Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / juni 2015 / Nieuw seizoen CC De Herbakker

Nieuw seizoen CC De Herbakker

Iedereen gelijk aan de start...

Wel worden de trouwe klanten beloond met een mooie korting: immers, wie tickets voor vier verschillende voorstellingen bestelt, geniet meteen van een korting van 5%. Wie tickets voor 8 verschillende voorstellingen bestelt, krijgt 10% korting. Jongeren (- 26 jaar) worden nog eens extra gestimuleerd: zij krijgen 15% korting vanaf 4 verschillende voorstellingen en 20 % korting vanaf 8 verschillende voorstellingen.
 
De programmatoren zijn weer druk in de weer geweest met het samenstellen van een divers programma. De expertise die zij hebben opgebouwd resulteert opnieuw in een 75-tal voorstellingen waarbij iedere theaterliefhebber, muziekfreak of comedyfan ruim aan zijn trekken komt. Uiteraard verliezen we de gezinnen, scholen en filmliefhebbers niet uit het oog: ook voor hen is er een mooi, gevarieerd aanbod.

 

Sommige artiesten en gezelschappen zijn als het ware kind aan huis in CC De Herbakker. Wij zijn dan ook blij dat we vertrouwde gezichten zoals Raf Walschaerts, Raymond van het Groenewoud, Vernieuwd Gents Volkstoneel en Nigel Williams opnieuw mogen verwelkomen. We hebben ook een paar grote namen kunnen strikken, zoals Daan, Jan De Wilde, Josse De Pauw bij LOD muziektheater, Frank Boeijen, Viviane De Muynck bij Theater Malpertuis of Joost Zweegers van Novastar.

 

Daarnaast is er plaats voor een paar ‘speciallekes’. Zo zijn er een aantal voorstellingen die niet plaatsvinden in uw vertrouwde CC, maar op locatie. We hebben al enkele jaren een fijne samenwerking met N9. In N9 Villa kan u gaan kijken naar The Deslondes en The Duke Robillard Band. Maar we gaan verder: de voorstelling van Ensemble Leporello vindt plaats op een bijzondere locatie, voor het theaterstuk ‘You May Now Kiss the Bride’ bent u te gast op een huwelijksfeest in een plaatselijke feest- of parochiezaal en bij de familievoorstelling ‘Zoutloos’ van Studio Orka wijken we zelfs uit naar WZC Avondzegen!

 

Doorheen het theaterprogramma is een rode draad geslopen: Evelien Bosmans, Thomas Janssens & co spelen in ‘You May Now Kiss the Bride’ een klein dozijn koppels die de uitdagingen van het huwelijk / de liefde aangaan. Een thema dat een aantal keer lijkt terug te keren: zo krijgt u van fABULEUS & NBprojects een liefdesverklaring aan het theater en zijn publiek. Kristien Hemmerechts, Koenraad Sterckx & de Eeklose Sylvie De Pauw proberen te achterhalen hoe William Shakespeare was als man, vriend en minnaar. Laura Van Dolron stelt zich dan weer, in haar stand-up-philosophy-stijl, de vraag wat ‘Liefhebben’ is. Josse De Pauw sluit het rijtje af: met LOD muziektheater brengt hij een ode aan de liefde voor het leven.
De humorliefhebber komt weer ruimschoots aan zijn trekken. Enkele ‘klassiekers’ zoals Gili, Steven Mahieu en Freddy De Vadder zijn opnieuw te gast. In het seizoen 2015-2016 kunnen we spreken van een kleine invasie van Nederlanders. We verwelkomen maar liefst vijf Noorderburen: in ons Comedycafé staan Wouter Monden en Maartje & Kine als headliners geprogrammeerd, in de theaterzaal krijgen we de nieuwe show van Bas Birker te zien. Jan Jaap van der Wal, die u wellicht kent van zijn wekelijkse passage in ‘Café Corsari’, verhuist naar België en maakt daar een show over, ‘De nieuwe Belg’. Daarnaast zijn we enorm trots dat we met Hans Liberg een grote Nederlandse klepper op de planken hebben. Normaal speelt hij enkel in de grote zalen (lees: Capitole, Stadsschouwburg, …) maar volgend seizoen dus ook in CC De Herbakker!
 
Traditioneel worden ook de jongste bezoekers van CC De Herbakker in de watten gelegd. Seizoen 2015-2016 is daar geen uitzondering op: naast twee circusvoorstellingen zijn er familievoorstellingen van o.a. 4hoog, Nevski Prospekt en Kapitein Winokio. Voor de derde keer starten we met de Bende, waarbij we een twintigtal jongeren tussen de 10 en 16 jaar zoeken die samen met Geert Faes & Wim De Winne zelf een theatervoorstelling uit de grond stampen. Na vijf geslaagde edities verdwijnt NeuzeNeuze van de radar. Niet getreurd, we bundelen al onze krachten om de kleinsten van dienst te zijn op zondag 15 november tijdens Kunstendag voor Kinderen. De kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het gebouw en ontmoeten de zotste personages in de kleinste hoekjes van het cultuurcentrum.

 

Dat CC De Herbakker geen einzelgänger is, is reeds lang geweten. We spraken al over de samenwerking met N9, maar daar eindigt het niet. Zo krijgen bepaalde voorstellingen i.s.m. Comeet & andere culturele organisaties uit het Meetjesland het label UITSCHIETER (dat minder bekende voorstellingen die in het Meetjesland zijn geprogrammeerd in de kijker zet) en zijn er voorstellingen in het kader van 775 jaar Eeklo. Ook met cultuurcafé Bakkerei wordt opnieuw samengewerkt, o.a. voor ’t klein podium en het maandelijkse Comedycafé. Nieuw, maar niet onverwacht: STIP-voorstellingen. De gezamenlijke burelen bevorderen de samenwerking: zo organiseren de medewerkers van CC De Herbakker & de bibliotheek samen de voorstellingen waarbij literatuur de insteek is.

 

Film 

Het succesvolle concept van het filmprogramma blijft behouden: de tweede woensdag van de maand vertonen we dezelfde film twee keer. Na de namiddagprojectie kan ons publiek bovendien genieten van een kopje koffie met gebak. Dit seizoen hebben we samen met Paul, de filmexpert van de bibliotheek, weer een ijzersterke selectie gemaakt van nationale en internationale films. Zo kan u onder meer komen kijken naar Belgische trotsen ‘Image’ van Adil El Arbi of ‘Deux jours, une nuit’ van de broers Dardenne. Dé winnaar van de Oscars (er staan 4 exemplaren op de schouw van de regisseur), ‘Birdman’, staat dan weer hoog op het lijstje met internationale kleppers, naast ‘Selma’, ‘Pride’ en ‘The Imitation Game’.

 

Schoolvoorstellingen

Voor het grote publiek onzichtbaar, maar voor de scholen zijn de schoolvoorstellingen een onmisbaar onderdeel. Cultuurcentrum De Herbakker voorziet ieder seizoen een mooi pakket kwaliteitsvoorstellingen dat speciaal voor scholen georganiseerd wordt. Zowel voor basis- als voor secundair onderwijs worden voorstellingen geprogrammeerd. Via dit scholenaanbod kunnen ze proeven van wat de Vlaamse podiumkunsten te bieden hebben. Dit programma wordt binnenkort op de website gepubliceerd en via mail aan scholen en leerkrachten bezorgd.

 

Praktische informatie

Net als vorig seizoen loopt de verkoop dit jaar volledig online. Een up-to-date handleiding voor de ticketverkoop verschijnt binnenkort op de website.
Op zaterdag 13 juni vanaf 9 uur gaat de ticketverkoop van start. Zoals eerder gezegd start iedereen dan op gelijke voet: het maakt niet uit hoeveel tickets je wil kopen, vanaf die datum is het mogelijk via www.ccdeherbakker.be.
Vanaf maandag 15 juni kan u opnieuw via alle vertrouwde kanalen reserveren. De website blijft de makkelijkste en snelste manier, maar wie via telefoon, mail of aan de balie bestelt, helpen we met evenveel plezier verder. U kan terecht aan de balie van het STIP, Molenstraat 36 in Eeklo. Van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur, op zaterdag van 9 tot 12 uur
 

Op de website van De Herbakker vind je vanaf 26 mei alle uitgebreide info terug. Dan kan u ook de brochure in uw bus vinden of gaan ophalen in één van de stedelijke gebouwen.


ccdeherbakker 20152016

 

 


Zoeken