Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / januari 2015 / Start Taxicentrale Eeklo

Start Taxicentrale Eeklo

Vanaf vandaag gaat Taxicentrale Eeklo van start. Dit is een initiatief genomen door de drie vergunde taxibedrijven in Eeklo nl. Robby Cars BVBA, RDB Services en VZM. Ze zullen beurtelings instaan voor de permanentie van de centrale en binnen de interne wachtrol de ritten verzorgen. Op die manier willen ze een permanente taxidienst in Eeklo verzekeren ten behoeve van iedere inwoner of bezoeker van Eeklo!

Alle voertuigen beschikken over een taximeter, de prijzen zijn vastgelegd en goedgekeurd door het plaatselijk bestuur. De taxi is herkenbaar aan een sticker. Op verschillende openbare locaties zal de Taxicentrale bekend gemaakt worden als één van de mobiliteitsmiddelen om je in Eeklo te verplaatsen. Tegelijk zal ook het Cambio-autodelen en het Blue-bikesysteem worden gepromoot onder de noemer MOBIELinEEKLO. 
 
Het oproepnummer van de taxicentrale is 0468 170 170. Een taxi brengt je dan waarheen je maar waar wil, wanneer het jou past. Het instaptarief bedraagt € 10 en per km betaal je € 2. Daarnaast zijn er ook forfaitaire tarieven voor bepaalde verplaatsingen, vooral ten behoeve van de jeugd.
 
De stad Eeklo wil dit initiatief ondersteunen omdat het bijdraagt tot een betere mobiliteit met minder auto’s en tot een veiliger uit-en-thuis voor de verbruikers in onze horecazaken. Daarom wordt gestimuleerd om op specifieke plaatsen de TAXI-sticker in het zicht te kleven. De stad is fier dat dit voorbeeld van samenwerking in de privésector een meerwaarde kan bieden. Voortaan kan je in Eeklo dus op ieder moment van de dag op vervoer rekenen, voor een korte of lange verplaatsing.
 

Eeklo taxicentrale chauffeurs

taxi centrale

 

Gerelateerd nieuws
taxi


Zoeken