Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / mei 2014 / THEO's 2014 uitgereikt

THEO's 2014 uitgereikt

Stretto (etalage), Yves Deleyn (starter), Sportjoy (architectuur), Marc Clarebout (persprijs), Etienne De Tollenaere (lifetime) en Marnix Foré van Forest+ (ondernemer) zijn de THEO-winnaars 2014. De etalage van Benjamin ging lopen met de publieksprijs van de etalagewedstrijd via sms.

De zesde editie van de THEO's (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) werd opnieuw een voltreffer. In CC De Herbakker werden de prijzen gedeeld. Daarna was het lekker eten en feesten geblazen in Salons Mimosa.

De volgende ondernemers mogen een trofee - geschonken door Nico Boelens (Patisserie Nicolas), de 'ondernemer 2012' en gemaakt door kunstenaar Dan Mortier - in hun handelszaak plaatsen:

 

  • ETALAGE: Stretto (schoenen), Markt 61
  • publieksprijs etalage na sms-wedstrijd: Benjamin kinderkleding, Boelare 8
  • STARTER: Yves Deleyn (immoyves), Koning Albertstraat 2
  • ARCHITECTUUR: Sportjoy (sport- & fitnesscenter), Zandstraat 174b
  • PERSPRIJS: Marc Clarebout (Salons Mimosa), August Van Ackerstraat 19
  • ONDERNEMER: Marnix Foré (Forest+ - interieur & maatmeubilair, timmer- & schrijnwerken, houthandel), Ringlaan 52
  • LIFETIME ACHIEVEMENT: Etienne De Tollenaere.

 

De Lifetime Achievement THEO gaat in 2014 naar ETIENNE DE TOLLENAERE van nv De Tollenaere - verkoop van machines voor de metaal-, aluminium- en de houtsector.
Etienne werd geboren in Bassevelde op 8 mei 1939, en bereikte daarmee onlangs de leeftijd van 75 jaar. In 1960 werkte hij als 21-jarige bij zijn vader als varkensslachter. Zij kochten varkens op de markt, slachtten die en verkochten het vlees aan de slagers in het Meetjesland. In die periode kreeg Etienne het voorstel een kleine gereedschappenhandel van zijn oom uit Brussel over te nemen. Hij nam de uitdaging aan en dit was de start van een avontuur dat uitmondde in een succesverhaal.
Na zijn huwelijk met Huguette Paepe in Kaprijke op 3 september 1963 verhuisde Etienne van Bassevelde naar  Eeklo. Het koppel kreeg drie kinderen: Martine, Marc en Dirk, die in 1989 in het bedrijf stapten. Zij bouwden, en bouwen nog steeds verder aan het levenswerk van hun vader. Ondertussen zijn er ook al zes kleinkinderen.
In 1992 verhuisde de firma voor de laatste keer naar het Industrieterrein van Eeklo. Nieuwe gebouwen, waaronder magazijnen en burelen werden opgetrokken, goed voor ruim 3500 m² bebouwde oppervlakte. Ook het personeelsbestand kende een gestage groei en vandaag is het team 24 man sterk. Etienne is ondertussen al 15 jaar met pensioen, maar komt nog dagelijks op het bedrijf. Het opvolgen van lopende bouwprojecten behoort nu tot een van zijn belangrijkste professionele bezigheden.
In 2013 bestond nv De Tollenaere 50 jaar, Etienne en Huguette vierden in hetzelfde jaar hun gouden huwelijksjubileum.
Etienne is altijd, ook buiten de beroepswereld, zeer actief gebleven. Voetballen bij “De Waterduivels”, tennissen, fietsen, jagen, en niet te vergeten vissen...  Etienne is niet voor niets de ambassadeur van het Meetjesland als het op palingvissen aankomt.
Hij is ook al decennia lang actief bij de Kiwanis.

 

winnaars theo 2014 280514 MM web

(Michel Moens)


Zoeken