Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / juli 2014 / Miek Hoornaert neemt afscheid van brandweerkorps

Miek Hoornaert neemt afscheid van brandweerkorps

31 juli is de laatste dag van Miek Hoornaert als kapitein-bevelhebber van de Eeklose brandweer. Hij wordt vanaf 1 augustus vervangen door onderluitenant Patrick Wallaert.

Miek werd op 1 januari 1977 stagiair brandweerman in het stedelijk vrijwilligerskorps van Eeklo, waar ook zijn schoonvader deel van uitmaakte. Gezien zijn paramedische opleiding - beroepsmatig was hij jarenlang ergotherapeut - ging zijn interesse naar de toenmalige dienst 900, nu beter gekend onder de dienst 100-112. Vanaf het begin van de jaren 80 nam hij de organisatie van de ambulancedienst over. 

Miek klom stilaan op in de brandweerrangen: 1ste sergeant in 1983, adjudant in 1984, onderluitenant in 1992, luitenant in 1995, kapitein bevelhebber in 2004 en beroepsdienstchef in 2006. Een totale brandweercarrière van 37 jaar.

 

In de loop van die jaren veranderde heel wat bij de hulpdiensten. Miek Hoornaert lag onder meer aan de basis van het sedert 2006 verplichte algemeen nood- en interventieplan van de stad en hij stond aan de wieg van de huidige evenementencel, 

Vanaf 1 augustus 2014 kan hij het rustiger aan doen en genieten van zijn gezin.

 

 

Eedaflegging Patrick Wallaert 

Vanaf 1 augustus neemt Patrick Wallaert de taken van Miek over. Hij is sedert 1 oktober 2013 in dienst als beroepsluitenant bij de brandweer. Patrick is al sedert 1 januari 1986 lid van het vrijwillig brandweerkorps van Eeklo. Hij was tot 1 oktober 2013 beroepsmatig actief bij Arcelor Mittal Gent, waar hij postoverste was van de bedrijfsbrandweer en van de bewaking bij de interne dienst voor preventie en bescherming-sectie risicobeheersing. Zijn specialiteit was ‘brandpreventie’. 

Patrick is al jaren lid van de Eeklose evenementencel en hij geeft al diverse jaren les aan de Provinciale Brandweerschool. 

 

miek patrick eed

 

 


Zoeken