Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / mei 2015 / Vraag je speelstraat aan...

Vraag je speelstraat aan...

en maak de kinderen tijdens de zomer de koningen en koninginnen van de weg!

Een speelstraat is een openbare weg dat tijdens de zomervakantie tijdelijk en tijdens bepaalde uren wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs voor alle kinderen uit de buurt!

 

De stad geeft jullie de mogelijkheid om tijdens de maanden juli en/of augustus een speelstraat aan te vragen. Dit kan voor een bepaalde periode, een vaste dag per week, een aantal uren per dag, … Minstens twee personen uit de straat stellen zich verantwoordelijk voor de aanvraag en nemen het peter- en/of meterschap op zich.

De straat moet aan enkele voorwaarden voldoen: de maximumsnelheid in de straat is 50 km per uur, een overwegende woonfunctie, geen openbaar vervoer in de straat, niet in de onmiddellijke omgeving van een speelterrein, … 

 

Alle aanvragen moeten ten laatste op vrijdag 15 mei op de jeugddienst worden ingediend. Een speelstraat aanvragen kan via het aanvraagformulier op de website van de jeugddienst: (www.eeklo.be/jeugd_speelstraten).

 

Meer info en begeleiding doorheen de aanvraagprocedure is te verkrijgen via de jeugddienst: Kerkstraat 121, Eeklo – 09 218 29 20 – jeugd@eeklo.be

 

Speelstraatafbeelding zondertekst 

 

 

Gerelateerd nieuws
speelstraten


Zoeken