Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2015 / november 2015 / Boekvoorstelling Het veld van eer : 65 jaar WK veldrijden in CC op dinsdag 24 november 2015

Boekvoorstelling Het veld van eer : 65 jaar WK veldrijden in CC op dinsdag 24 november 2015

In aanwezigheid van vele oud-wereldkampioenen. Iedereen welkom. Toegang gratis !

Op dinsdag, 24 november 2015 om 20 uur zal in de theaterzaal van CC De Herbakker het nieuwe boek over de geschiedenis van het wereldkampioenschap veldrijden voorgesteld worden. In dit boek graven de auteurs Luc Lamon en Mark Van Hamme, die eerder ook al de geschiedenis van het BK publiceerden, in het verleden naar het voor, tijdens en na van de WK’s. Met getuigenissen van al onze Belgische wereldkampioenen.

Het is geen toeval dat de boekvoorstelling in onze stad plaats vindt. Met de zeven wereldtitels van Erik De Vlaeminck en twee van broer  Roger staat Eeklo immers met verve aan de top wat het aantal veroverde regenboogtruien in het veld betreft. 

Tijdens de boekvoorstelling, die overigens voor iedereen gratis toegankelijk is, zal veldritjournalist Philippe Maertens talrijke gewezen en huidige wereldkampioenen aan de tand voelen. Nog nooit zullen zoveel wereldkampioenen in onze stad tegelijkertijd aan de start verschenen zijn ! Uiteraard zal het nieuwe boek die avond ook kunnen aangeschaft worden. Nadien krijgen de gepassioneerde wielerfans uitgebreid de kans om hun boek te laten signeren door hun veldritidolen.

 

Volgende wereldkampioenen hebben hun komst bevestigd:

Albert Van Damme, Robert Vermeire, Julien Van Den Haesevelde, Roland Liboton, Danny De Bie, Erwin Vervecken, Mario De Clercq, Adri Van Der Poel, Sven Vanthourenhout, Michaël Vanthourenhout, René De Clercq en bondscoach Rudi De Bie. Onder voorbehoud zal ook Bart Wellens aanwezig zijn.

 

veldvaneer 2 

 


Zoeken