Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / mei 2015 / Railway to Liberty - CODUS doet Wereldoorlog II herleven

Railway to Liberty - CODUS doet Wereldoorlog II herleven

Tijdens het Pinksterweekend wordt het terrein achter de Yeti aan de Leopoldlaan omgetoverd in een heus oorlogsterrein.

Geen nood, het zijn allemaal enthousiaste liefhebbers van de re-enactment, het zogenaamde ‘herspelen’ van scènes uit WOII. Daarbij wordt niets aan het toeval overgelaten. Kledij, huisvesting, voertuigen, kampen, … alles is net echt. Ook de stoomtrein, die voorbij het terrein rijdt, wordt meegenomen in het hele verhaal. De organisatie is in handen van ‘Call of Duty – United Soldiers’ (CODUS), waaronder een aantal Eeklonaren. Het hele weekend is er van alles te zien en te beleven.
 
Op vrijdag 22 mei zijn er diverse klassen te gast om kennis te maken met al wat er te beleven valt.
 
Zaterdag 23 mei is de beurs op het terrein de hele dag open. Om 9.30 uur start een Liberty Tour doorheen het Meetjesland. Het namiddagprogramma start om 13.30 uur met een show en om 14.30 uur is er een ‘Battle to Liberty’, het naspelen van een gevecht uit oorlogstijd. ’s Avonds is er een maaltijd (voor degene die inschrijven), gevolgd door een ‘Railway to Liberty’-ball met livemuziek van KAS.
 
Op zondag 24 mei start om 10.30 uur een rondrit doorheen de stad, waarbij een uur lang tientallen voertuigen tentoon zullen staan op de Markt en in de Koning Albertstraat). Om 15 uur is er op het terrein in de Leopoldlaan opnieuw een ‘Train Battle’. 
 
Meer gedetailleerde info:
 

railwaytoliberty 2015

 

Gerelateerd nieuws
liberty

Gerelateerd nieuws
wereldoorlog II

Gerelateerd nieuws
codus

Gerelateerd nieuws
railway


Zoeken