Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / januari 2015 / Stadsarchivaris Freddy Pille wint Prijs voor Cultuurverdienste

Stadsarchivaris Freddy Pille wint Prijs voor Cultuurverdienste

Hij haalde het van de andere vijf genomineerden Gilbert Bottelberge, André Dellaert, Julien De Soete, Hans Kloet en Wilfried Van WIlder.

De Adviesraad voor Cultuur reikt de prijs voor Cultuurverdienste uit aan die persoon die zich verdienstelijk maakt(e) in de socio-culturele wereld van Eeklo. 

De prijs gaat naar Freddy Pille, al meer dan vijf jaar stadsarchivaris en al zo'n 30 jaar actief in het stadsarchief. Met een heel team van vrijwilligers zorgt hij er voor dat het archief tot een groot documentatiecentrum is uitgegroeid, waar mensen van heinde en verre komen zoeken naar informatie. Hij is ook hoofdredacteur van het heemkundig tijdschrift 'De Eeklose Dobbelgebakkene'. Daarnaast is Freddy bekend om zijn gigantische collectie kleinkunstmateriaal.

 

prijsvoorcultuurverdienste 110115 530 

(Michel Moens)

 

De andere genomineerden voor de Prijs voor Cultuurverdienste waren:

  • Gilbert Bottelberge, bekend om zijn carrière bij de toneelverenigingen EKTT Hermelijn en EeTeeGee , zowel als acteur maar ook als bestuurslid /voorzitter
  • André Dellaert, bezieler van de Kaaifeesten en dekenij Steunt Elkander, trekker van carnaval in Eeklo, schrijver van diverse boeken, enz.
  • Julien De Soete, oprichter van de Eeklose afdeling van Vakantiegenoegens (nu Pasar) meer dan 40 jaar geleden, waarvan hij ook bestuurslid en zelfs voorzitter was. Julien is/was ook bezig in toneel, koren, KWB, Jozefse Feesten en de Parochiale werken
  • Hans Kloet, actieveling in o.m. de volleybalwereld, maar zeker ook in de Culturele Raad / ARC  en de Raden van Bestuur van  De Herbakker en de bibliotheek. Hans is sedert 2006 voorzitter van de bib. Hij is ook actief bestuurslid van het Davidsfonds sedert 1982, waarvan hij sedert enkele jaren het secretariaat verzorgt
  • Wilfried Van Wilder, deken in Eeklo en pastoor van 4 Eeklose parochies, Lembeke en Waarschoot. Hij is beslagen in zang, orgel en pianospelen en is lid van het Tweede Couplet. Hij zingt geregeld mee bij diverse andere koren.
 
 

Zoeken