Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / juni 2015 / Open Tuinen op 27 en 28 juni 2015

Open Tuinen op 27 en 28 juni 2015

Op diverse locaties kan je dit weekend Eeklose tuinen bezoeken: het Galgenhof op zaterdag, de Huysmanhoeve op zondag en de tuinen via de Landelijke Gilde op zaterdag én zondag.

Zat 27 juni - 14 tot 18 uur

Volkstuinen in het Galgenhof - Galgenstraat 66

Toegang gratis 

 

 

Zat 27 en zon 28 juni – 10 tot 18 uur

Arboretum provinciaal domein Het Leen

Park en tuin met een verzameling van ± 7.000 verschillende soorten en variëteiten bomen, struiken en vaste planten met nadruk op o.a. Rhododendron, Viburnum, Magnolia, Geranium en Liquidambar. Aanleg binnentuin, vijver en verhard pad. 

Toegang gratis

 

Gentsesteenweg 16 – fam. Baudts-Lampaert

Villa Zonneschijn, in 1907 gebouwd door textielindustrieel Nestor Goethals-Troch, is een monumentaal landhuis in eclectische stijl met invloeden uit de neostijlen, de art-nouveau-stijl en de cottage. Charmante, uitgestrekte tuin met ten zuidwesten van het huis een merkwaardige tuinarchitectuur met bijenhok en duiventil uit 1928. De tuin is vooral een oude bomentuin en alle bomen hebben een naamplaatje. Eenvoudig ontwerp met gazon, bloemenborders en rozenperken. Wandelpaadjes met hier en daar een bank of beeld. Kleine boomgaard, kruidentuin en wilde tuin. Achteraan met paarden- en hertenweide, gescheiden door een laan van notelaars.

Toegang: € 2 (t.v.v. Wijkcentrum De Kring – volkstuintjes)

 

www.landelijkegilden.be/Open-tuinen 

 

 

Zon 28 juni 

Circuit ‘Eetbare Tuin’

De Huysmanhoeve is op 28 juni de startplaats voor een circuit langs verschillende tuinen met verrassend eetbaar groen. Dit circuit is uitgewerkt door Landelijke Gilden, Aarde-nd-werk cvba-so en Plattelandscentrum Meetjesland. Langs het circuit zijn er kookdemo’s, proeverijen en rondleidingen in de tuinen. Op de hoeve zelf krijg je meer info over de moestuin en de kruidenputten, maar ook over de keuzes die de provincie Oost-Vlaanderen maakt in het groenbeheer van de site. Pluk je eigen thee in de kruidentuin en neem deel aan een kookdemonstratie in de gloednieuwe leskeuken.

 

De Huysmanhoeve is open van 10 tot 18 uur. Het circuit is uitgewerkt in het kader van het Leaderproject Planthunting. Meer info over het project en het zaterdagprogramma op www.aardendwerk.be

 

 

 

 

 

open volkstuinen 

Gerelateerd nieuws
open tuinen


Zoeken