Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / oktober 2014 / 1 bloembol kan bijenlevens redden

1 bloembol kan bijenlevens redden

Haal je zakje krokusbollen deze week bij de milieudienst !

De actie verbijsterende bijen voor de Oost-Vlaamse inwoners gooit het dit jaar over een andere boeg. De Provincie Oost-Vlaanderen vraagt nog steeds de inzet van haar inwoners om het bijenbestand te helpen. Niet meer met het inzaaien van een specifiek bloemenmengsel in het voorjaar, maar wel door krokusbollen te planten in het najaar (oktober tot december).

 

Krokussen zijn vaak de eerste bloeiende planten in het voorjaar. Ze kunnen hiermee de eerste voedselbron (nectar en stuifmeel) vormen voor bijenvolken en solitaire bijen, die de winter doorkwamen. Krokusbollen moeten maar één keer aangeplant worden. De jaren nadien komen ze vanzelf terug. Jaar na jaar komen er ook meer bloemen bij.

 

Heb je een tuin of gewoon een plantenbak?Dan kan ook jij de bijen en andere nectarminnende insecten in het vroege voorjaar extra nectar aanbieden door krokusbollen te planten.

In samenwerking met 56 Oost-Vlaamse steden en gemeenten verdeelt de Provincie 19 000 gratis zakjes krokusbollen. In een zakje zitten 5 krokussen.

 

Ook Eeklo doet mee !

Je kan de zakjes krokusbollen afhalen bij de milieudienst, Industrielaan 2 te Eeklo, van 6 t.e.m. 10 oktober 2014, elke werkdag tussen 9 en 12.30 uur en op woensdag tussen 14 en 16 uur. Let wel, dit is geldig tot zolang de voorraad strekt.

 

Meer informatie

www.oost-vlaanderen.be/bijen

 

verbijsterende bijen 2014 

 

 

 


Zoeken