Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / juli 2014 / Provinciale schapenprijskamp op 13 juli 2014

Provinciale schapenprijskamp op 13 juli 2014

op de Schoolhoeve van College O.-L.-V.-ten-Doorn aan de Tieltsesteenweg. De deelnemende dieren behoren tot de rassen Texel, Suffolk, Hampshire Down en Swifter. Er is een interprovinciale wedstrijd voor Bleu du Maine en Rouge de l'Ouest.

De prijskamp start om 10 uur. Alle dieren worden vooraf in reeksen ingedeeld en daarna geklasseerd door een vakbekwame jury. Ze beoordelen de ontwikkeling, het beenwerk, de kop, de bespiering, kortom het algemeen voorkomen van de dieren. Ze hebben ook oog voor de uitstraling.

 

Om 14 uur starten de kampioenschappen. Per ras wordt een beste bedrijfsgroep gekozen, een prima kans voor de fokkers om een totaal overzicht te tonen van hun dieren. Per ras wordt ook een dagkampioen gekozen.

Deze provinciale schapenprijskamp is een ideale gelegenheid voor de schapenliefhebbers om mekaar te ontmoeten, maar ook om hoogwaardig fokmateriaal te beoordelen, vergelijken en eventueel te kopen. 

 

Locatie: Schoolhoeve COLTD, Tieltsesteenweg 114, Eeklo. 

Organisatie: de Provinciale Vereniging van Schapenhouders Oost-Vlaanderen, met de medewerking van het Ministerie van Middenstand en Landbouw, het Provinciebestuur van oost-Vlaanderen en het stadsbestuur van Eeklo.
Info: tel. 09 373 70 21 
 
 
schapenprijskamp

 


Zoeken