Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / februari 2014 / Veldrijden grote prijs Stad Eeklo

Veldrijden grote prijs Stad Eeklo

op zondag 16 februari. Met Belgisch kampioen Sven Nys en wereldkampioen bij de beloften Wout Van Aert. De wedstrijden beginnen om 13 uur aan Industrieterrein Nieuwendorpe. Organisatie: wielerclub De Sportvrienden.

De kwaliteit van de renners en het uitdagende parcours beloven net als vorig jaar voor heel wat spektakel te kunnen zorgen. Aan Nieuwendorpe moeten de renners over 2 heuvels en in de buurt van de tent komt een zandbak, twee elementen die de omloop selectief maken.

Voor de cross voor eliterenners en beloften zijn de grootste namen:

  • Sven Nys, dejongste weken heel sterk op dreef en met dit seizoen al diverse Superprestige- en BPost-overwinningen achter zijn naam. Hij werd bovendien Belgisch kampioen. Sven Nys won vorig jaar de Grote Prijs Stad Eeklo.
  • Tom Meeusen, dit seizoen al winnaar van o.m. de BPost-wedstrijd in Oudenaarde.
  • Philip Walsleben, de Duitse kampioen veldrijden en de absolute revelatie van dit jaar.
  • Juliën Taramarcaz, gewezen vice-wereldkampioen bij de junioren en een vaste waarde in het crosswereldje.
  • Marcel Meisen, de Duitse revelatie die vorig jaar knap tweede werd in de Grote Prijs Stad Eeklo.


Andere Belgische toppers aan de start: Jim Aernoudts, Wietse Bosmans, beloftenwereldkampioen Wout Van Aert en Sven en Dieter Vanthourenhout. Buitenlandse grote namen: Martin Bina, Jonathan Page en Mariusz Gil.
Daarnaast krijgen ook een aantal jonge beloftevolle renners de kans om zich in Eeklo te meten met de veldrittop: Kenneth Van Compernolle, Tom Vandenbosch, Gianni Vermeersch, Joeri Adams en andere Stef Bodens.

Praktisch

Waar? industrieterrein aan de Ringlaan, Industrielaan, Nieuwendorpe
Wanneer? eliterenners en beloften starten om 15.15 uur, maar daarvoor gaan ook de nieuwelingen (13 uur) en de juniores (14 uur) het veld in.

Prijs: € 10 / € 9 (vvk en BWB), kinderen tot 12 jaar gratis.

Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen in de vier Kringwinkels van het Meetjesland en in tal van handelszaken (café The Corner, café De Paddock, fietsenhandel Le Mag en Delhaize-Brugsesteenweg)

 

meer info: www.sportvriendeneeklo.be

 

veldrijden


Zoeken