Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / juli 2014 / Raverschootstraat: tunnel of niet?

Raverschootstraat: tunnel of niet?

Naar aanleiding van enkele vragen in de gemeenteraad van juni 2014 kan het stadsbestuur melden dat het Agentschap Wegen & Verkeer een studie uitvoert inzake de haalbaarheid van een fietsoversteek/fietstunnel.

Een oversteekplaats komt er toch, maar het onderzoek handelt over het feit of een tunnel mogelijk is onder de Ringlaan ter hoogte van de Raverschootstraat.
Studiebureau Vectris maakte hierover al enkele mogelijke tekeningen.

oversteek raverschootstraat tekeningvectris 480
(voorstel tekening Vectris)

AWV zal beslissen hoe deze oversteek er zal uit zien: een tunnel, een gelijkgrondse oversteek, … De stad opteert voor de veiligste manier van oversteken, enerzijds omdat dit een belangrijk fietstraject voor veel scholieren is, anderzijds omdat dit deel uitmaakt van een lokaal fietsnetwerk. Het gemeentebestuur van Maldegem drukte eerder al zijn wens uit om hier een veilige oversteek te maken vanuit Eeklo richting Adegem en omgekeerd.

tunnel raverschootstraat tekeningvectris 480
(voorstel tekening Vectris)
 
De resultaten van de studie van AWV worden na de zomer verwacht. De stad zal er op toezien dat – als blijkt dat een fietstunnel niet haalbaar is – er toch voor de meest veilige oversteek voor de zwakke weggebruiker gekozen wordt.

Verder bekijkt AWV in samenspraak met de stad of de Raverschootstraat een echte woonstraat moet worden (met ontmoediging van het doorgaand verkeer) of dat er een op-/afrit moet komen voor de Ringlaan ter hoogte van de Raverschootstraat.

De stad zal over deze elementen geen standpunten innemen zolang niet alle studieresultaten bekend zijn. Ze nemen kennis van de standpunten van de bewoners en actiegroep, en zullen hiermee trachten rekening te houden.

 


Zoeken