Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / december 2014 / Kerstshoppingfestival op 19, 20 en 21 december 2014

Kerstshoppingfestival op 19, 20 en 21 december 2014

De Economische Raad, de Adviesraad voor Cultuur Eeklo, OKEE, Horeca Markt, Krügershopping, Horeca Meetjesland en stad Eeklo slaan de handen in elkaar voor het eerste kerstshoppingfestival! De Markt wordt omgedoopt tot een kerstdorp. Je kan sms-en voor de mooiste etalage.

Er komen kerstkraampjes, waar kerstartikelen maar ook hapjes en drankjes kunnen gekocht worden.

De handelaars in het centrum krijgen de kans om een kerstornament aan te kopen. Dit ornament van Eeklose makelij is een bol met gouddraad en een lampje in. Deelnemende handelaars kunnen dit in de etalage plaatsen en zo een leuke kerstsfeer brengen in het centrum. De terugkerende versiering in de verschillende zaken benadrukt de samenhorigheid en samenwerking. Handelaars die meedoen aan de actie dingen mee naar de mooiste kerstetalage via een sms-wedstrijd (NAAM ZAAK + ETALAGE naar 0474 03 64 44). De handelaars zullen speciale kerstmunten ter waarde van € 2 kunnen uitdelen aan hun cliënteel die zij dan kunnen verbruiken op de Kerstmarkt. 

Ook de ondernemers van de industrieterreinen participeren via diverse sponsorformules. Op vrijdag 19 december organiseert OKEE een heuse afterwork-drink vanaf 17 uur om de kerstvakantie feestelijk in te zetten. De deelnemende handelszaken zullen dan langer open zijn voor een kerstnocturne. Na sluitingstijd van de winkels zakken de zaakvoerders met hun personeel en klanten af naar het kerstdorp dat doorgaat tot middernacht.

In het kerstdorp vind je een hoofdstand van Horeca Markt en chalets die uitgebaat worden door zelfstandige ondernemers en verenigingen. Het ganse weekend is er animatie in de stad: muzikale intermezzo’s, tekenwedstrijd voor de kinderen, sfeervolle muziek en verlichting,...

Zaterdag 20 december opent het kerstdorp om 11 uur. Gedurende de ganse dag is er animatie in de winkelstraten met o.a. een kerstmannendoortocht, het Dickens Fietsorkest Pack & Roll en het knotsgekke Kerst'dweil'orkest Kamelot. De winkels blijven langer open en het kerstdorp sluit af om middernacht.


Op zondag 21 december is er om 11 uur kerstaperitiefconcert met het seniorenorkest. Tussen 13 en 18 uur zijn de winkels open. Doorlopend kom je de Kerst-Dixieband en de Kerstballonist tegen in de straten. Om 15 uur komt de apotheose met het bezoek van de Kerstman. Alle kinderen zijn welkom. Zijn lichtgevende brievenbus zal reeds geruime tijd op voorhand op de Markt staan. De kinderen kunnen er hun zelfgekleurde tekening insteken. De te kleuren prent kan afgehaald worden bij de handelaars en in de horeca in de loop van de maand december. De kerstman kiest de mooiste tekeningen er uit. De kinderen worden aan het podium op de Markt verwacht. De bekroonde tekeningen verdienen een geschenkje.

 

Het kerstshoppingfestival wordt afgesloten op zondagvond om 20.30 uur aan het stadhuis met een spectaculaire show: Celtic Fire. Een Keltische mythe wordt verteld met VUUR: een spektakel met doedelzak, vuurspuwers, kilts en zwaarden... Het kerstdorp sluit de deuren om 22 uur.

De organiserende handelaars hopen dat alle Meetjeslanders het Eeklose Kerstdorp bezoeken en er hun kerstboodschappen doen. De stad participeert als partner met een logistieke en financiële bijdrage in de promotie en animatie.

 

Deelnemende handelaars: 

Alle deelnemende handelaars, waar het beslist de moeite loont om eens binnen te springen, steunen volmondig dit unieke initiatief. Bijna volledig Krügershopping en de handelaars van Oostveldstraat, Stationsstraat, Markt, Boelare, Blommekes, Koning Albertstraat en Molenstraat heten u van harte welkom om gezellig te winkelen. 
In deze winkels kan je de etalages gaan bewonderen en kerstmunten krijgen: 
 
A27 Tattoo, Annie Van De Walle (kapsalon), Apotheek Lievens-De Prest, Apotheek Vooruit, Appels, Archipel,  Argus,  Audace Lingerie, Bakkerei cultuur-café, Bakkerij de Sutter, Barbier Tom, Benjamin, Bel&Bo,  Brazza, Brilcenter, Brico, Burtline lingerie, C&A Eeklo, Calmani, Carrefour Market 1804, Casa Eeklo, Chrissy’s Choice, Cobana, Coiffee, Corner, Damart, De Brabander De Eglantier, De Koninck, De Max, De Witte Zwaan, Devliegere-Vanvooren VOF, Dolly Dagger, Eldi Eeklo, Esprit Man, Esprit Vrouwen, Exellent Meetjesland, Fiscalis, Flanders Fruit, Florist Jan, Focus, Foto’s Vergauwe,  Frituur Den Beir, Hair Ginneberge, Hans Anders Eeklo, Happy Hippo, Hema Eeklo, Hermie, Horeca Markt, Immo Yves, JBC, Josy’s Broodjes, Juwelen De Maere, Juwelen De Schrijver Juwelen Huysman, Kantoor V.D. Woestijne, Kapsalon Attidude, KBC-Verzekeringen, ‘t Kelderken, Kleding Verstraete, Kookwinkel, Kristalein, Laureyns slagerij, Lloyds Pharma, Lola & Liza,  Matusczak, Mexx, Mooi!, Morfuis, Natuurvlees Dobbelaere, Nuance Boutique, Old Flandria, Optiek Demeester, Paddock, Pascaline, Pimkie Eeklo, Polly Magoo, Primo Eeklo, Slagerij Frankel, Schoenen Sofie, Schoenen D’Hondt, Smet Uitvaart, ‘t Frietkotje, Tache De Beauté, Thai Chang, Tinklebell, Tinkt, Torfs Eeklo, Veritas, Vishandel de Zeester, Vishandel Ronny, Vögele Eeklo, Willems-Verselder.
 
 De vereniging Horeca Markt wordt vertegenwoordigt door: Café Leffe, Gambrinus, Luxor, De Raedt, Extra Time, den Eiktak, ’t Kabouterke, ’t Binnenhof, ’t Stekkendooske en de Gouden Pluim. 
 

flyer kerstshoppingfestival

 

Gerelateerd nieuws
kerst

Gerelateerd nieuws
kerstshopping


Zoeken