Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / januari 2015 / Eeklo start autodelen met Cambio

Eeklo start autodelen met Cambio

Vanaf maart 2015 staat in Eeklo een Cambiowagen ter beschikking. Dit systeem van autodelen werkt met leden die maar af en toe een auto zullen gebruiken en er dus liefst eentje delen. De stad gaat een overeenkomst aan voor vier jaar.

Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op een vaste standplaats in de stad een auto ter beschikking staat. Tegen een vergoeding kun je die reserveren en vrij gebruiken. Ideaal geschikt voor mensen die niet zo vaak de wagen nodig hebben.

 

Cambio autodelen: dé oplossing voor wie weinig rijdt

Je kan de auto lenen om boodschappen te doen, om gerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin. Of voor een dienstverplaatsing ... Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan. Met cambio heb je dus een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring … cambio neemt alles voor haar rekening.

 

Bij cambio betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn (op het bescheiden maandelijks abonnement na) geen vaste kosten.  Benieuwd hoeveel geld je uitspaart door over te schakelen op cambio autodelen? Neem een kijkje op de kilometerteller van je auto. Komen er per jaar minder dan 10.000 km op de teller bij en gebruik je de auto niet dagelijks voor bv. woon-werkverkeer? Dan ben je met cambio goedkoper uit. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst.  Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto ongeveer € 1.100 op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt (bv 3.500 km per jaar), stijgt dit voordeel tot maar liefst € 2.100 per jaar!  Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele 2e of 3e wagen in het gezin.

 

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem :

  • inschrijven via de website www.cambio.be of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een cambio-kaart met pincode;
  • reserveer telefonisch, via de cambioApp of via het internet, 24/24. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek;
  • rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker. Je hebt er verder dus geen omkijken naar.

 

De stad Eeklo start met 1 auto, die op de parking in de buurt van het station zal staan (parking Ballon). 

 

Het project AUTODELEN kan bijdragen tot minder gebruik van de auto of autobezit voor wie daar bewust voor kiest.  De stad heeft na een enquête in het Eikenblad waarop meer dan 50 Eeklonaars reageerden, alvast de nodige financiële middelen voorzien om de komende jaren dit initiatief voldoende slaagkansen te geven. Het is nu aan de Eeklonaar om te tonen of zij deze minder-auto-stimulansen kans tot slagen geven door effectief gebruik zodat de financiële input van de stad jaar na jaar zal afnemen want, hoe meer dat de Cambio-autodelen-wagen zal gebruikt worden, hoe minder de stad zelf zal moeten betalen om het project in leven te houden en dat moet de bedoeling zijn.

 

De stad betaalt aan Cambio per wagen en per maand € 660 (excl btw). Hoe meer er gebruik gemaakt wordt van de wagen, hoe minder de kost zal worden. Het is als het ware het maximumbedrag dat de stad betaalt als de wagen een hele maand zou stil staan.

 


MEER INFO OVER WERKWIJZE EN TARIEVEN VOOR DE GEBRUIKER: WWW.CAMBIO.BE

 

cambio 


Zoeken