Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / juli 2015 / Fietshappening mét Retrokoers en BK Medici op dinsdag 21 juli 2015

Fietshappening mét Retrokoers en BK Medici op dinsdag 21 juli 2015

Dinsdag 21 juli 2015 staat in en om de Huysmanhoeve alles in het teken van de fiets. In een samenwerking tussen het Plattelandscentrum Meetjesland, de stad Eeklo en de Belgische Medische Wielerkring is er ’s morgens vroeg al de start van ...

een tourrit door de Eeklose wielerclubs, is er van 10 tot 16 uur een wielerrommelmarkt, wordt een retrokoers gereden van 14 tot 15 uur, kan je Kampioen Traag Fietsen worden tussen 14.30 en 17 uur en is er om 15.30 uur het Belgische Kampioenschap voor (para)medici. Op de Hoeve is er kinderanimatie voorzien en zijn diverse tentoonstellingen te bekijken (Boerke, Eeklo van Morgen en Polydoor Lippens).

 

Een fotoverslag kan u via deze link vinden.
 

Wielerrommelmarkt – 10 tot 16 uur

Laat vanaf 10 uur de schattenjager in je naar boven komen en kom snuisteren tussen wielerportretten, stickers, koerstruitjes, oude fietsen,… (binnenterrein Huysmanhoeve).
 

Retrokoers – officieuze start sporthal 13.30 uur – ‘officieel’ startschot Huysmanhoeve 14 uur

De stad Eeklo en het Plattelandscentrum organiseren opnieuw een Retrokoers. Dit is de gelegenheid om nog eens de sfeer op te snuiven van de kermiskoersen van weleer. Ben je sportief en wil je zelf deelnemen? Dat kan, voorwaarde is dat je een fiets en outfit gebruikt van vóór 1980. 
De deelnemers in oude koersoutfit vertrekken om 13.30 uur in optocht aan de sporthal in de Burg. Lionel Pussemierstraat via de Oostveldstraat, Stationsstraat, Markt, Boelare, Blommekens en Peperstraat naar de Bus (Huysmanhoeve). De wedstrijd wordt op een ludieke manier op gang geschoten om 14 uur aan de Huysmanhoeve. Het peloton rijdt gedurende ongeveer 1 uur via de Bus – Noordbusakker – Aalschootdreef – Aalstgoed – Ketsebroeken – Kattelare – Zuidbusakker terug naar de Bus. De eerste ronden wordt in groep gereden, de laatste twee ronden kan er – voor degene die dit wensen – ‘koers’ gemaakt worden.
 

BK voor (para)medici – start Huysmanhoeve 15.30 uur 

Om 15.30 uur start dan het Belgisch Kampioenschap voor medici en paramedici (organisatie: Belgische Medische Wielerkring) over hetzelfde parcours (60 km). Dit zal afgelopen zijn rond 17 uur. Inschrijven op voorhand is verplicht via voorzitter Etienne Van de Velde, vdv.etienne@skynet.be.
 

Kampioenschap Traag Fietsen – 14.30 tot 17 uur

Om 14.30 uur start het kampioenschap ‘Traag Fietsen’ in de boomgaard van de Huysmanhoeve. Doel: zonder de grond te raken zo lang mogelijk fietsen over het parcours met lang gras en molshopen. Degene met de traagste tijd wint de wedstrijd. 
 

Prijsuitreiking

Omstreeks 17 uur  volgt de prijsuitreiking, waarna je met muziek, randanimatie en eten kan napraten in de cafetaria of op het terras. 
 

Praktisch

De Huysmanhoeve is uitzonderlijk open van 10 tot 20 uur. Je standplaats reserveren voor de wielerrommelmarkt kan via retrokoers@eeklo.be. Wil je deelnemen aan de retrokoers of het Kampioenschap Traag Fietsen? Schrijf in via www.eeklo.be/retrokoers, waar je een link vindt naar de inschrijfformulieren en de reglementen voor zowel de Retrokoers als het kampioenschap Traag Fietsen. Voor de Retrokoers wordt een deelnameprijs van € 3 gevraagd. Het kampioenschap Traag Fietsen is gratis.
De aankomst van beide koersen is ter hoogte van het kruispunt Bus-Noordbusakker. De toegang tot de Bus, komende van de Peperstraat, is tijdens de beide koersen verboden voor alle voertuigen ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’. Het verkeer kan tot aan de parking van de Huysmanhoeve rijden. Er wordt een omleiding georganiseerd voor het doorgaand verkeer richting Lembeke vanaf het kruispunt Peperstraat/Bus – Peperstraat – rotonde (bestaande signalisatie) – richting Lembeke. De wedstrijden worden gereden op een GESLOTEN omloop. Er is dus geen verkeer toegelaten op het parcours.
 

retrokoers 130715 MM 1 web 

(Michel Moens)


 


Zoeken