Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / oktober 2014 / Eeklo als ankerstad voor SMAAKBOOT

Eeklo als ankerstad voor SMAAKBOOT

tijdens de Week van de Smaak (13 - 23 november 2014). Het thema is Duurzame Verbeelding.Doe mee met de wedstrijd en win 2 tickets voor de boot.

 

Eeklo is één van de aanlegplaatsen van de SMAAKBOOT, het historisch schip de Gentse Barge dat 11 dagen langs de Belgische kustlijn en verder landinwaarts vaart. Deze Smaakboot kader in de actie De Vistournée, een project rond Belgische vis.  Per tocht schepen 40 passagiers in, samen met een topchef, een visser of vishandelaar en een biersommelier. Zij varen een culinair traject tussen twee ankersteden, met in de hoofdrol ‘vis uit de Noordzee’ en een bijpassend bier. Elke dag meert de boot aan in een ankerstad, waar passagiers afstappen om de stad te verkennen (en te overnachten). 

 

De boot vertrekt op 13 november in Oostende en doet heel wat steden in West- en Oost-Vlaanderen aan. Op woensdag 19 november vaart de boot van Brugge naar Eeklo. Hij vertrekt opnieuw in Eeklo op donderdagmiddag 11.30 uur, richting Deinze. Uiteindelijk vaart de boot naar Gent (op 23 november). De passagiers op de boot zijn de winnaars van een wedstrijd (zie verder) die nog loopt tot 10 oktober 2014.

 

De Smaakboot vaart van Brugge naar Eeklo onder begeleiding van chef Karen Keygnaert (A’Qi). De bieren van Brouwerij De Ryck zorgen voor de finishing touch bij het menu. Onder leiding van biersommelier Luc De Raedemaeker leren de passagiers de bieren Steenuilke Blond, Tripel Arend en Special DE RYCK kennen.

 

Je kan via twee manieren deelnemen aan de wedstrijd om een duoticket te winnen op de SMAAKboot:

 

1) VISTOURNEE GENERALE

Organiseer jouw persoonlijke Vistournee Generale:

Ga naar jouw plaatselijke vishandelaar en koop Belgische vis. Komen in aanmerking voor de maanden september-november: bot, griet, grote pieterman, haring, heek, heilbot, hondshaai, makreel, pollak, grauwe poon, rode poon, gevlekte rog, koekoeksrog, stekelrog, schar, scharretong, schelvis, schol, sprot ,steenbolk, tarbot, tong, tongschar, wijting, zeeduivel

Nodig vrienden, familie, collega’s, een onbekende… uit en organiseer een etentje met vis

Maak een foto van de maaltijd en stuur hem hieronder in! Bij de beoordeling wordt niet alleen gekeken naar het culinaire, maar ook de sfeer en de originaliteit van de foto.

 

 

2) BIERMATCH

Vis met bier geeft plezier! Onze biersommeliers kozen bij ieder gerecht het best passende bier. Toon ons hier jouw sommelierkwaliteiten, verbind de gerechten met de juiste bieren en win een duoticket aan boord.

http://vistournee.be/Wedstrijd/De-Biermatch/

 

Meer info + het wedstrijdreglement vind je op: http://vistournee.be/Wedstrijd/

 

Smaakboot webl 

 

 

Gerelateerd nieuws
smaakboot

Gerelateerd nieuws
verbeelding


Zoeken