Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / juni 2015 / 10de Meetjeslandse Gordel op zondag 7 juni 2015

10de Meetjeslandse Gordel op zondag 7 juni 2015

Ontdek op zondag 7 juni de mooiste trage wegen en natuurgebieden van het Meetjesland. De centrale startplaats ligt in provinciaal domein Het Leen, maar starten kan ook op zeven andere plaatsen in het Meetjesland tussen 10 en 16 uur. De zes fietsroutes zijn tussen 21 km en 46 km lang. Inschrijven doe je op de dag zelf. Schrijf nog in voor de biolocal picknick.

Snuisteren in bedrijven en tuinen

Je kan kiezen voor een route die je langs enkele natuurrijke tuinen brengt. Daar kan je inspiratie op doen en zie je hoe tuinieren mogelijk is met respect voor de natuur. Op enkele routes kan je biobedrijven bezoeken: melkveebedrijf De Zwaluw, kruidenbedrijf Netelvuur en kaasmakerij Het Hinkelspel gunnen je een blik achter de schermen.

 

Kriebelen en scharrelen

In Het Leen kan je even uitblazen bij een drankje. Je zal je niet vervelen: er is een mini-tuinbeurs waar je plantjes kan kopen, leer iets over groenten in pot of een kruidenspiraal, neem één van onze folders mee en ga zelf op ontdekking naar kleine kriebelbeestjes.

 

Exclusieve infopunten

Je krijgt ook de kans om kennis te maken met enkele Meetjeslandse bezienswaardigheden zoals de Huysmanhoeve en de Drongengoedhoeve, de Kalevallei en natuurgebied De Moerkes. Het Waterproductiecentrum (‘Spaarbekken’) in Kluizen is enkel tijdens de Gordel toegankelijk, een unieke kans om rond de waterbekkens te fietsen en met een telescoop over het domein te turen.

 

Fiets nodig? De streekvelotheek!

Kom je van verder, dan is het onnodig om met fietsen op de auto te zeulen. Dankzij onze samenwerking met Vivavelo kan je heel gemakkelijk fietsen huren. Reserveren doe je via www.vivavelo.be. Je kan je fiets ophalen tussen 10u en 15u aan de stand van de Kringwinkel in Het Leen. Elke gehuurde fiets helpt bij het creëren van jobs voor mensen met minder kansen op de gewone arbeidsmarkt.

 

Picknicken op een dekentje

Tijdens de Meetjeslandse Gordel op zondag 7 juni kan je op de ligweide in Het Leen genieten van een picknick. Voedselteam Eeklo zorgt tussen 11u30 en 13u30 voor een heerlijke en gezonde maaltijd, voor of na je fietstocht. De producten zijn afkomstig van lokale landbouw en bovendien zoveel mogelijk biologisch. Want tijdens de Meetjeslandse Gordel is het ook Bioweek.

Kom genieten van deze ‘biolocal’ picknick en ontdek de smaak van lokale producten. Dekentje nodig? Geen probleem, de Kringwinkel zorgt ervoor! Je betaalt € 8 (vanaf 12 jaar) of € 4 (3-12 jaar). Reserveren doe je vóór 2 juni op www.NPMeetjesland.be/picknick.

 

De Meetjeslandse Gordel wordt georganiseerd door Natuurpunt en Partners Meetjesland en de Meetjeslandse Natuurpunt-afdelingen, met de steun van Ecopuur en heel wat organisaties. Contact: www.meetjeslandsegordel.be, 09 377 93 00

 

gordel 

(foto Ludo Goossens)

 


Zoeken