Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / april 2015 / Beukenhof wordt nieuwe Zuiderzon

Beukenhof wordt nieuwe Zuiderzon

In september 2017 zouden de kindjes van BKO Zuiderzon naar hun nieuw onderkomen in het huidige Beukenhof moeten verhuizen. Daarvoor zijn eerst nog wat renovatiewerken noodzakelijk aan het gebouw tussen de Stationsstraat en Zuidmoerstraat. Er wordt ook een wandeldoorgang gemaakt tussen beide straten.

Stad en OCMW kwamen tot een akkoord dat de sociale diensten van het OCMW zullen verhuizen naar de Zuidkaai, in het gebouw waar nu nog de BKO is gevestigd (gebouw Athene - langs Zuidmoerstraat). Dit houdt dus in dat de kinderen van de BKO dienen te verhuizen, naar het voormalige Beukenhof. De ondersteunende diensten van het OCMW verhuizen naar het stadskantoor aan de Industrielaan 2, als voorbereiding op de inkanteling van de OCMW's bij de steden en gemeenten tegen 2019.

 

Op dit ogenblik is BKO Zuiderzon ook te klein voor het aanbod aan kindjes dat er wil komen. Er zijn nu 58 plaatsen, maar op sommige piekmomenten zijn er 90 tot 100 kindjes. Dat is uiteraard niet houdbaar. 

 

In het Beukenhof wordt ruimte gecreëerd voor een onthaal, de administratie en een aparte zaal voor Schatjeseiland (8 kindjes van 0 tot 3 jaar). In de huidige feestzaal in het Beukenhof en in een deel van de kelderverdieping zal plaats zijn voor 90 à 100 kindjes. De totale oppervlakte van de vernieuwde BKO zal dubbel zo groot zijn al in de huidige Zuiderzon. Ook de buitenspeelzone zal veel groter worden.

 

De doorgang vanuit de Stationsstraat, die altijd 'dood' liep in het Beukenhof, zal doorgetrokken worden tot op de parking van het Beukenhof, en dus tot in de Zuidmoerstraat. Deze doorgang zal overdag door iedereen kunnen gebruikt worden.

 

Het Beukenhof kreeg van de OCMW-raad ook al een nieuwe naam mee: Zuiderzon, naar de BKO-afdeling die er zal gehuisvest zijn.

Het OCMW stelde een architect aan voor de renovatie. Vermoedelijk begin volgend jaar kunnen de werken starten.

Het renoveren van het gebouw en het openmaken van de doorgang zal € 590.000 kosten. 

 

Beukenhof - foto 1 web 

(Michel Wijne) - foto aan het Beukenhof / kant Stationsstraat

 

 


Zoeken