Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / maart 2015 / Tentoonstelling De Kleren van de Keizer

Tentoonstelling De Kleren van de Keizer

In de tentoonstelling ‘De kleren van de keizer’ zijn sprookjesillustraties te zien van de internationaal bekende illustratoren Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Charlotte Dematons, Thé Tjong-Khing en Lisbeth Zwerger. Zij bedachten prachtige baljurken en andere kostuums die de sprookjes-figuren op papier tot leven brengen.

Van 10 maart tot 5 mei - Bibliotheek Eeklo


Het Literair Museum Hasselt liet deze kostuums in het echt uitvoeren en toont ze naast de originele illustraties en de boeken waar ze uit komen. Modeontwerpster Anita Evenepoel koos bij de realisatie bewust voor niet-alledaagse moderne materialen. Kunstenares Micheline Vandervreken maakte hoeden, schoenen en andere accessoires in papier-maché. Art & Design stond in voor de presentatie. De sprookjesspecialiste Harlinda Lox schreef verhelderende teksten bij de tentoonstelling.

Kinderen en jongeren gaan op ontdekkingstocht met een speurtocht, aangepast aan de leeftijd. Ze stappen zo in de rol van een echt sprookjesfiguur. Of ze dromen even weg tussen de sprookjesboeken terwijl ze naar een stukje muziek luisteren.

MEER INFO
tel. 09 218 27 00 - bibliotheek@eeklo.be
Je kan de tento zowel individueel als in klasverband bezoeken. Voor klasbezoek, graag op voorhand een afspraak maken.

Deze tentoonstelling wordt naar de Meetjeslandse bibliotheken gehaald door het samenwerkingsverband Bibliotheken Meetjesland van COMEET met steun van Provincie Oost-Vlaanderen.


klerenvandekeizer

klerenvandekeizer 1

klerenvandekeizer 2

klerenvandekeizer 3 

 

 


Zoeken