Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / augustus 2014 / Helden in het Park van start op donderdag 31 juli 2014

Helden in het Park van start op donderdag 31 juli 2014

Helden in het Park blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Het programma is opnieuw een mix van traditie en vernieuwing met als rode draad een ruime kijk op de wereld. Het is een gratis festival waar jong, oud en alles ertussenin elkaar ontmoeten.

Helden in het Park wijkt dus ook dit jaar niet af van het gekende recept. Op donderdagen 31 juli en 7, 14 en 21 augustus 2014 komen er telkens twee groepen naar het Heldenpark in Eeklo voor gratis concerten in een zomerse sfeer.
 
Mocambo opent de feesteditie op 31 juli. Het Belgisch-Braziliaanse collectief brengt een meeslepende cocktail van Braziliaanse muziek, afrobeat, jazz, funk en hiphop. Daarna blaast de Ivoriaanse Dobet Gnahoré iedereen omver met haar krachtige stem, podiumprésence en dansmoves.
 
Op dag twee (7 augustus) staat Jamaica centraal. Eerst nemen de Franse Skamanians ons mee naar de sixties, waar ze de roots van reggae en ska opdiepen. Nadien laat de rootsreggaelegende Michael Prophet horen dat hij nog steeds over een van de mooiste en meest herkenbare stemmen uit de reggae beschikt.
 
Op de derde avond (14 augustus) kunnen salsa- en sonliefhebbers zich uitleven op de dansvloer. Met Tomi y Su Timbalight en daarna Septeto Nabori waan je je op een Cubaans dansfeest.
 
Op de slotdag (21 augustus) keren we terug naar Afrika. Debademba mengt Afrikaanse stijlen uit de Mandigocultuur met afrobeat, Arabische blues, latin, en zelfs funk. Nadien sluit de gouden stem van Guinée Sekouba ‘Bambino’ Diabaté het festival af
 
Helden in het Park wordt georganiseerd door muziekclub N9. De avond start telkens om 20 uur. De toegang is gratis. Je vindt het Heldenpark in de Oostveldstraat in Eeklo. 
 
Meer info: www.n9.be of www.heldeninhetpark.be 


hihp2014

 


Zoeken