenbanden ontstaan zijn en welke uitwisselingsprojecten ze organiseren.

De tentoonstellingen blijven hangen tot 18 mei en zijn te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.

MEER INFO
www.eeklo.be/Eeklo_leeft/evenementen/Erfgoeddag

 

erfgoeddag 480 2014

 


Zoeken