Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / mei 2014 / CC De Herbakker klaar voor nieuw seizoen

CC De Herbakker klaar voor nieuw seizoen

Het programma voor 2014-2015 werd voorgesteld, vol met theater, muziek, comedy en film. Grote nieuwigheid is de onlinereservatie van het abonnement. De verkoop start op zaterdag 7 juni om 9 uur. Je bent welkom op dinsdag 20 mei om 19.30 uur in het CC voor een infomoment over de nieuwe manier van reserveren.

Theater

Theater blijft het paradepaardje in de podiumprogrammering van Cultuurcentrum De Herbakker. Daarom is ook dit seizoen alweer voor een heel sterk aanbod gezorgd. Enkele grote stukken van vertrouwde gezelschappen met een bekende cast staan op de bühne. Zo komen Theater Malpertuis, Cie De Koe en De Spelerij terug naar het cultuurcentrum.

Ook Ontroerend Goed, Lazarus en Dimitri Leue ontvangen ze dit jaar opnieuw. Deze laatste brengt het derde deel van zijn drieluik over de wondere wereld van de psyche.

Oud-Eeklonaar Jo De Meyere speelt bij Het Gevolg Petrus en den Doodendraad. In het feestjaar van 775 jaar Eeklo mocht deze coryfee niet ontbreken in het programma. Het duo Clara Cleymans en Bert Verbeke, Action Zoo Humain en het internationaal gerenommeerd gezelschap Abattoir Fermé zijn voor het eerst te gast.

 

Abattoir Fermé A Brief History of Hell c Stef Lernous web

 

Omdat het belangrijk is dat ook jongeren gestimuleerd worden om naar theater te gaan, gaat het CC door met het concept AVONDGASTEN. In het theateraanbod selecteerden zij opnieuw vier voorstellingen waarvan ze overtuigd zijn dat jongeren ze zullen kunnen smaken! De jongeren kunnen individueel of met hun klas komen kijken naar de voorstelling tegen een voordelige prijs van maar zeven euro en krijgen er een boeiende inleiding bovenop.

 

Muziek

Het seizoen wordt feestelijk geopend door Isolde et les Bens, de gelegenheidsband van Isolde Lasoen waarin ze begeleid wordt door bevriende topmuzikanten, die toevallig allemaal de naam Ben dragen.

De band Eriksson Delcroix brengt folk- en countrymuziek, Juan Carlos Carrasco & Rudi Flores spelen opzwepende tangomuziek en harpiste Anneleen Lenaerts werd uitgenodigd door het Eeklose comité Festival van Vlaanderen.

Heel bijzonder dit seizoen is de Bram Vermeulen Hommage. Niemand minder dan Jelle Cleymans, Rony Verbiest, Antje De Boeck en nog heel wat andere artiesten brengen een ode aan deze grote meneer.

Ieder seizoen opnieuw worden de Kommil Foo - broeders met open armen ontvangen in Cultuurcentrum De Herbakker en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Mich Walschaerts, één van de twee broers, komt dit seizoen ook met een soloproductie naar De Herbakker.

Ook Yevgueni ontvangen ze graag opnieuw. Zij brengen deze keer een Valentijnsconcert, waarin de nieuwe plaat wordt voorgesteld aan het grote publiek.

Hannelore Bedert, Eva De Roovere en Marble Sounds maken het plaatje compleet.

 

GuidoBelcanto-c-DriesSegers web

 

Humor

Na zijn trilogie brengt Xander De Rycke een Best of-voorstelling waarin hij het beste uit eigen werk herwerkt tot een nieuwe voorstelling.

William Boeva stond al in De Herbakker in een voorprogramma en op het podium van het Comedycafé. Hij brengt in 2014-15 voor het eerst bij ons een avondvullende show. Drie Meetjeslandse comedians kiezen De Herbakker als premièreplaats voor hun nieuwe show: Henk Rijckaert, Koen Dewulf en Joost Van Hyfte. Ook Gunter Lamoot en Walter Baele brengen volgend seizoen een nieuwe show.

Na het immense succes van zijn comebacktournee, onderneemt Jacques Vermeire een extra minitournee met een nieuwe ongetwijfeld hilarische voorstelling.

Naast de shows in de theaterzaal is er de vaste waarde het Comedycafé. Volgens het vertrouwde concept mogen voor de pauze twee beginnelingen hun comedymateriaal testen voor publiek, na de pauze is er telkens een try-out van een gevestigde waarde in het circuit. Thomas Smith, Iwein Segers en Jeron Dewulf zijn er enkelen van. Bas Birker blijft de sympathieke MC.

 

Joost Van Hyfte - Gastroseksueel-© Jelle Vermeersch web

 

Circustheater / Nieuw Circus

Twee toppers in het aanbod circustheater. Okidok komt voor de derde keer naar CC De Herbakker en dit seizoen nemen de clowns ons mee naar de middeleeuwen. Daarnaast bekoort het negenkoppige team van het Engelse Gandini Juggling jong en oud met hun jongleervoorstellingen. De groep bestaat al meer dan twintig jaar en was reeds aan het werk in veertig verschillende landen. Wereldklasse kortom!

Beide voorstellingen spreken zowel volwassenen als kinderen vanaf 10 jaar aan.

 

Familievoorstellingen

Opnieuw verwent Cultuurcentrum De Herbakker de jongsten tijdens de herfstvakantie. Feestelijke activiteiten, prachtige voorstellingen, fantastische muziek en zoveel meer op NeuzeNeuze, het kinderfestival dat plaatsvindt op woensdag 22 oktober, zaterdag 26 en zondag 27 oktober. NeuzeNeuze ontvangt onder andere De Piepkes, Villanella & Maria Clara Lobos, Zonzo Compagnie, keski.e.space en Nevski Prospekt. Hiervoor werkt het cultuurcentrum samen met de Kunstacademie, de Jeugddienst, de Stedelijke Bibliotheek, N9 en cultuurcafé Bakkerei.

Doorheen het seizoen komen voor het jongste publiek onder andere 4hoog, HETPALEIS, KOPERGIETERY en The Primitives langs.

Daarnaast stelt het CC graag iets nieuws voor. Voor het eerst neemt het Eekloos cultuurcentrum deel aan de Kunstendag voor Kinderen. Dit is een Vlaams initiatief dat kunst in de breedste zin van het woord toegankelijk wil maken voor kinderen. Vorig jaar namen maar liefst 30.000 kinderen en hun ouders deel aan de tweede editie.

 

Luisteravonden

CC De Herbakker organiseert per seizoen drie luisteravonden. Behoud de Begeerte organiseert een tournee met Wannes Capelle en gevierd auteur Griet Op de Beeck. Eeklo mocht niet op hun speellijstje ontbreken.

Na de vele positieve reacties vorig seizoen zijn Belpop-specialisten Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing opnieuw uitgenodigd. De twee bezielde muziekkenners vertellen in Belpop Bonanza Bis opnieuw met een zotte kwinkslag over de geschiedenis van de Belgische Popmuziek.

Laatste verteller in de reeks is Lieve Blancquaert. Ze belicht achtergrond van en vertelt randverhalen bij haar aangrijpende tv-reeks Birth Day.

 

Behoud De Begeerte - OpdeBeeckCappelle web

 

Ciné Local

Het succesvolle concept van het filmprogramma blijft behouden: één dag in de maand vertoont De Herbakker dezelfde film twee keer. Na de namiddagprojectie kan het publiek bovendien genieten van een kopje koffie met gebak. Wel opletten voor de filmfans: om praktische redenen is de vaste filmdag voortaan de tweede woensdag van de maand (en dus niet meer de 15de van de maand).

Dit seizoen is er weer een heel mooie selectie gemaakt van nationale en internationale ijzersterke films. Zowel The Wolf of Wall Street en Philomena werden in het buitenland genomineerd voor vele prijzen en zijn te zien in ons cultuurcentrum. Voor de liefhebbers van de Nederlandstalige film is er ook een heel mooi aanbod. Denk maar aan de kaskraker Kampioen zijn blijft plezant, de thrillers De Behandeling en Het Vonnis en niet te vergeten, dé feel-goodfilm van het jaar, Marina.

Bovendien staat dit seizoen iets extra op het programma. De veelbesproken West-Vlaamse reeks vol hilarische oneliners Eigen Kweek wordt vertoond in marathonversie: alle afleveringen na elkaar op één dag.

 

Schoolvoorstellingen

Voor het grote publiek onzichtbaar, maar voor de scholen een onmisbaar onderdeeltje. Cultuurcentrum De Herbakker voorziet ieder seizoen een mooi pakket kwaliteitsvoorstellingen dat speciaal voor scholen georganiseerd wordt. Niet enkel voor het secundair onderwijs worden voorstellingen voorzien, maar ook het kleuter- en lager onderwijs komen uitgebreid aan bod. Van thuis uit komen jongeren niet altijd in contact met theater, maar het cc vindt het heel erg belangrijk dat ze, buiten de schoolse omgeving, kunnen proeven van wat de Vlaamse podiumkunsten te bieden hebben. Het aanbod voor scholen zal binnenkort op de website gepubliceerd worden en kan ook via mail in pdf-formaat aan scholen en leerkrachten worden bezorgd.

 

Uitschieter

Uitschieter is een initiatief van COMEET en de Meetjeslandse cultuur- en gemeenschapscentra. Het is een kwaliteitslabel waarmee minder bekende maar zeer gewaardeerde voorstellingen regionaal in de kijker worden gezet. Elk cultuurcentrum selecteerde een aantal pareltjes in zijn aanbod, hiervoor zal gemeenschappelijke en regionale promotie gevoerd worden.

 

seizoen2014-2015

 

Praktische informatie

Het stadsbestuur nam de beslissing om de ticketreservatie voortaan online te laten gebeuren. Het oude systeem van kamperen voor de deur en manueel invoeren van de gekozen voorstellingen was niet meer houdbaar. Op vraag van vele bezoekers kan je voortaan ook zelf de plaatsen kiezen in de zaal. Het nieuwe systeem betekent een toekomstgerichte en klantvriendelijke modernisering van onze administratie. Het team van CC De Herbakker stelt alles in het werk om de overgang vlot te laten verlopen. Zo is er op dinsdag 20 mei een infoavond waarop het reservatiesysteem zal worden toegelicht en wordt er in De Herbakker een testversie ter beschikking gesteld voor bezoekers die graag willen oefenen met het nieuwe systeem. Bezoekers zonder computer of internet kunnen op de dag van de abonnementenverkoop terecht in de bibliotheek.

 

De abonnementenverkoop start op 7 juni 2014 vanaf 9 uur en de verkoop van de losse tickets start op 14 juni 2014.

U kan uw kaarten bestellen via de website, via e-mail, telefoon of tijdens de openingsuren van de ticketshop. Zomersluiting Cultuurcentrum De Herbakker sluit zijn deuren van 11 juli tot en met 17 augustus 2014.

 


Zoeken