Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / augustus 2014 / Zomer in Zonneheem 2014

Zomer in Zonneheem 2014

drie dagen vol beweging, muziek en fijnproeven op 12, 13 en 14 augustus.

Zomerfestival van 12 - 13 - 14 augustus 2014

Festivaltent Zonneheem

Schietspoelstraat 9 te Eeklo

 

ziz 2014 


Dinsdag 12 augustus 2014

 

14.00       MEGAFIETSHAPPENING

Start aan Zonneheem, Schietspoelstraat 9Onder de inspirerende leiding van Eric Colpaert en Walter Vermeire brengt deze tocht ons langs polders, weilanden en prachtige dreven. Eric en Walter voeren ons langs de meest bewonderenswaardige plekjes van het Meetjesland.

Rond 16.00 uur wordt u terug aan Zonneheem verwacht waar u nog kan genieten van een gratis hapje en drankje. Deelname kost € 3 per persoon (verzekering + consumptie inbegrepen) 

 

14.00       WEETJES VOOR MEETJES EN PEETJES

Gezellige, twee uur durende wandeltocht door de smalle straatjes van Eeklo, waarbij gids Amedé, met straffe verhalen, ons attent maakt op het roemrijke verleden en het kleurrijk heden van onze knusse Herbakkersstad.

Rond 16.00 uur wordt u terug aan Zonneheem verwacht waar u nog kan genieten van een gratis hapje en drankje. Deelname kost € 3 per persoon (verzekering + consumptie inbegrepen)


 

Woensdag 13 augustus 2014

Grandioos TUINFEEST

i.s.m. het Internationaal Folklorefestival Hasselt. GRATIS toegang!

 

10.30       Aperitiefconcert met SENIORENORKEST EEKLO

Dirigent Joris Clauws heeft zijn muzikanten klaargestoomd voor een denderend concert. Seniorenorkest Eeklo brengt een programma met herkenbare deuntjes, meezingers en evergreens, afgewisseld met een tango, wals, chachacha, salsa, rumba, ... voor elk wat wils!

 

11.30      MOSSELFESTIJN op z’n Zonneheems

Dit alles aan de prijs van € 17 per persoon en € 15 voor 55-plussers.
Alternatief : Tomaat Garnaal met frietjes aan de prijs van € 6,00
Vooraf inschrijven op het secretariaat van Zonneheem, Schietspoelstraat 9 te Eeklo is noodzakelijk, ten laatste op vrijdag 8 augustus 2014.

 

13.30       TUINFEEST met optredens van GEMP – ESCOLA e CIA de DANCA, Brazilië

GEMP, Brazilië

Het kleurrijke folkloregezelschap ‘GEMP Escola e Cia. de Dança’ werd in 1995 opgericht door een groep studenten, ouders, leerkrachten en de directie van de privéschool "Madre Paulina” in Crissiumal, een stad in Rio Grande Do Sul, de meest zuidelijke deelstaat van Brazilië.

GEMP beschikt over een eigen danszaal, waar een honderdtal studenten dansles volgt. De groep verwierf in haar relatief korte bestaan reeds tientallen prijzen in nationale en internationale wedstrijden. In 2006 won de groep onder andere een belangrijke prijs in een nationale Braziliaanse danswedstrijd en in 2007 werd de groep gelauwerd voor haar bijdrage aan het culturele erfgoed van de stad Crissiumal. GEMP ontving vorig jaar de Award voor Beste Showgroep van de staat Rio Grande do Sul, een prijs die wordt uitgereikt door de regering van de deelstaat.

Het programma van de groep omvat traditionele folkloredansen uit verschillende regio’s van het land, maar ook het aanstekelijke, typische Braziliaanse carnaval zal niet op het podium ontbreken. 

 

SVETLINA, Bulgarijë

Svetlina werd opgericht in 1940 door het gelijknamige cultuurcentrum “Svetlina” in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

De folklore die dit ensemble uitdraagt blijft trouw aan de karakteristieke identiteit van de Bulgaarse muziek, dans en klederdracht. In al die jaren stond de groep onder leiding van verschillende uitmuntende choreografen die talrijke dansen creëerden op basis van eeuwenoude nationale folklore en tradities.

De dansers zijn tussen de 16 en 30 jaar en het repertoire van de groep bestaat uit dansen uit de vele etnografische regio's van het land. Ze worden uitgevoerd in de typische klederdrachten, waarvoor het ensemble kan putten uit een prachtige collectie. 

 

AVE VITA, Litouwen

Het volksdansensemble Ave Vita maakt deel uit van de University of Health Sciences in Kaunas, de tweede grootste stad van Litouwen. Deze jeugdige, energierijke groep viert dit jaar haar 65ste verjaardag en is een trouwe deelnemer aan allerhande culturele activiteiten in hun thuisstad.

De groep beschikt tevens over een uitgebreid live orkest van gedreven muzikanten, die samen met de dansers garant staan voor vrolijke, levendige optredens. 

 


 

Donderdag 14 augustus 2014

 

09.00       SPRANKELEND ONTBIJT MET BUBBELS

Wilt u man- of vrouwlief eens aangenaam verrassen? Of heeft u gewoon zin in een “Zonneheems” ontbijt buiten categorie?

Schuif dan aan voor uitgebreid, luxueus ontbijt met bubbels in een leuke zomersfeer en dit aan de prijs van 12,00 euro per persoon.

Vooraf inschrijven op het secretariaat van Zonneheem is noodzakelijk, ten laatste op maandag 11 augustus 2014. 

 

10.00       Shantykoor “DE DEKZWABBERS”

Na het ontbijt kunt u genieten van een optreden van het shanty koor “De Dekzwabbers”. Al 11 jaar is het Terneuzense koor actief. Hun repertoire bestaat uit zeemansliederen in de ruimste zin van het woord: uit de oude doos en modern, van meezingers tot luisterliedjes.

Het koor telt zo’n 40 leden ondersteund door een aantal rasmuzikanten. Het geheel staat onder leiding van dirigente Irena Durinck.

 

14.00       RECREATIEF PETANQUETORNOOI

Petanqueliefhebbers nemen het tegen elkaar op tijdens een leuk partijtje “jeu de boules”.

De inleg bedraagt € 1,50 per persoon. Winnaars van elk spel verdienen € 1,00. Elke ingeschrevene krijgt tevens één consumptiebon. 

 

14.00       ZOMERKOFFIETAFEL

Met optreden van het komisch, muzikaal duo LAUREL & HARDY 

Laurel en Hardy vormden één van de populairste komische duo's uit de filmgeschiedenis. Guy De Groote en Marc Van Malderen stappen al een tijdje door het leven als officiële imitators van de legendarische Stan en Ollie. Zij gaan met hun act terug naar de komedie waar ze in de eerste plaats is voor bedoeld, mensen aan het lachen brengen … 

Een gezellige namiddag met een leuke babbel, heerlijke koffie, een lekkere versnapering, humor en een swingend danspasje. 

En dit alles aan de prijs van 5,00 euro per persoon

Kaarten zijn enkel te verkrijgen op het secretariaat van Zonneheem.

 

ziz web

 

 

Gerelateerd nieuws
zomer in zonneheem


Zoeken