Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / januari 2014 / Nieuw wachtnummer voor apothekers

Nieuw wachtnummer voor apothekers

Vanaf 6 januari kan u de apotheker van wacht vinden via GEOWACHT op 0903 92 248

Heb je ’s nachts of tijdens het weekend een apotheker nodig? Dan hoef je vanaf nu maar één nummer meer te onthouden: 0903 / 92 248 (€ 1,5/min.). Bij een telefoon met cijfertoetsen komt dit overeen met het typen van WACHT.

De wachtdienst overdag van 9 tot 22 uur (zowel tijdens de week als in het weekend) is voor iedereen raadpleegbaar op de wachtkaarten bij de individuele apotheken, via www.geowacht.be of www.apotheek.be of via het nummer 0900 10 500.

De apotheek met nachtwacht, tussen 22 uur ’s avonds en 9 uur ’s morgens, wordt niet geafficheerd. Om die te kennen, moet je bellen naar het nieuwe nummer 0903 92 248.

Je wordt dan rechtstreeks verbonden met een telefonist van het Rode Kruis. Zodra je jouw locatie doorgeeft, zal de operator je naar de dichtstbijzijnde apotheek doorverwijzen.

Voor de wachtdienst tot 22 uur raadpleeg je in ieder geval best de website www.geowacht.be in plaats van te bellen. Dit is gratis en je krijgt bovendien de apothekers van wacht (tot 22 uur) mooi op een kaart weergegeven. Op die manier kan je zelf zien welke apotheek het makkelijkst bereikbaar is. De wachtdienst kan je ook raadplegen via een app, die je gratis kan downloaden.

Dit nieuwe systeem houdt rekening met verschillende parameters zoals de bevolkingsdichtheid, reistijden en de geografische spreiding van de apotheken, zonder rekening te houden met gemeentegrenzen. Daardoor wordt de spreiding optimaal en kan iedereen binnen een aanvaardbare tijdspanne een apotheek met wachtdienst vinden.

 

geowacht

Zoeken