Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2014 / september 2014 / Strapdag met aandacht voor fluohesjes

Strapdag met aandacht voor fluohesjes

Op de STRAPdag werden aan de drukke oversteekplaatsen aan de Eeklose basisscholen wasdraden opgehangen met fluohesjes. Alle scholen zijn op hun manier bezig met verkeer en op de STRAPDAG stond dit extra in de kijker.

Alle kinderen van de scholen beschikken dankzij de schenkingen van diverse serviceclubs over fluohesjes en of fluorugzakovertrekken. Het blijft belangrijk om ouders op te roepen om hun kinderen te motiveren en te helpen onthouden om de fluohesjes te gebruiken en te reflecteren in het verkeer!

Alle Eeklose basisscholen deden mee aan de STRAPDAG, met de bedoeling zo weinig mogelijk met de auto naar school te komen. Zo werd op basisschool Sint-Jozef gebruikt gemaakt van voetbussen. Voor de voetbus zijn er verschillende opstapplaatsen waar de kinderen kunnen aansluiten bij een rang naar school:
  • hoek Abdijstraat- Brugsesteenweg
  • hoek Doornstraat-Varenslaan
  • rond punt Blakstraat (aan het Droomschip )
  • hoek Baljuwdreef- Vierschare
  • voetbus van de buitenschoolse kinderopvang.

voetbus2 480
(foto Michel Moens)

De voetbussen verzamelden allemaal om 8.15 uur en vertrokken te voet naar school onder begeleiding van enkele leerkrachten. Kinderen die langs één van de voetbusroutes wonen,  sloten onderweg aan. Voetgangers en fietsers (allemaal mét een fluojas) waren welkom. Fietsers gingen dan met de fiets aan de hand richting school. Kinderen die ver van school wonen en toch wilden deelnemen aan de voetbus, kwamen met de wagen/bus tot aan één van de opstapplaatsen en stapten van daaruit te voet mee.
Heel de afgelopen week werd geteld wie te voet, met de fiets, met de step,… kwam.Het overgrote deel kwam te voet of met de fiets, een klein deeltje kwam met de auto. Elke dag werden de resultaten opgehangen aan de schoolpoort. Elk kind kreeg een ster als ze een fluojas aanhadden, op een milieuvriendelijke manier naar school kwamen, een fietshelm droegen. Als ze op het eind van deze week 10 sterren halen, krijgen ze een beloning (armbandje van de strapdag).ANDERE SCHOLEN
Op alle schoollocaties hing een waslijn vol fluohesjes.
fluohesjes480 
 
Elk van hen schenkt heel veel aandacht aan verkeersveiligheid. Zo start binnenkort een verkeersveertiendaagse in PSBLO De Zonnewijzer met aandacht voor het verplicht dragen van de fluohesjes, het schilderen van een verkeerspark, aankoop van fietsen voor de leerlingen en het organiseren van fietslessen en examens door de politie.
In het Eeklose gemeenschapsonderwijs bestaat ook een actieve verkeerswerkgroep. Daar werd ter gelegenheid van de STRAPDAG de vernieuwde fietsenstalling op De Tandem in de Eikelstraat in gebruik genomen. 


Zoeken