Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / april 2015 / Erfgoeddag

Erfgoeddag

Op zondag 26 april 2015 vindt de veertiende editie van Erfgoeddag plaats met als thema ERF. In Eeklo kan je twee tentoonstellingen bezoeken.

Tentoonstelling:

de nalatenschap van Polydoor Lippens

van 11 tot 18 uur in Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve, Bus 1, 9900 EEKLO, 09 327 04 47

De Eeklose uitvinder Polydoor Lippens was een veelzijdig man. Hij was een genie in o.a.  de mechaniek, de telefonie, de telegrafie en de fotografie. Hij kreeg een bronzen borstbeeld aan het station, kunstig vervaardigd door de Eeklose kunstenaar Albert D’Havé. Vorig jaar werd dit beeld door een Bulgaarse bende van zijn sokkel gehaald. Heel wat Eeklonaars vroegen zich af wie die man was en wat hij had verwezenlijkt. 

Daarom zal op Erfgoeddag de nalatenschap van Polydoor Lippens in de spotlight staan.

De tentoonstelling blijft hangen tot 1 oktober 2015 en is te bezoeken tijdens de openingsuren van de Huysmanshoeve (woe tem zon: 11-18 uur, feestdagen: 11-18 uur, maa en din gesloten)

 

Tentoonstelling:

De wereld die ik wil erven

van 10 tot 18 uur in het MAP, Molenstraat 7, 9900 EEKLO

Waarden die belangrijk zijn zullen verbeeld worden als kunstwerken. Herinneringen worden gebruikt om deze waarden bloot te leggen en ze vervolgens te verbeelden. Deze verbeelding is gebaseerd op oude  (glaskunst, drukkunst, kalligrafie) waarin de begeleidende kunstenaressen; nl. Karolien Boucquaert, Anne Reinhard en Linda Vandenbussche  bedreven zijn. 

Het borgen staat centraal: de waarden uit het verleden krijgen een andere betekenis binnen de nieuwe context van het heden en met het oog op de toekomst. 

De betekenis achter  de kunstwerken zal expliciet worden meegedeeld aan de bezoekers.

Meer informatie: via Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging Oost-Vlaanderen (HVV): 09 222 29 48 

 

 

erfgoeddag web 

 

 

 

Gerelateerd nieuws
erfgoeddag


Zoeken