Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / juni 2014 / Herbakkersfestival 2014 - programma

Herbakkersfestival 2014 - programma

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 augustus weet u opnieuw wat gedaan in Eeklo. Het programma voor het Herbakkersfestival is rond.

Moeten we het Herbakkersfestival eigenlijk nog voorstellen? Een gratis stadsfestival met optredens van de betere Belgische en internationale bands, maar ook samen genieten op de fijnste openluchtlocaties van Eeklo. Een driedaags gebeuren voor jong en oud waar muziek voorop staat, maar waar er ook ruimte is voor ontmoetingen, ontdekkingen en verrassingen! 

 

Het festival wordt georganiseerd door Cultuurcentrum De Herbakker van de Stad Eeklo, vzw Bakfiets en muziekclub N9. Deze drie organisaties sloegen de handen in elkaar voor één bruisend stadsfestival. Het Herbakkersfestival start op vrijdag 15 augustus op het Herbakkersplein met een wedstrijd voor jong talent. Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus ligt het zenuwcentrum van het festival op het Herbakkersplein en het Canadaplein. Op zondag 17 augustus wordt daarbij ook de Boelare ingepalmd voor de 2de editie van de Wereldmarkt.

VRIJDAG 15 AUGUSTUS 2014

Dit jaar start met een zoektocht naar vers talent. De winnaar mag het voorprogamma spelen van Flip Kowlier op zondagavond. Later op vrijdagavond is het podium aan de Meetjeslanders: Vanoverdijzers en Charme!

 

vanover dijzers 

 

ZATERDAG 16 AUGUSTUS 2014

Zaterdagnamiddag wordt de Eeklose jeugd verwend met Pret in het Park (Heldenpark). Op zaterdag zindert de stad van de ambiance. Op het Herbakkersplein treden Customs, Roland & Mauro en de winnaars van Jonge Wolven 2014 op.  Op het Canadaplein is er gezellig samenzijn met muziek van KA! Midsummerband en de Big Swing Band. De ‘afterparty’ op zaterdagavond is op het Herbakkersplein met een surprise-act en DJ Meffew.

 

hermanos

 

ZONDAG 17 AUGUSTUS 2014

Op het groot podium op het Herbakkersplein kan je o.a. Flip Kowlier, Kenji Minogue, de winnaar van het Bakfietsconcours (vrijdag), Meneer Megaferm, The Wildcats en De Planken bewonderen. Op het Canadaplein treden Christopher Paul Stelling, Larry and His Flask en Amariszi op. Er is ook de eindejaarstentoonstelling van de Eeklose Kunstacademie beeld, de klasse-brunch met aangepaste muziek en intieme optredens in de kerk!
Verder is het op zondag uitkijken naar de Wereldmarkt in de verkeersvrije Boelare. Je kan ook genieten van straattheater, kinderanimatie, muziek, Comedywalk en een gezellige sfeer, de hele dag lang.

 

 flip kowlier

 

ALLE INFO www.eeklo.be/herbakkersfestival

 

 

 

 


Zoeken