Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / maart 2015 / Didier Rotsaert overleden

Didier Rotsaert overleden

Zondagmorgen 1 maart verloor de 47-jarige Didier Rotsaert zijn jarenlange gevecht tegen kanker. Hij was de trekker en mede-organisator van tientallen initiatieven en organisaties in Eeklo.

Shopping Boelare, Unizo, de THEO's, de Zomershopping, Rotary Eeklo,  ... het zijn maar enkele zaken waarmee Didier in iedereens geheugen en hart zal blijven. Daarnaast bouwde hij ook professioneel een zaak uit voor kappersbenodigdheden (First Concept). In augustus 2011 verhuisde de groothandel zelfs van de Boelare - waar Didiers vrouw LIeve een parfumerie had - naar een veel groter gebouw in Nieuwendorpe. Daar was plaats voor een toonzaal en magazijn.

In al zijn passies - zij het professioneel of anders - vocht hij tot het laatste. Zo was hij de trekker voor het grote Rotaryproject 'End Polio Now', waarmee de Rotary vorig jaar € 12.500 binnenhaalde. Dit jaar waren 'De 14 werken' zijn nieuwe uitdaging: 14  kunstwerken zullen door schilders en artiesten worden 'aangekleed' en geveild voor 14 goede doelen in het Meetjesland.  Didier organiseerde nog de persvoorstelling van dit 775-jaar Eeklo project op 7 februari jl.

 

Hij was 25 jaar voorzitter van Shopping Boelare, waarbij hij de Sjoptour tot ongekende successen bracht. Didier volgde ook de werken in Boelare-Blommekens enkele jaren terug op de voet. Hij was altijd iemand die de belangen van alle handelaren vertolkte, ook vanuit zijn rol in de Economische Raad. 

Didier ontving in  2012 nog de stadsmedaille voor zijn jarenlange inzet. In 2010 kreeg hij de THEO-persprijs. Hij maakte ook al de jaren deel uit van de THEO-stuurgroep.

 

Didier laat een vrouw (Lieve) en twee kinderen (Augustin en Célestine) na. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 7 maart om 11 uur in de dekenale Sint-Vincentiuskerk in Eeklo.

 

didier 010315 

 

 


Zoeken