Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / november 2014 / 45 cultuurverenigingen ontvangen subsidies

45 cultuurverenigingen ontvangen subsidies

In de gemeenteraad werden de voorgestelde subsidies ter waarde van € 12.500 door de Adviesraad voor Cultuur goedgekeurd. Er werd voor het eerst een subsidiereglement uitgewerkt waardoor culturele verenigingen die lid zijn van de ARC, een werkingssubsidie kunnen ontvangen, mits het indienen van een dossier die voldoet aan het reglement. De ARC zoekt ook nog kandidaten voor de prijs voor cultuurverdienste.

 

 

Voor het werkingsseizoen 2013 / 2014 zullen niet minder dan 45 verenigingen een toelage ontvangen met als koplopers KWB Sint-Jozef, Balletschool Ann-Sophie Deweer, Meetjeslandse Schaakvereniging, Okra Eeklo Centrum en Toneelvereniging Excelsior. Het zal voor deze verenigingen een hart onder de riem zijn en een ondersteuning om hun werking verder te optimaliseren en verder te werken zodat het culturele leven in Eeklo zich blijvend kan ontplooien en ontwikkelen en dit in het belang van alle bewoners.

 

Prijs voor Cultuurverdienste 

De ARC is terug op zoek naar genomineerden voor de prijs van Cultuurverdienste en vraagt aan de verenigingen om mogelijke kandidaten te nomineren en dit door dit formulier in te vullen en op te sturen naar de Cultuurdienst van de Stad Eeklo indien mogelijk ten laatste 1 december 2014 of te mailen naar cultuurdienst@eeklo.be.

 

adviesraad cultuur 

 

 


Zoeken