Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / mei 2014 / Samenaankoop en infomoment dakisolatie

Samenaankoop en infomoment dakisolatie

Stad Eeklo organiseert een samenaankoop voor dakisolatie. Door de samenaankoop krijgen inwoners de kans om tegen een voordeliger prijs het dak van hun woning te isoleren. Een infomoment op donderdag 15 mei zet alle inwoners alvast op weg.

In Vlaanderen zijn er nog 25% woningen waarvan het dak niet is geïsoleerd. Dakisolatie (of zoldervloerisolatie) zou echter in geen enkele woning mogen ontbreken. In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt ongeveer 30% van de warmte immers door het dak. Investeren in dakisolatie is dus snel terugverdiend. Zeker als je weet dat er ook premies zijn.
Door een samenaankoop dakisolatie te organiseren wil de stad, Woonwijzer Meetjesland en een aantal andere gemeenten uit de regio de prijs nog drukken. Deze samenaankoop is zowel bedoeld voor isolatiematerialen voor inwoners die zelf isolatie willen plaatsen als voor inwoners die de isolatie willen laten plaatsen door een aannemer.

De stad voorziet een gratis infomoment over dakisolatie. Dit infomoment vindt plaats op 15 mei om 20 uur in het Stadskantoor (Industrielaan 2). Behalve een toelichting over de samenaankoop krijg je tijdens dit infomoment toelichting over de technische aspecten van dakisolatie en een toelichting over de premies die je kunt krijgen. Inwoners die niet wensen deel te nemen aan de samenaankoop, maar zich toch willen informeren over dakisolatie, zijn ook van harte welkom!

Inschrijven voor de informatieavond en voor de samenaankoop dakisolatie kan via www.energiebesparenmeetjesland.be of bij de adviseurs van Woonwijzer. Inschrijven voor de samenaankoop brengt geen enkele kost of verplichting met zich mee. Op het moment dat de prijs- en plaatsingsvoorwaarden bekend zijn en dat er een aannemer gekozen is, kan je een persoonlijke offerte opvragen bij de leverancier of aannemer. Pas op het moment dat je de persoonlijke offerte ondertekent, ben je als koper gebonden door die goedgekeurde offerte.

Interesse om als vrijwilliger mee te werken aan de samenaankoop? Laat dit weten bij je inschrijving. Samen met een groep andere inwoners kan je mee de keuze maken van de leveranciers en aannemers met het beste aanbod.

Meer informatie of inschrijven:
www.energiebesparenmeetjesland.be
Woonwijzer Meetjesland: tel. 09 | 378 61 70, info@woonwijzermeetjesland.be, elke maandag van 15.30 tot 17.30 uur en dinsdag van 15 tot 18 uur in het Sociaal Huis of elke donderdag van 9 tot 12 en 13.30 tot 17 uur in de Meerling (Moeie 16a).

dakisolatie infoavond

 


 


Zoeken