Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / juni 2015 / Zoektocht stroatluuëbers - vind de dialectwoorden

Zoektocht stroatluuëbers - vind de dialectwoorden

In het kader van ‘De Schatten van Vlieg’ wil de bib ouders en kinderen van het basisonderwijs laten kennismaken met Eeklose dialectwoorden. In april werkten de BKO’s rond ‘stroatluuëbers’. De kinderen maakten tekeningen bij dialectwoorden.

Bij het maken van de tekeningen in de opvang gingen de kinderen aankloppen bij de grootouders om te vragen hoe ze de woorden moesten uitspreken. Een mooi staaltje van samenwerking met verschillende generaties. 

Uit de grote reeks tekeningen werd er een selectie gemaakt. De bib maakte met die tekeningen het Eekloos kinderdialectwoordenboek. 

 

In juli en augustus hangen er affiches in de bibliotheek, in de buitenschoolse kinderopvang en in de handelszaken in het centrum. (i.s.m. de Economische Raad) Op elke affiche staat een tekening en het Eeklose dialectwoord.

 

Deelnemers zoeken minimum 20 affiches, en noteren waar ze de affiche vonden, en om welk woord het gaat. Het wedstrijdformulier kun je afhalen in de bib, of hier downloaden.

Elke deelnemer die het wedstrijdformulier indient, krijgt het “Eekloos dialectenkinderwoordenboek”. Elke veertien dagen wordt een winnaar uitgeloot, die mag dan een prijs komen kiezen in de bibliotheek. De actie wordt afgesloten op 28 augustus 2015 met een receptie, en dan wordt nog eens een eindwinnaar geloot.

Voor de 10 affiches in de bib, is er nog een extraatje: op elke affiche staat een qr-code, die leidt naar een spelletje. Wil jij ook meedoen? Vraag dan een tablet op de jeugdafdeling.

 

dialectenwoordenboek 

 

 


Zoeken