Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / februari 2014 / Dag van het DKO - zaterdag 22 februari

Dag van het DKO - zaterdag 22 februari

De Kunstacademie beeld muziek woord zet de deuren open op de dag van het Deeltijds Kunstonderwijs.
Iedereen welkom maar vooral zijn KINDEREN EN JONGEREN zijn die dag DE BAAS.

Zij kunnen de ateliers beeld muziek woord vrij bezoeken en proeven van alles wat de Kunstacademie te bieden heeft. Ideaal voor een eerste kennismaking of een zoektocht naar een nieuwe artistieke uitdaging. Ouders mogen natuurlijk meekomen, wie weet ontdekken ze in zichzelf ook een artistiek virus. Zo niet is er nog altijd de bar …

  • Van 10.30 tot 13 uur kom je gewoon af naar de Pastoor De Nevestraat 26 in Eeklo en je legt een doe-het-eens-zelf kunstparcours af in één van de KA! studio’s.


  • Tot 16 uur kan iedereen vrij in en uit lopen in de ateliers. Er valt overal wel wat te beleven: je pikt hier en daar een gitaar- of saxofoonconcertje, een theaterstukje of een tentoonstelling mee. Je kan ook spelen op het grote ganzenspel, bedacht door de leerlingen aangepaste beeldende vorming, atelier Saar De Buysere. Wie wint gaat naar huis met een uniek kunstwerk.

 

  • 14.30 tot 15.30 uur: sessie soundpainting in het auditorium

Onder begeleiding van dirigent Johan Sabbe wordt ter plekke een klankencompositie gecreëerd. Je moet er helemaal geen muziek voor kennen! Muziekinstrumenten zijn welkom maar ook handengeklap, gezoem, gefluit, voetengestamp … alles is bruikbaar zolang je maar de gebaren van de dirigent volgt.
Aantal deelnemers = 50 dus inschrijven is verplicht: naam opgeven op het secretariaat is daarvoor voldoende of mailen naar kunstacademie@eeklo.be

 

  • 16 uur: vrij podium

Leerlingen die muziek volgen in de KA! en daarnaast ook in een band spelen, krijgen met hun bandleden vóór het optreden extra ondersteuning en feedback van onze leerkrachten. Daarna swingt het de pan uit! Oud-leerlingen zijn welkom maar moeten zich wel vooraf melden op het secretariaat.

www.kunstacademie-eeklo.be voor het gedetailleerde programma.
tel. 09 | 218 27 50 of kunstacademie@eeklo.be
dagvddko

 

Gerelateerd nieuws
DKO

Gerelateerd nieuws
kunstacademie


Zoeken