Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / oktober 2014 / Stad en OCMW Eeklo halen Gezondheidsaward binnen

Stad en OCMW Eeklo halen Gezondheidsaward binnen

Stad en OCMW Eeklo zijn één van de drie winnaars van de finale van de ‘nv gezond award’, een wedstrijd van VIGEZ & partners voor KMO’s en lokale besturen die aandacht hebben voor de gezondheid van hun werknemers.

Negen finalisten in drie categorieën stelden zich voor; het samenwerkingsverband stad-OCMW Eeklo kreeg de gouden medaille bij de categorie ‘groep van KMO’s’. Verder konden ook OCMW Laarne (individuele KMO non-profit) en JSR Micro nv uit Leuven (KMO profit) de juryleden het meest overtuigen.

De winnaars hebben de afgelopen maanden heel wat gezondheidsacties uitgewerkt die hun medewerkers aanmoedigen een gezondere en actievere levensstijl aan te nemen. Zo werd in Eeklo een gezonde lunch gemaakt door enkele diensten, was er ochtendgymnastiek, lekkere soep (gemaakt door LDC Zonneheem), werd de ambtenarensportdag gepromoot, enz.  En dit alles ingebed in het bedrijfsbeleid. 

De actie GEZOND & WELzijn die bij stad en OCMW Eeklo wordt gevoerd, is ook gebaseerd op een ludieke campagne met het F&G-team (fit & gezond, fruit & groenten), waarbij groenten en fruit als het ware tot leven komen en figuurtjes worden die iedereen aansporen om fitter en gezonder te leven en te werken.

 

fitengezond winnaar2

 

JURY LOOFT STERKE SAMENWERKING EN ORIGINALITEIT

De jury bestaande uit voorzitter Inge Vervotte, Fons Leroy (VDAB), Piet Van Schuylenbergh (VVSG) en Karel Van Eetvelt (UNIZO, gisteren vervangen door directeur-generaal Jan Sap) klonk als volgt:

‘De reden dat wij stad en OCMW Eeklo tot winnaar hebben gekozen, is omdat beide organisaties volop inzetten op de integratie van hun ondersteunende diensten. Door onder andere samen gezondheidsactiviteiten te organiseren, willen ze samen evolueren tot één gemeenschappelijke cultuur. Samenwerking met andere organisaties was een belangrijk criterium in deze wedstrijd”.

“Bovendien zijn ze erin geslaagd om met een duidelijk concept, een mix van gezondheidsactiviteiten en een aantrekkelijke communicatiecampagne het personeel aan te spreken en collegialiteit te stimuleren. Als je je medewerkers wil overtuigen een gezonde levensstijl aan te nemen is draagvlak creëren één van de sleutelelementen,” gaat Inge Vervotte verder.

In deze categorie haalde Eeklo het van de steden Leuven en Brugge, die samen met een aantal partners een samenwerkingsverbond rond gezondheid hebben opgezet. 

De derde editie van de ‘nv gezond award’ is net als vorig jaar een succes dankzij de kwaliteit van de deelnamedossiers. In totaal waren er 30 inschrijvingen, zowel uit de profit- als de non-profitsector.

 

Een mooi prijzenpakket

Tijdens de ceremonie mochten stad en OCMW Eeklo, net als de andere twee winnaars, een mooi prijzenpakket in ontvangst nemen: zij ontvangen een maand lang gratis fruit, een pakket stappentellers en een jaar lang fietsbijstand voor medewerkers die met de fiets naar het werk komen. Ook krijgen ze de kans om hun gezonde bedrijfsinitiatieven voor te stellen in HR-Magazine.

Voor meer informatie:

www.nvgezond.be

VIGeZ = het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie, is een erkende partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid die het Vlaamse beleid inzake gezondheidsbevordering en ziektepreventie ondersteunt.


fitengezond winnaar


 


Zoeken