Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / december 2015 / 100 extra vluchtelingen op Eekloos grondgebied

100 extra vluchtelingen op Eekloos grondgebied

De regering besliste om maximum 100 extra vluchtelingen toe te kennen aan Eeklo. Deze worden aan het bestaande Rode Kruis-asielcentrum in de Pokmoere opgevangen.

Het stadsbestuur is verheugd met de beslissing van de federale regering waarbij wordt teruggekomen op het aanvankelijk voorstel om 300 extra vluchtelingen op een terrein in de Waaistraat onder te brengen. De tussenkomst van de stad hierover – waarbij werd aangetoond dat het terrein hiertoe niet uitgerust was en ook stedenbouwkundig hiervoor niet in orde is – heeft resultaat gehad.

 

De regering besliste om maximum 100 extra vluchtelingen toe te kennen aan Eeklo. Deze worden aan het bestaande Rode Kruis-asielcentrum in de Pokmoere opgevangen, door plaatsing van aangepaste units, en dit conform de wetgeving ruimtelijke ordening (20 procent uitbreiding op het bestaande gebouw). Daar verblijven op dit ogenblik al 120 vluchtelingen, waaronder een 20-tal niet-begeleide minderjarigen.

 

De stad wil hierin haar verantwoordelijkheid nemen en zal op heel korte termijn de diverse betrokken partners bijeen roepen om deze mensen op een waardige manier te ontvangen.

 


Zoeken