Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / mei 2015 / 100 dagen op woensdag 13 mei 2015

100 dagen op woensdag 13 mei 2015

De laatstejaars van de verschillende middelbare scholen vieren hun laatste schooldagen. Het thema is ‘100-days Airways’. De evenementenhal wordt voor één dag omgetoverd tot een luchthaven voor een groot multicultureel evenement. De medewerkers van de jeugddienst en het jeugdhuis gingen de voorbije maanden aan de slag met heel wat laatstejaars om er een groots feest van te maken.

Na een gezamenlijk ontbijt trekken de leerlingen in stoet door het stadscentrum. Om de feestende jongeren in goede banen te leiden, organiseert de stad in samenwerking met de politie net als vorig jaar een feestelijke optocht door Eeklo van 9 tot 11 uur. Vergezeld van verschillende muziekwagens zullen de verklede jongeren een tocht door het centrum maken. Het parcours van deze optocht ziet er als volgt uit: Burg. Lionel Pussemierstraat - Roze - over de terreinen van het PTI - Vrombautstraat - rondpunt - Zandvleuge - Opeisingsstraat - Eikelstraat - langsheen de ingang van het Koninklijk Atheneum - Molenstraat - Markt - Patersstraat - Kloosterdreef - over de terreinen van het College O.L.V. Ten Doorn - Dullaert - Zuidmoerstraat - Visstraat - Oostveldstraat - Burg. Lionel Pussemierstraat - Scoutspad - sporthal. De leerlingen krijgen in de weken voorafgaand aan deze optocht duidelijke richtlijnen die gerespecteerd dienen te worden. De politie zal er op toezien dat deze richtlijnen gevolgd worden en dat op die manier voor iedereen de 100-dagen aangenaam kunnen verlopen. Na de optocht trekken de jongeren naar de evenementenhal voor een gemeenschappelijk slotmoment. 

 

Het is tussen 7 en 9 uur ’s morgens verboden te parkeren en stil te staan in de Burg. Lionel Pussemierstraat, tussen de Burg. Lionel Van Dammelaan en het Scoutspad. De toegang tot de Visstraat, komende van de N9, is verboden voor alle voertuigen, vanaf 10.30 uur tot de stoet is gepasseerd. 

 

FUIF

’s Avonds vanaf 22 uur zijn alle 16+-ers welkom op de jaarlijkse 100-dagenfuif. Vijf DJ’s geven het beste van zichzelf op een topfuif voor alle jongeren. De fuif kan rekenen op ondersteuning van de jeugdraad en jeugdverenigingen. Kaarten voor de fuif zijn te verkrijgen tijdens de voorverkoopmomenten op de scholen of in het jeugdcentrum.

 

100dagen 

 

 

Gerelateerd nieuws
100 dagen

Gerelateerd nieuws
airways


Zoeken