Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / april 2015 / Recupel on tour - zaterdag 18 april 2015

Recupel on tour - zaterdag 18 april 2015

Recupel zamelt oud elektro in tijdens Recupel on Tour. Op 18 april komt van 8 tot 12 uur de roadshow naar Eeklo (op de Markt). Tijdens Recupel on Tour kan iedereen zijn elektro-afval inleveren, zodat Recupel dit kan recycleren.

 
De roadshow doorheen België wordt na het grote succes van vorige jaren opnieuw georganiseerd! Recupel on Tour sensibiliseert consumenten rond het correct afdanken van oud elektro en biedt hen meteen de mogelijkheid hun elektrotoestellen gratis in te leveren. Het initiatief is een nauwe samenwerking van Recupel, de verschillende afvalintercommunales en De Kringwinkels. 
 
Het is voor de consument nog vaak onduidelijk waar elektroafval kan worden ingeleverd, want jaarlijks komt er zo’n 1,5 kg per inwoner in de huisvuilzak terecht. Vooral kleine toestellen, zoals zakrekenmachines, mobiele telefoons, afstandsbedieningen, elektrische tandenborstels, laders en computeraccessoires raken tussen het huishoudelijk restafval verzeild waardoor ze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de herbruikbare grondstoffen verloren gaan. Recupel lanceert een reeks initiatieven - waaronder Recupel on Tour - die het voor de consument eenvoudiger maken om oude elektrotoestellen in te leveren voor recyclage.
 
Met het concept Recupel On Tour schept Recupel op een interactieve en speelse wijze meer duidelijkheid over waar afgedankte elektrische of elektronische apparaten (AEEA) ingeleverd kunnen worden. Deze toestellen bevatten immers veel nuttige grondstoffen die na verwerking herbruikbaar zijn.

 

http://inzamelactie.recupel.be/

recupelontour

 

Gerelateerd nieuws
recupel

Gerelateerd nieuws
recylcleren


Zoeken