Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / januari 2014 / digitale gezondheidswegwijzer OCMW en stad

digitale gezondheidswegwijzer OCMW en stad

Stad en OCMW hebben een digitale brochure gemaakt die een overzicht biedt van de (eerstelijns)gezondheidszorg en de betaalbaarheid ervan. Deze wegwijzer zal aansluitend bij de Sociale Kaart van Eeklo een hulpmiddel zijn in het vinden van alle regelingen voor een betaalbare gezondheidszorg.

Uit de Gezondheidsenquête België 2008 blijkt dat 14 % van de bevolking de eigen gezondheidszorgen niet meer kan betalen en daarom noodzakelijke zorg uitstelt. Daarvoor zijn een aantal redenen. De financiële drempel is er één van. Soms hebben mensen gewoon het geld niet om de huisarts, tandarts of andere zorg te betalen. Daarnaast kan een gebrek aan juiste en duidelijke communicatie en informatie ook een belangrijke drempel zijn die kan meespelen in de toegankelijkheid van de eerstelijnsgezondheidszorg.

Er zijn nochtans heel wat voordelen en regelingen waar mensen beroep op kunnen doen. Maar meestal zien zowel patiënten als hulpverleners en zorgverstrekkers door het bos de bomen niet meer.

De brochure kan je terugvinden op www.eeklo.be/gezondheidswegwijzer en www.ocmweeklo.be en bevat tal van financiële regelingen waarop je, onder bepaalde voorwaarden, beroep kan doen.


gezondheidswegwijzer 480x250


Zoeken