Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / februari 2015 / Tentoonstelling Veldrit

Tentoonstelling Veldrit

Van 14 tot en met 26 februari brengt de stad een overzichtstentoonstelling rond VELDRIJDEN IN EEKLO. De tento brengt foto’s en info over de geschiedenis van het veldrijden in Eeklo en over zijn bekendste veldrijders, de familie De Vlaeminck.

De tentoonstelling komt er ter gelegenheid van de 20ste editie van de veldrit Grote Prijs stad Eeklo, en in het kader van 775 jaar Eeklo.


De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op:

  • zaterdag 14 februari van 14 tot 17.30 uur in het stadskantoor (Industrielaan 2)
  • zondag 15 februari van 10 tot 18 uur in het stadskantoor (dag van de veldrit)
  • maandagmiddag 16 tot en met woensdagmiddag 25 februari tijdens de openingsuren (9-12 en 14-19 uur) in het STIP (Molenstraat 36)
  • donderdagavond 26 februari ter gelegenheid van de wieleravond en voorstelling van het boek ’t Is Koers in Eeklo in het CC De Herbakker

Op 14 en 15 februari wordt de tentoonstelling nog aangevuld met een verzameling wielertruitjes van Mark Van Hamme en met de fiets ‘Eeklo 70’, die onlangs van de band rolde bij de fietsenfabriek van Eddy Merckx. Reden genoeg om af te zakken naar het stadskantoor.

Bezoekers kunnen deelnemen aan een kleine wedstrijd met kans op mooie prijzen.

 

 

NOG MEER KOERS

Op donderdag 26 februari vanaf 20 uur is er in CC De Herbakker een wieleravond, naar aanleiding van het uitkomen van het boek ’t Is Koers in Eeklo geschreven door Mark Van Hamme en uitgegeven door De Zetterij. Maar de avond wordt meer dan dit. Diverse Eeklose wielercoryfeeën van vroeger en nu passeren aan tafel bij moderator/interviewer Johny Vansevenant: Roger De Vlaeminck, Romain De Loof, Steven Van Vooren, Nic Ingels, …. Daarnaast zorgen nostalgische wielerbeelden voor een heuse koerssfeer, twee dagen voor de start van het Belgische wielerseizoen.

Iedereen is welkom op deze wieleravond. De toegang is gratis. De voorinschrijvers van het boek kunnen dit die avond afhalen (zij ontvingen hiervoor een uitnodiging). Het boek is de avond zelf ook te koop aan € 38. 

 


truitjes cyclocross

 


Zoeken